Προ ημερησίας, με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης (29.4), απόντος του Δημάρχου να δώσει νέα παράταση στην Κοινοπραξία Μουστάκα, που εκμεταλλεύεται τις καντίνες του Καβουρίου προκειμένου να καταβάλει τα χρωστούμενα μισθώματα...

Στιγμές από το Δ.Σ. Βουλιαγμένης

 

Νέα παράταση στις οφειλές

της Κοινοπραξίας Μουστάκα!

 

Προ ημερησίας, με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης (29.4), απόντος του Δημάρχου να δώσει νέα παράταση στην Κοινοπραξία Μουστάκα, που εκμεταλλεύεται τις καντίνες του Καβουρίου προκειμένου να καταβάλει τα χρωστούμενα μισθώματα.


Κάτι ήξερε ο Κασιδόκωστας


Προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. (είχαμε γράψει σχετικά στο φύλλο της (14/3) είχε ληφθεί με καταληκτική προθεσμία το τέλος Απριλίου. Τα χρεωστούμενα της Κοινοπραξίας κάλυπταν οι εγγυητικές της τράπεζας μέχρι τέλος Απριλίου. Ο Δήμαρχος Γρ. Κασιδόκωστας επέμενε τότε να γίνει κατάπτωση των εγγυήσεων μόνο, να μη γίνει δηλαδή καταγγελία της σύμβασης(!), γιατί φοβόταν ότι δεν θα τα πάρει τα λεφτά. Και βγήκε αληθινός.

Σήμερα το ποσό έχει ξεπεράσει τις 700.000 €  και η Κοινοπραξία ζητάει νέα παράταση μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Ισως έτσι δικαιολογείται και η απουσία του Δημάρχου, γιατί επέμενε να μη δώσουν διορία πληρωμής και να εκπέσει το ποσό από τις εγγυητικές, πράγμα που δεν ψήφισαν οι σύμβουλοί του τότε. Και ήρθε η δικαίωσή του…

Ο πρόεδρος Διον. Κοντονής πρότεινε να καταθέσει άμεσα η κοινοπραξία τα χρήματα που υπερβαίνουν τις εγγυητικές. (185.000€)

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας  ο Κ. Καραγεώργος, επεσήμανε  τονίζοντας ότι δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να αλλάζει συνεχώς αποφάσεις και ως εκ τούτου καταψήφισε την πρόταση.


Με νέα απόφαση λοιπόν το Δ.Σ., ορίζει το ποσό που υπερβαίνει τις εγγυητικές (175.000 ευρώ) να καταβληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, πράγμα που δεσμεύθηκε να πράξει ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας. (και τότε βέβαια είχε συμφωνήσει για τις 30/4). Το συνολικό ποσό της οφειλής είναι στα 800.000 περίπου €.


Εχει κανείς αντίρηση; Δεν έχει


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πέρασαν χωρίς να το καταλάβουν ούτε οι σύμβουλοι καλά - καλά, αφού μέσα σε μισή ώρα είχαν τελειώσει 19 συν 1 θέματα και αποχωρούσαν.

Θέμα … Ότι λέει το υπηρεσιακό. Εχει κανείς αντίρρηση; Δεν έχει. Ομόφωνα.

Αυτή ήταν η φράση που επαναλάμβανε ο Πρόεδρος και προχωρούσε ένα - ένα τα θέματα.


8 χρόνια παρατείνεται το μίσθωμα στο «Αγνάντι»


Εδωσαν 8 χρόνια παράταση στο μίσθωμα του επιχειρηματία που έχει το «Αγνάντι», ως καρμπόν με ό,τι έδωσαν στο «Λασίθι».

Η πρόταση για τα 8 χρόνια ήταν του Αντιδημάρχου Σπ. Πανά, που τόνισε ότι για να αποσβέσει την επένδυση ο επιχειρηματίας χρειάζεται 5 – 6 χρόνια.

Το 18ο που αφορούσε διαμαρτυρία κατοίκου αναβλήθηκε.


Κάηκε το «Ακτή»

Το κέντρο «Ακτή» στη Βουλιαγμένη, κάηκε κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες. Το κέντρο έχει καταγγελθεί παλιότερα από δημοτικούς συμβούλους για πολεοδομικές παραβάσεις και επεκτάσεις.

Μήπως χρειάζεται ανανέωση!

Αλήθεια τι έγινε η παραίτηση του Σωτ. Ελευθερίου; Ούτε κουβέντα στο Δ.Σ., ούτε αντικαταστάτης· γιατί;

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος