• Αλβανόφωνο κόμμα στην Ελλάδα υπό τον Τσενάι
  • 18-26/4:  Παγκόσμια εβδομάδα για τα Πειραματόζωα
  • ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ …  «ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ»

Αλβανόφωνο κόμμα στην Ελλάδα υπό τον Τσενάι

 

Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλßανοφώνων. Ποιός είναι ο επικεφαλής του; Μα φυσικά ο παλιός γνωστός μας Οδυσσέας Τσενάι, θυμάστε, εκείνος που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση.

(Σ.Σ. Ακόμα δυστηχώς χρησιμοποιείται η σημαία σαν έπαθλο επιβράβευσης της καλύτερης βαθμολογίας στα σχολεία).

Σήμερα σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του “Δημοκρατικού Κόμματος των Αλßανοφώνων” στην Ελλάδα. Θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ και έχοντας υποστηρικτές πολύ βαριά ονόματα και επιχειρήσεις.

Σε άρθρο που μας έστειλε ο Σταματόπουλος Σπύρος, μέσα σε άλλα, αναφέρεται η απόλυτα θετική, φυσικά, στάση όλων των κομμάτων της Αλβανίας αλλά και ένα μικρό αλλά αποκαλυπτικό backround του πατέρα του Οδυσσέα Τσενάι.

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα: “Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλßανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλßανία, εκείνου με τις Πυραμίδες. Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωνα με τον αλßανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. [...] Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλßανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλßανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και του Ν.Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε ßάρος των Ελλήνων.

 

18-26/4:  Παγκόσμια εβδομάδα για τα Πειραματόζωα


“150.000.000 με 180.000.000 ζώα το χρόνο βασανίζονται παγκοσμίως, ήτοι 3.000.000 μέσα στην παγκόσμια αυτή εβδομάδα που διανύουμε, στα κολαστήρια των πειραματικών εργαστηρίων. Πλήθος σκυλιών, γατιών, πιθήκων, κουνελιών και ινδικών χοιριδίων τσουρουφλίζονται, δηλητηριάζονται, ακρωτηριάζονται, χειρουργούνται χωρίς αναισθητικό, παραλύουν, αιμορραγούν, προκειμένου εμείς οι άνθρωποι να ανακτήσουμε την υγεία μας και τη νιότη μας, να ζούμε σε καθαρά και αποστειρωμένα περιβάλλοντα, να οδηγούμε με ασφάλεια, να πυροβολούμε και να ρίχνουμε βόμβες, να καπνίζουμε κλπ.”, λέει ο ΠΟΦΥΖΟ σε δελτίο που μας έστειλε για την εβδομάδα των πειραματόζωων. Από έρευνα που παραθέτουν διαλέγουμε τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για να σχηματίσουμε μια εικόνα γύρω από το θέμα των πειραμάτων που μάλλον δεν γνωρίζουμε και πολλά. 

Έρευνες λοιπόν, καταδεικνύουν περίτρανα ότι, “τουλάχιστον στην ιατρική και φαρμακολογία, μόνο ένα 5-25% μπορεί να εξασφαλίσει ότι ουσίες που δοκιμάζονται επιτυχώς στα ζώα, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και στους ανθρώπους. Πολλά πειράματα είναι αναξιόπιστα και συχνά η εφαρμογή των αποτελεσμάτων τους στους ανθρώπους αποδεικνύεται επικίνδυνη και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και θανατηφόρα…


Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά παραδείγματα:

- Οι μεταγγίσεις και οι μεταμοσχεύσεις καθυστέρησαν πάνω από 200 χρόνια λόγω των παραπλανητικών αποτελεσμάτων σε πειράματα με ζώα.

- Μετά από μία έρευνα στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 18.000 ποντίκια, το φάρμακο Teropterin εφαρμόστηκε για τη θεραπεία της παιδικής λευχαιμίας αλλά τα παιδιά τα οποία υποβλήθηκαν στην εν λόγω θεραπεία πέθαναν πιο γρήγορα απ’ό,τι θα πέθαιναν αν δεν είχαν πάρει μέρος σ΄ αυτή.

- Σχετικά με το φάρμακο για την καρδιά Fradin, κανένα από τα πειράματα που έγινε σε ζώα δε φάνηκε να προειδοποιεί για τα αποτελέσματα που θα είχαν στον άνθρωπο, όπως τύφλωση, στομαχικές διαταραχές και πόνους συνδέσμων των άκρων.

- Ένα άλλο φάρμακο για την αρθρίτιδα, το Opren, παρόλο που σημείωσε επιτυχία στα ζώα, στο τέλος αποσύρθηκε αφού προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από εβδομήντα ανθρώπους και σοβαρές επιπλοκές σε άλλους τρεις χιλιάδες πεντακόσιους, όπως δερματολογικές παθήσεις, καθώς και παθήσεις στα μάτια, στην κυκλοφορία του αίματος, συκώτι, νεφρά.


