Στο έλεος της φωτιάς, η Ελαφόνησος, η Παιανία, η Εύβοια αλλά και ο Αμαζόνιος!

Φωτιές, φωτιές, πυρκαγιές, καταστροφές, αποψιλώσεις δρυμών, οικότοπων και οικοσυστημάτων, καταστροφές περιουσιών και δεν έχει τελειωμό. Άλλη μία τραγωδία έζησε ο τόπος μας με τις τελευταίες πυρκαγιές και ελπίζουμε να είναι οι τελευταίες.

Η Ελαφόνησος

Πρώτη μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Ελαφόνησο, στο όμορφο νησί, στις 10 Αυγούστου και έκαιγε για ημέρες, έτσι που αποψίλωσε μια περιοχή που ξεπερνάει το 25% της συνολικής του έκτασης!

Προσήλιο Παιανίας - Yμμητός

Πρώτη μεγάλη φωτιά ήρθε στο Προσήλιο της Παιανίας, που σκαρφάλωσε μέχρι την “μύτη” του Υμηττού. Η φωτιά ξέσπασε 12 Αυγούστου, στις 03.18 τα ξημερώματα στα σύνορα του οικισμού με τη δασική περιοχή και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Το ξέσπασμα της πυρκαγιάς εντόπισε   πλήρωμα περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ, οπότε άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις. Προληπτικά μάλιστα εκκενώθηκαν περίπου εκατό σπίτια, εκ των οποίων τέσσερα υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στην περιοχή, αλλά και στη Λεωφόρο Κατεχάκη, αφού η φωτιά έφτασε μέχρι τις κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών, που υπέστησαν καταστροφές. Στο μεταξύ, βρίσκεται σε έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οικολογική καταστροφή στην Εύβοια

Kι εκεί που πήγαμε να πάρουμε ανάσα, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια η οποία έκαιγε για ημέρες, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα πυκνοφυτεμένα, ενταγμένα στο Natura.

Συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου, πάλι αργά τη νύχτα, ξέσπασε φωτιά σε δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων της Εύβοιας. Η φωτιά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, και εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά.

Στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου ΚΑΤ μεταφέρθηκε με εγκαύματα, εθελοντής πυροσβέστης από την περιοχή. Η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν ανησυχητική, και όπως δήλωσε ο υπουργός Βασ. Κικίλιας, ό,τι έξοδα χρειαστούν για την αποκατάσταση της υγείας του, θα διατεθούν από το δημόσιο (είναι μια καλή είδηση, αρκεί να υλοποιηθεί).

Καίγεται ο Αμαζόνιος!

Οι φλόγες της πυρκαγιάς στον Αμαζόνιο, σκίασαν τον ήλιο! Ήταν τόσο μεγάλες οι φλόγες και οι καπνοί, που είναι ορατές απ’ το διάστημα! Βασίλεψε ο ήλιος το καταμεσήμερο από τους καπνούς που τον “έπνιξαν”.

Eίναι μόνο μία από τις χιλιάδες φωτιές, που καταστρέφουν το μεγαλύτερο τροπικό δάσος, τον κύριο πνεύμονα του πλανήτη. Οι πυρκαγιές, καίνε για ημέρες και έχουν απλωθεί σε πολλές πολιτείες προβληματίζοντας τις ηγεσίες της Βραζιλίας και δηλώνοντας αδυναμία αντιμετώπισης!

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος