Η σχολική χρονιά στην Ανατολική Αττική ξεκίνησε για άλλη μια φορά με τεράστια προβλήματα! Παρά τις δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ΝΔ και της υπουργού Παιδείας, συνεχίζει η ίδια απαράδεκτη κατάσταση που βιώναμε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις τυμπανοκρουσίες Δημάρχων και Δημοτικών αρχών η πραγματικότητα έχει την δική της «κανονικότητα» που την βιώνει η λαϊκή οικογένεια στο πετσί της, ανεξάρτητα σε ποια βαθμίδα εκπαίδευσης βρίσκεται το παιδί της.

Χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε παραδείγματα κανονικότητας των σχολείων της περιοχής:

  • Στο Δήμο Παιανίας, παιδιά μένουν έξω από νηπιαγωγεία και οι γονείς , όσοι το δικαιούνται, θα πάρουν voucher για παιδικούς σταθμούς με ισχύ μετά την 1η Οκτωβρίου. Στον ίδιο Δήμο υπάρχει νηπιαγωγείο που χρησιμοποιεί ως προαύλιο χώρο για τα νήπια ένα δημοτικό parking.
  • Στην Αρτέμιδα, υπάρχει το 2ο Γυμνάσιο που φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια στέγασης αποκλειστικά σε κοντέινερ
  • Στο Κορωπί, το 7ο Νηπιαγωγείο δεν έχει ακόμα ανοίξει , ούτε έχει εξασφαλιστεί ακόμα η ύπαρξη θρανίων και καρεκλών για τα νήπια.
  • Στο Δήμο Σαρωνικού, γονείς με voucher αναγκάζονται να στείλουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς σε απόσταση άνω των 10 χλμ μακριά από την δομή που έπρεπε να πάνε.
  • Στην Ραφήνα, εξακολουθούν και υπάρχουν ακόμα και σήμερα με ο,τι έχει ζήσει αυτή η περιοχή λόγω των πυρκαγιών, σχολεία χωρίς επαρκή σχέδια εκκένωσης σε έκτακτη ανάγκη.

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και έρχονται να προσθετιθουν στα κενά εκπαιδευτικών, στις τεράστιες ελλείψεις στην σχολική στέγη, στα 25 τμήματα, στις λίστες που αναγκάζονται οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη από τους παιδικούς σταθμούς ακόμα.

Αυτή η πραγματικότητα μπορεί και πρέπει να αλλάξει μέσα από την και τον αγώνα γονιών , εκπαιδευτικών και μαθητών

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να παρέχεται ολοκληρωμένη μόρφωση, αθλητική και καλλιτεχνική αγωγή στους μαθητές από δημόσια και δωρεάν σχολεία, από μόνιμους, πλήρως καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και άλλους ειδικούς. Υπάρχει και η επιστημονική γνώση και τα τεχνικά μέσα. Αρκεί όλα αυτά να μη θεωρούνται κόστος!

Η κατάσταση της Παιδείας είναι η άλλη όψη της "δίκαιης ανάπτυξης" που έγινε "ανάπτυξη για όλους". Η στήριξη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας απαιτεί, ανάμεσα στα άλλα και δραστικές περικοπές σε κοινωνικές παροχές, όπως η δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Έτσι εξηγούνται από τη μία οι fast track διαδικασίες για την έναρξη των «μεγάλων επενδύσεων» και από την άλλη η μη έγκαιρη εξασφάλιση των απαραίτητων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Καμία αναμονή! Αγώνας για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας!

Τώρα απαιτείται να οργανωθεί η διεκδίκηση προς την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τους δήμους από τους συλλόγους γονέων, τις Ενώσεις τους, από τα σωματεία των εκπαιδευτικών, από τα μαθητικά συμβούλια των μαθητών για:

  • Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, άμεσα μέτρα για την λειτουργία σχολείων με βάση τις πραγματικές ανάγκες
  • Να λυθεί τώρα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους δήμους που εξαιρέθηκαν της προσχολικής αγωγής,
  • Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη αναγκών των σχολείων, ώστε να προχωρά απρόσκοπτα το διδακτικό έργο.
  • Άμεση κατασκευή σχολικών μονάδων ώστε να πάψει το αίσχος των προκατ αιθουσών και των κοντέϊνερς.
  • Κανένας γονιός να μην αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για τα απαραίτητα είδη που θα έπρεπε να καλύπτονται από τους Δήμους και το Κράτος
 
Κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και την μόρφωση που θα έχει το παιδί σου.
Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 guests και κανένα μέλος