Σήμερα με την τεχνολογική πρόοδο, υπάρχουν άλλες εναλλακτικές μέθοδοι πιο εξελιγμένες, πιο αξιόπιστες, πιο οικονομικές, πιο γρήγορες και, για μας το κυριότερο, πιο ηθικά προτιμητέες. Κάποιες από αυτές είναι:


-  Η χρησιμοποίηση ανθρώπινων ιστών για τη φαρμακευτική έρευνα που πολλοί επιστήμονες τη βρίσκουν πιο αποτελεσματική από τη χρήση ζωικών ιστών (Reuters 29/8/1996). Σε πολλούς κλάδους της Ιατρικής οι μελέτες πάνω σε μη ζώντες ζωικούς ιστούς και κύτταρα (in vitro systems) είναι η πλέον συνηθισμένη μέθοδος, κυρίως για μελέτες μοριακού τύπου.

- Η χρήση μοντέλων Η/Υ και μαθηματικών που εξομοιώνουν ανθρώπινα όργανα επιτρέποντας στους ερευνητές να δοκιμάζουν ηλεκτρονικά νέες θεραπείες πριν τις εφαρμόσουν στον άνθρωπο, να ελέγχουν την επίδραση ουσιών, να προβλέπουν με ποιο τρόπο απορροφούνται τα φάρμακα, πως μεταβολίζονται κλπ. 

- Φυσικο–χημικές τεχνικές που συνδυάζουν πληροφορίες για τη δομή διαφόρων ουσιών και τις σχέσεις των χημικών τους αντιδράσεων μας επιτρέποντας να προβλέψουμε τα βιολογικά αποτελέσματα χημικών συστατικών. Για παράδειγμα, αναλύοντας με Η/Υ το ένζυμο του AIDS βρέθηκαν οι χημικές ουσίες που σταματούν τη δράση του.

Όλο και περισσότεροι νέοι επιστήμονες αναγνωρίζουν πλέον πως η έρευνα που προορίζεται για ανθρώπινη χρήση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με μεθόδους που «αναπαράγουν» τις συνθήκες του ανθρώπινου οργανισμού ή στον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μόνο που αυτές οι εναλλακτικές εφαρμόζονται με απίστευτα βραδύ ρυθμό γιατί η συνήθεια τόσων χρόνων και κυρίως η βαθιά ριζωμένη νοοτροπία που θέλει τα ζώα αυτά αντικείμενα έρευνας, πολύ δύσκολα μπορούν να αλλάξουν”.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

(Νομίμως αναγνωρισμένο Σωματείο & μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ)

 

 

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ …  «ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ»

 

 

Αν θέλετε να εκμεταλευτείτε το χρόνο των διακοπών σας κάνοντας κάτι χρήσιμο για την μόρφωσή σας και όχι μόνο μαυρίζοντας κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού έχετε την ευκαιρία.

 

Προπονήσου στην Συγγραφή

(Writing Coaching)


(11 – 14 Ιουνίου 2009 – Hotel Anovolios, Πήλειο)


ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ:

· Πως η τέχνη της συγγραφής διδάσκει τα μυστικά και την τεχνική της, Τι θέλουν οι αναγνώστες και τι ποθούν οι συγγραφείς, Τι κάνει έναν συγγραφέα—συγγραφέα, και τι τον ξεχωρίζει από τον εν δυνάμει συγγραφέα, Μέθοδοι & Τεχνικές Έμπνευσης. Συγγραφική Πειθαρχεία & Παραγωγικότητα.


ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ:

·  Πολύτιμες Πρακτικές Συμβουλές, Εμβάθυνση, Εργαλεία, Ασκήσεις, Θεωρία, Τεχνικές και Μεθόδους για ΟΛΑ τα θέματα που σχετίζονται με την συγγραφή. 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:  Η Συγγραφέας,

Προπονήτρια Συγγραφής & Ζωής, Μαρία Γούσιου

Λεπτομέρειες και πληροφορίες:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.mariagousiou.gr

 

 

Προπονήσου στη Ζωή

(Personal Coaching)

 

(26-28 Ιουνίου 2009 – Hotel Porto Carras, Χαλκιδική)


ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ:

· Πως οι επιτυχημένοι άνθρωποι (στην υγεία, τον έρωτα και τα οικονομικά) ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και ΔΡΟΥΝ με συγκεκριμένους τρόπους. Με άλλα λόγια… υπάρχει μονοπάτι, τόσο για την επιτυχία, όσο και για την αποτυχία. Τα καλά νέα είναι ότι η επιτυχία αφήνει τα ίχνη της…

 

ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ:

· