Δεν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας ο Κώστας Πασακυριάκος

 Ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής ΒΒΒ πραγματοποιείται την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στον «περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου», όπως γράφουν στην πρόσκλησή τους.

Περιβάλλον χώρος του δημαρχείου είναι ή το πάρκινγκ ή o χώρος του καταστήματος Riviera Coast (πρώην Vive Mar).

Aυτό ξεφεύγει από το πλαίσιο του νόμου, μιας και ο νόμος ορίζει ότι η ορκωμοσία γίνεται σε δημόσιο χώρο, αν δεν γίνει στο δημαρχείο.

Αυτό προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Πασακυριάκου, ο οποίος με επιστολή του γνωστοποίησε στο δήμαρχο, ότι δεν θα συμμετάσχει στην ορκωμοσία, γιατί είναι έξω από το πλαίσιο του νόμου και ζητάει από το δήμαρχο να οριστεί άλλη ημέρα.

Αντίστοιχη επιστολή απέστειλε και η εκλεγμένη σύμβουλος της κοινότητας Βάρης, Αγγελική (Αγγέλα) Γκόγκου.

 

H EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΥ

pasakyriakos k«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα σάς ενημερώνω ότι δεν θα παραστώ στην τελετή ορκωμοσίας που έχετε προγραμματίσει να διεξαχθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ.

Η πρόσκληση που μού έχει αποσταλεί αναφέρει πως η τελετή θα γίνει «στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου».

Όμως, όπως διαπίστωσα, η τελετή ορκωμοσίας των δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των κοινοτήτων, θα γίνει σε χώρο του καταστήματος «Riviera Coast».

Λόγος της αυτονόητης απόφασής μου να μην παραβρεθώ, είναι ακριβώς το γεγονός ότι η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί σε χώρο ο οποίος είναι ιδιωτικός, έχει παραχωρηθεί από το Δήμο και αξιοποιείται επιχειρηματικά.

Όπως γνωρίζετε, ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα, προβλέπει πως η ορκωμοσία γίνεται, εκτός από το Δημαρχείο, «σε άλλο δημόσιο κτίριο ή σε κατάλληλο δημόσιο χώρο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου».

Ακόμα όμως κι αν ο νόμος προέβλεπε τη διοργάνωση της τελετής ορκωμοσίας σε ιδιωτικό χώρο που αξιοποιείται επιχειρηματικά, δεν θα συμμετείχα στην όλη διαδικασία, για καθαρά λόγους πολιτικής και ηθικής τάξης, σε όποιο κατάστημα ή χώρο επιχειρηματία κι αν γινόταν η τελετή ορκωμοσίας.
Στη βάση αυτή, σάς ζητώ να ορκιστώ σε άλλη ημερομηνία και εντός των προθεσμιών που προβλέπει η νομοθεσία, πριν την Δημόσια Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη 2019.

Με εκτίμηση,

Κώστας Πασακυριάκος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 guests και κανένα μέλος