με την Ορκωμοσία στο Δήμο Κρωπίας

Με μια σεμνή και λιτή τελετή και μαζική παρουσία δημοτών, ορκίστηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 28 Αυγούστου 2019, η νέα Δημοτική Αρχή Κρωπίας με επικεφαλής, για τρίτη θητεία στο αξίωμα του Δημάρχου, τον Δημήτριο Ν. Κιούση (2019-2023) και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η νέα δημοτική περίοδος ξεκινάει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με την εκλογή προεδρείου και επιτροπών.

Τη θρησκευτική ορκωμοσία ετέλεσε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (2 της ελάσσονος και 1 της μείζονος). Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Μητροπολίτης, οι επικεφαλής, των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «Κορωπί στο Επίκεντρο» και «Λαϊκή Συσπείρωση Κρωπίας» Ιωάννης Παπαευθυμίου και Ευάγγελος Ρεμπάπης και της μείζονος αντιπολίτευσης «Αλλάζουμε» Διονύσης Κερασιώτης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Δημήτριος Κιούσης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» και τη μεγάλη σημασία αυτής της δομής για τους πολίτες των Μεσογείων. Επεσήμανε τη σημασία της δημόσιας ορκωμοσίας ενώπιον Θεού και Λαού: «Ο όρκος δεν είναι τυπικός. Ορκιζόμαστε να υπηρετούμε με άξιο τρόπο, τους πολίτες, τους δημότες μας. Ορκιζόμαστε δημόσια να υπηρετούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους, τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Λαού μας, των πολιτών και δημοτών μας. Όσοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της ευθύνης αυτού του όρκου θα κριθούν. Κανένας δεν ξεφεύγει από τον κανόνα αυτό. Όλοι κρινόμαστε κάθε μέρα!».

Επανέλαβε ότι η δημοτική διοίκηση της οποίας ηγείται θα ασκήσει την εξουσία «με πείσμα, με ενωτικό αγώνα, χωρίς ίχνος αλαζονείας, πάντα με σεβασμό σε κάθε άποψη, σε κάθε δημότη, χωρίς διακρίσεις και με οδηγό την Αλήθεια για ότι ισχύει στα δημοτικά πράγματα». Προσδιόρισε τις αξίες που διέπουν την δημοτική διοίκηση με αναφορά στις πανανθρώπινες οικουμενικές αξίες της ελληνικής δημοκρατικής πολιτικής παιδείας και σκέψης.

Επίσης, τίμησε και ευχαρίστησε και ονομαστικά τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, που συμμετείχαν παλιά στην παράταξή του, και στις τρεις αναμετρήσεις (2010, 2014, 2019) και όσους δεν εξελέγησαν, για την προσφορά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νεοεκλεγέντες συμβούλους και τους κάλεσε να συναισθανθούν τον φορέα που υπηρετούν, τις δυσκολίες του θεσμού και των γραφειοκρατικών διαδικασιών καθώς και την υπερπροσπάθεια του προσωπικού να καλύψει τη δραματική υποστελέχωση υπηρεσιών του Δήμου.

Σημείωσε ότι ο Δήμος Κρωπίας και δήμοι τέτοιου τύπου - δυο βήματα από την Πρωτεύουσα-ακόμα εξελίσσουν τα έργα των βασικών υποδομών και με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξουν τα δεδομένα με τις προγραμματισμένες αναπλάσεις και παρεμβάσεις κυκλοφοριακές - συγκοινωνιακές.

Ο Δ. Κιούσης έκανε εκτεταμένη αναφορά σε μεγάλα εμβληματικά έργα υποδομής που εξελίσσονται και φτάνουν σε φάση τελικής παράδοσης.

Ιδιαίτερα οξύς ήταν απέναντι στην απερχόμενη Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ που προσπαθεί ακόμα και την ύστατη ώρα να επιβάλει έναν σχεδιασμό μεγάλων αποκεντρωμένων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ του Λεκανοπεδίου Αθηνών σε λατομεία και μάλιστα σε «στοχοποιημένες» περιοχές της Δυτικής και Ανατ. Αττικής που έχουν σηκώσει, το βάρος ανεξέλεγκτων χωματερών όλης της Αθήνας.

Κάλεσε όλο το δημοτικό συμβούλιο ενωμένο να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου και όλους τους δημότες, λέγοντας: «Όλο το δημοτικό συμβούλιο είναι μια Επιτροπή Αγώνα και εσείς η μόνη δύναμη στήριξής της».

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής Γεώργιος Βλάχος, οι Δήμαρχοι Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ΒΒΒ Γρηγόρης Κωνσταντέλος και Λαυρεωτικής Δημήτριος Λουκάς, Περιφερειακοί σύμβουλοι και θεσμικοί εκπρόσωποι.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΚΙΟΥΣΗΣ Δήμαρχος

  1. ΓΡΙΒΑΣ ΘEOΔΩΡΟ
  2. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΝΤΟΥΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  4. ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  5. ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  6. ΚΟΡΩΝΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  7. ΓΡΙΝΙΕΖΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
  8. ΑΔΑΜ ΕΛΕΝΗ
  9. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  10. ΚΙΟΥΣΗΣ ΘΩΜΑΣ (ΜΑΚΗΣ)
  11. ΚΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  12. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
  13. ΘΕΟΧΑΡΗ - ΜΠΟΥΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
  14. ΝΤΟΥΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
  15. ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
  16. ΚΟΛΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
  17. ΔΗΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  18. ΛΕΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  19. ΠΙΕΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  20. ΓΚΙΟΚΑ ΑΜΑΛΙΑ (ΕΜΜΥ)
  21. ΛΟΥΚΑ ΝΕΦΕΛΗ  
  22. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ)
  23. ΝΤΟΥΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥ Λ
  24. ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε”)
  25. ΚΙΟΥΣΗ ΑΘΗΝΑ  
  26. ΓΚΙΚΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ  
  27. ΤΣΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  28. ΘΗΒΑΙΟΥ ΔΑΝΑΗ
  29. ΤΣΙΜΠΙΚΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  30. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
  31. ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης)
  32. ΒΡΑΧΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  33. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ «Το Κορωπί στο επίκεντρο».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος