Στη θέση των ΑΜΕΑ «μπήκαν» την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, ο Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 μ. και κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ, Άγγελος Παυλακάκης και ο γνωστός ηθοποιός και δημότης Παλλήνης, Πασχάλης Τσαρούχας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Παλλήνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έλαβαν μέρος σε δράση προσομοίωσης αναπηρίας και προσπάθησαν να κινηθούν καθήμενοι σε αναπηρικό αμαξίδιο ή να περπατήσουν, φορώντας μάσκα και κρατώντας ειδικό μπαστούνι σε μια όδευση τυφλών, βιώνοντας για λίγο την δύσκολη πραγματικότητα των ΑΜΕΑ.

Η δράση με τίτλο “Έλα στη θέση μου” έλαβε χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Γέρακα με τη βοήθεια του ειδικού συνοδού και εισηγητή, σκηνοθέτη Γιάννη Πανταγιά.

Ο Δήμαρχος, χαρακτήρισε “συγκλονιστική” την εμπειρία που βίωσε και τόνισε πως “είναι μεγάλη ανάγκη η κοινωνία μας να αποκτήσει συνολικά την κουλτούρα του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας και την ελεύθερη μετακίνηση. Είναι κάτι που μας αφορά όλους. Ο χρόνος που χωρίζει έναν αρτιμελή άνθρωπο από την αναπηρία είναι ένα λεπτό ή ένα δευτερόλεπτο. Κι ας μη ξεχνάμε ότι ΑΜΕΑ είναι ακόμα και η μητέρα με το μωρό της στο καροτσάκι”.

Yπογράμμισε ακόμη ότι ο Δήμος Παλλήνης έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση εκτεταμένων έργων ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα κινητικότητας και ανέφερε τη δημιουργία, σε πρώτη φάση, πάνω από 100 νέων ραμπών ΑΜΕΑ, νέων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ και οδεύσεων τυφλών, σε συνδυασμό με έργα πεζοδρομίων, με έμφαση στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και τα σχολεία.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος