«αδειοδοτήσεις ...διασφαλίζουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον τριών ετών»

 

 

Σοβαρότατα ερωτηματικά προκύπτουν για την αιφνίδια κίνηση της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, στην εκπνοή της θητείας, να πάρει απόφαση για επέκταση της εγκατάστασης ΧΥΤΑ στη Φυλή, όταν εδώ και πέντε χρόνια φώναζε ότι η Φυλή δεν αντέχει άλλο.

Σε επιστολή της που απέστειλε προς τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, προτείνει την επιπλέον αδειοδότηση της ΟΕΔΑ Φυλής.

Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου αναφέρει ότι στην ενημερωτική επιστολή που απηύθυνε ο ΕΔΣΝΑ στον κ. Πατούλη (στις 18 Ιουλίου 2019, ΕΜΠ 56, σχ με το αρ. πρωτ. 8105/15-7-2019 έγγραφο), «περιγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής σε σχέση με τη χωρητικότητά του και παρατίθενται τεκμηριωμένα οι προτεινόμενες εναλλακτικές λύσεις, που χωρίς να απαιτούνται χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και επιπλέον αδειοδοτήσεις και χωρίς σοβαρή οικονομική επιβάρυνση, διασφαλίζουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον τριών ετών».

«Αυτό προκύπτει και από την πρωτοβουλία μας να ξεκινήσει η διαδικασία μελέτης και κατασκευής χώρου εντός της ΟΕΔΑ Φυλής για 4.000.000 κυβικά απορριμμάτων που αντιστοιχεί σε πάνω από 2 χρόνια. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι οι Δήμοι θα μειώνουν διαρκώς τον όγκο των απορριμμάτων τους, καθίσταται εύκολα σαφές ότι υφίσταται χρονικό περιθώριο για 3,5 τουλάχιστον έτη από σήμερα».

Και παρακάτω αποδεικνύεται περίτρανα η “κρυφή συμφωνία” Δούρου - Πατούλη:

«Οι απαντήσεις που περιέχονται στο υπ’ αρ. Πρωτ. ΕΜΠ 56/18.7.2019 επίσημο απαντητικό έγγραφο του ΕΔΣΝΑ καλύπτουν πλήρως τα ερωτήματα που επαναλαμβάνετε στην επιστολή σας σχετικά με τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ και τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ για την προσαύξηση της δυναμικότητας του ΧΥΤΑ για τουλάχιστον τρία χρόνια – χρόνος επαρκής για την υλοποίηση της πολιτικής διαχείρισης που θα επιλέξετε ως Διοίκηση της Περιφέρειας από την 1η Σεπτεμβρίου 2019».

πηγή:
 

Ετσι, όπως χαρακτηριστικά γράφει η παράταξη “Αντικαπιταλιστική Αττική”: «Με τις πράξεις αυτές συμπληρώνεται το έγκλημα της συνέχειας της καταστροφικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όχι μόνο εγκαταλείπεται κάθε εξαγγελία για άλλη διαχείριση απορριμμάτων (με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κλπ) φιλική στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Εγκαταλείπεται το περιβόητο κλείσιμο της Φυλής που έταζε προεκλογικά η Δούρου. Αντίθετα οριστικοποιείται η συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων εκεί και η συνέχιση και επέκτασή τους επιμένοντας σε μια διαχείριση που καταλήγει να ανακυκλώνει συνολικά μόλις το 5% περίπου του συνόλου των απορριμμάτων ενώ θάβεται το 88% στη Φυλή, συνεχίζοντας την μόλυνση και την επιβάρυνση πρωτίστως σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αττικής αλλά και ευρύτερα της Αττικής και του περιβάλλοντος».

 

Σύσσωμο το Κορωπί στον ΕΔΣΝΑ

Πολυπληθής αντιπροσωπεία του Δήμου Κρωπίας και του Δημοτικού Συμβουλίου   συμμετείχε στην 21η Συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ που αναβλήθηκε λόγω κατάληψης του χώρου και συγκέντρωσης από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, συλλογικότητες κινημάτων κατά της λειτουργίας ΧΥΤΑ στην Φυλή. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν: ο Δήμαρχος Δημήτριος Κιούσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Νικόλαος Γιαννάκος, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης, Θοδωρής Γρίβας, Παναγιώτης Πολίτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντώνης Κορωνιάς, η πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας, Δήμητρα Μιχαιρίνα, η Ελένη Αδάμ, δημοτική σύμβουλος, ο Διονύσης Κερασιώτης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, στελέχη και συνεργάτες του Δήμου Κρωπίας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Κρωπίας συμμετείχε για να διατρανώσει την έντονη αντίθεσή της στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ και στις αυταρχικές αποφάσεις της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ (8/2017) που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, σχεδιασμούς αποκεντρωμένων μεγάλων ΟΕΔΑ σε ακατάλληλους χώρους και σε «στοχοποιημένες» περιοχές της Δυτικής και Ανατ. Αττικής.

 

Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης δήλωσε σχετικά: «Στέλνουμε και πάλι ισχυρό το μήνυμα της τεκμηριωμένης σθεναρής εναντίωσης, νομικής και πολιτικής, σε σχεδιασμούς που προσπαθούν να αιφνιδιάσουν ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της διοίκησής τους, κινήματα, φορείς, Δήμους και αυτοδιοικητικές δυνάμεις.

Η απερχόμενη ηγεσία του ΕΔΣΝΑ προσπαθώντας να δείξει «έργο» χωροθετήσεων ΧΥΤΥ και Μονάδων ΟΕΔΑ για την νομική προστασία της διολισθαίνει, σε πρακτικές «υπηρεσιακής προώθησης» των σχεδιασμών της με στεγανά ενημέρωσης των εισηγήσεων της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και καλοκαιρινές συνεδριάσεις... Να σκεφτούν όλοι, πιθανές ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες»...

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 213 guests και κανένα μέλος