Δελτίο τύπου λάβαμε από τις εθελοντικές Μη κυβερνητικές οργανώσεις του ΠΙΚΠΑ Βούλας, στο οποίο διαμαρτύρονται για δημοσίευμα που κυκλοφόρησε σε τοπική εφημερίδα της Γλυφάδας...

Οι εθελοντές του ΠΙΚΠΑ απαντούν σε δημοσίευμα

 

Δελτίο τύπου λάβαμε από τις εθελοντικές Μη κυβερνητικές οργανώσεις του ΠΙΚΠΑ Βούλας, στο οποίο διαμαρτύρονται για δημοσίευμα που κυκλοφόρησε σε τοπική εφημερίδα της Γλυφάδας.

Δεν θα δημοσιεύσουμε όλο το κείμενο στο οποίο απαντά βήμα βήμα γιατί θα έπρεπε να βάλουμε δίπλα και το δημοσίευμα της εφημερίδας. Όμως θα σταθούμε σε κάποια σημεία του δελτίου, τα οποία θεωρούμε σημαντικά.

…«Κυρίες & Κύριοι, όποιοι και αν είστε όπου και αν ευρίσκεσθε, καταλάβετε επιτέλους ότι αυτόν πού, στο δημοσίευμα,  αναφέρετε ψυχρά «χώρο» είναι το ΣΠΙΤΙ των παιδιών και το σπίτι τους δεν προσφέρεται για παιχνίδια  μεγάλων ανδρών ή γυναικών, ο χώρος όπως εσείς τον αναφέρετε, αντίθετα αποτελεί βωμό θυσίας προσωπικών διεκδικήσεων, αξιώσεων και φιλοδοξιών αλλά και βάθρο για  παιδιά - νικητές του αγώνα για την κατάκτηση της  αξιοπρεπούς επιβίωσης και της ισότιμης  κοινωνικής  διαβίωσης και ένταξης στην κοινότητα. 

Από τη σκοπιά μας, την πραγματική διάσταση των  χρόνιων αναγκών - προβλημάτων που καθορίζουν τη ζωή των παιδιών που ζουν μέσα και έξω (σε Δομές) από το Ίδρυμα, την έχουμε διατυπώσει με Δ.Τ. από τις 16/02/2007, με επιστολή μας την 27/02/2007 στον Κο Διοικητή του ΚΑΑΠΒ και με προηγούμενη ημερομηνία  06/06/2005 στον Συνήγορο του Παιδιού.

Με βάση λοιπόν την πολυετή εμπειρία μας πλάϊ στα παιδιά, οι βασικές ανάγκες-προβλήματα των παιδιών που το ΚΑΑΠΒ , οι εργαζόμενοι και το Δίκτυο των εθελοντικών ΜΚΟ γνωρίζουν και που οι συναρμόδιοι φορείς (περιλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) καλούνται να αντιμετωπίσουν και να λύσουν άμεσα με πράξεις, είναι τα ουσιαστικά και καθοριστικά για την ζωή των παιδιών πραγματικά θέματα  και για αυτά όλοι μας είμαστε έτοιμοι να τοποθετηθούμε ευθέως, τόσο για να επιβραβεύσουμε για όσα μέχρι τώρα καλά με προσπάθειες της Διοίκησης και των εργαζομένων έχουν επιτευχθεί, όσο και για να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα με όλους όσους πραγματικά ενδιαφέρονται, προκειμένου να πετύχουμε το όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα για τη  λειτουργία του Ιδρύματος, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και την ένταξή τους στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη της».

Το Δίκτυο ΜΚΟ:

• Σύλλογος Πρωτοβουλία των Παιδιών του ΠΙΚΠΑ και Δομών Αυτόνομης Διαβίωσης

• Φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας – Πεντέλης

• «Ομάδα Ελεύθερων Εθελοντών – Ναι Στην Προσπάθεια»

• Όμιλος Αθλητισμού, Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης

• «Γέφυρες Φιλίας» – Ινστιτούτο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

• Κίνηση Εθελοντών «TANDEM”

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 guests και κανένα μέλος