Το “κακό” τρίτωσε στη Βάρκιζα

 Ο Δήμος ΒΒΒ αποφάσισε να τοποθετήσει από ένα έργο τέχνης στις τέσσερις πόλεις του, Βούλα, Βάρη-Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, σε πλατείες και άλλα σημεία.

agalma voulasΠρώτο τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Βούλας όταν ανακατασκευάστηκε. Μάλιστα κάποια στιγμή έπεσε και το ξανατοποθέτησαν.

 

agalma vouliagmenis

Ακολούθησε το δεύτερο έργο στην Ακτή της Βουλιαγμένης, και είχε δημιουργήσει διάφορες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής. Είχαμε γράψει τότε (10ο/2014), όπως μας το είχαν μεταφέρει οι κάτοικοι ότι «έχει στηθεί ένα “έκτρωμα” στην είσοδο της πλαζ Βουλιαγμένης, που καμμία σχέση δεν έχει με το περιβάλλον. Είναι τελείως ξένο...». Πήγαμε και τα είδαμε. Η ίδια περίπου πατέντα με το πρώτο στην πλατεία της Βούλας. Ενα μαύρο πλαστικό κουτί και πάνω ένα κόκκινο έργο.

Στη Βουλιαγμένη είναι δύο πλαστικά όντα(!). Αν τα κοιτάξεις από μπρος μοιάζουν με ...νεροφίδες. Αν τα κοιτάξεις από πίσω θυμίζουν οπίσθια...

Το “κακό” τρίτωσε στη Βάρκιζα

Πριν ένα μήνα περίπου, αφού ολοκλήρωσε την κατασκευή της πλατείας στην παραλία της Βάρκιζας, ο Δήμος ΒΒΒ, τοποθέτησε στη μέση της, ένα τρίτο “έργο τέχνης” που του το χάρισε, ο ίδιος καλλιτέχνης(!)

Πολλά τα σχόλια από κατοίκους και περαστικούς. «Το “γουρούνι” τί δουλειά έχει στην πλατεία μας, δεν καταλαβαίνω», μου απάντησε κάτοικος της Βάρκιζας όταν τον ρώτησα τι γνώμη έχει για το καλλιτέχνημα.

Γενικά και τα τρία έργα, τα οποία προφανώς ο Δήμαρχος τα θεωρεί “τοπόσημα!!!”, χαρακτηρίζοντας έτσι τις πόλεις της θάλασσας και του πράσινου, του γαλάζιου και του γήινου, μια πλαστική μόδα... στην οποία επιμένει.

Μα, λένε, είναι δώρα. Δεν τα πλήρωσε ο Δήμος. Και σαν; Είναι λόγος αυτός να τοποθετείς ό,τι σου χαρίζουν;

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 guests και κανένα μέλος