Μητρώο ΑΑΔΕ και μητρώο των δήμων διασυνδέονται, μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με απόφαση του αρμόδιου υπουργού.

Δηλαδή, οι πιστοποιημένοι υπάλληλοι των δήμων θα αναζητούν τα στοιχεία του πολίτη είτε εισάγοντας μόνο το ΑΦΜ, είτε μόνο τον ΑΔΤ είτε μόνο το ονοματεπώνυμό του.

Τα στοιχεία αντλούνται από το Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διαχειρίζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

«Σκοπός αυτής της διαλειτουργικότητας είναι η ταυτοποίηση των πολιτών κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ Α’ βαθμού “Μόνον άπαξ”, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και χωρίς ταλαιπωρία για τον συναλλασσόμενο πολίτη», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η διαδικασία αυτή θα συντελείται μέσω του GovHUB (Κόμβος Πιστοποίησης και Αυθεντικοποίησης Στελεχών των Δήμων), το οποίο θα παρέχει τα μη φορολογικά δεδομένα σε όλους ανεξαιρέτως τους δήμους της χώρας καθώς και στα νομικά τους πρόσωπα. Έτσι, ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των ΟΤΑ Α’ βαθμού και της ΚΕΔΕ.

Αυτό είναι άλλο ένα φακέλωμα του πολίτη, με όλα τα προσωπικά του δεδομένα στη διάθεση του κάθε ...πιστοποιημένου υπαλλήλου, για να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις.

Το θέμε έθεσε προ ημερησίας ο επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π. Θάνος Ματόπουλος, του Δήμου ΒΒΒ, ρωτώντας το Δήμαρχο τί θέση θα κρατήσει.

Επ’ αυτού ο δήμαρχος απάντησε ότι «Εμείς δεν θα τα πάρουμε τα δεδομένα. Αν πάμε με τα νέα δεδομένα σημαίνει ότι πρέπει να τινάξουμε στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς».

Εξήγησε δε ότι αν υπάρξουν διαφορές, που θα υπάρξουν, παράδειγμα για ποσά 1500 ευρώ με 5 έως 20 χρόνια αναδρομικότητα, πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο και τόκοι υπερημερίας, που θα τινάξουν την ...μπάγκα στον αέρα.

«Το θέμα βρίσκεται σε αναμονή, προκειμένου να νομοθετήσει η κυβέρνηση», κατέληξε ο δήμαρχος.

σ.σ. Αμ, η κυβέρνηση δεν αποφάσισε δια του υπουργού της; Τί άλλο να περιμένουμε; Κι όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, εκτελεστικά όργανα της Κομισιόν είναι οι κυβερνήσεις μας. Εντολές άνωθεν, δηλαδή...

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος