Οι διεργασίες και οι ...συμφωνίες, δίνουν και παίρνουν, για τις εκλογές της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019.

Υποψήφιοι Πρόεδροι μέχρι τώρα, που γράφονται αυτές οι αράδες (31.10.19) είναι πέντε δήμαρχοι, που τους παρουσιάζουμε κατ’ αλφαβητική σειρά.

Ιωακειμίδης Γιώργος, Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη
Κατωπόδης Γρηγόρης, Δήμαρχος Βύρωνα
Κωνσταντέλλος Γρηγόρης, Δήμαρχος ΒΒΒ
Μαρκόπουλος Γιώργος, Δήμαρχος Γαλατσίου
Τζουλάκης Σταύρος, Δήμαρχος Ν. Σμύρνης
 

Οι 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας ξεκίνησαν τις διαδικασίες σύγκλησης των γενικών συνελεύσεων τους για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων τους και των υπόλοιπων προβλεπόμενων Οργάνων.

Στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α. έχουν δικαίωμα συμμετοχής 300 αιρετοί από τους οποίους, οι 234 είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι οι Δήμαρχοι εξ ορισμού (66).

Από τους 66 Δήμους της Αττικής, κοινοποιoύν στην Π.Ε.Δ.Α., τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων που εκλέγονται από τα Δ.Σ. με μυστική ψηφοφορία και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση ως εκλέκτορες του νέου 25μελούς Δ.Σ. της ΠΕΔΑ.

Έτσι, κάθε δήμος εκλέγει, ανάλογα με το μέγεθός του, τους δημοτικούς συμβούλους, που θα συμμετέχουν στις εκλογές ως εκλέκτορες.

Από το Δήμο 3Β, εκτός από το Δήμαρχο εξελέγησαν ο Δημ. Γεωργιάκος, η Μ. Φουρναράκη και ο Μ. Δασκαλάκης. Συνολικά 4 άτομα.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 290 guests και κανένα μέλος