Ατυχής η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου 

Η πρώτη κατ’ ουσίαν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο ΒΒΒ, έδειξε έναν αυταρχισμό και μία αδιαλλαξία, χαρακτηρίζοντας δημότη  ως ανεπιθύμητο.
Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δήμου ΒΒΒ με πρόεδρο, εκ νέου, το Νίκο Ψαλλίδα.
Αφού έγιναν οι ερωτήσεις από συμβούλους, πάντα της μειοψηφίας, ακολούθησαν τα θέματα που αφορούσαν την ημερήσια διάταξη, ανάμεσα στα οποία ήταν και η εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου του Δήμου που ασχολείται με τα πολιτιστικά, αθλητικά και θέματα παιδείας, ΟΑΠΠΑ.

Πέραν των μελών της πλειοψηφίας που είναι 11 σε ένα 15 μελές συμβούλιο, κάθε παράταξη είχε δικαίωμα, να προτείνει συμβούλους ανάλογα με το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές.
Η παράταξη του Κώστα Πασακυριάκου, «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε ως μέλος του Δ.Σ. από πλευράς της το Γιάννη Νιτερόπουλο, παλιό Βουλιώτη, που έχει θητεύσει δημοτικός σύμβουλος σε διάφορες δημοτικές περιόδους.

Και εκεί προκλήθηκε σεισμική δόνηση!

Ο δήμαρχος ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης επ’ ολίγον (διάλειμμα) για να συσκεφθούν! Και αφού πέρασε κάποιο 20λεπτο, ξεκίνησε εκ νέου η συνεδρίαση με πρόταση πλέον να μπουν σε ψηφοφορία τα προτεινόμενα μέλη, γιατί ο Γ. Νιτερόπουλος κρίθηκε ανεπιθύμητος από την παράταξη του δημάρχου και του ιδίου βεβαίως!
Ετσι, ενώ όλα τα μέλη ψηφίστηκαν ομόφωνα, ο Γ. Νιτερόπουλος καταψηφίστηκε με 23 οχι, και 7 λευκά από τη μειοψηφία.

pasakiriakos 239Ο Κ. Πασακυριάκος δήλωσε ότι θλίβεται ιδιαίτερα για το θέμα να χαρακτηρίζεται έτσι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στα κοινά και απέχει θα της ψηφοφορίας, «γιατί είναι θέμα ηθικής τάξης».
Απεναντίας, δήλωσε, ότι χάρηκε που ο δήμαρχος πρότεινε σαν σύμβουλο της παράταξης του στο Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ τον πρώην σύμβουλο στο Τοπικό της Βούλας και μέλος της παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, Μανώλη Βαρδαβά.

 

 

Τιμητική η άρνηση του δημάρχου για τον Γ. Νιτερόπουλο

Εμείς λέμε ότι όταν ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο ασχολείται επί μία ώρα και πλέον για ένα πρόσωπο, που έχει ασχοληθεί αρκετά με τα κοινά της Βούλας, αλλά για κάποιους λόγους δεν τον θέλουν μέσα στο συμβούλιο του ΟΑΠΠΑ, αυτό  περιποιεί τιμή για τον ίδιον.


Τόση δε ήταν η άρνηση που ούτε καν αναπληρωματικό δεν τον ήθελαν!
Αυτό μπορεί ο κάθε πολίτης να σκεφθεί και να κρίνει.


O Γιάννης Νιτερόπουλος έχει μία μεγάλη διαδρομή στα δημοτικά δρώμενα από πολλών ετών και ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά και πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ με σημαντικό έργο επί των ημερών του, αλλά και δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του Δημάρχου. Τραπεζικό στέλεχος επί πολλά έτη, έχει μάθει να είναι “μαμούνι” στους ελέγχους και πολλές φορές γίνεται ενοχλητικός.

Ομως αυτή η εικόνα ενός δημάρχου με απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο, αλλά και σε όλα τα όργανα του Δήμου, να φοβάται να αντιμετωπίσει έναν πολίτη, δεν σηματοδοτεί καλά νέα για το Δήμο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 288 guests και κανένα μέλος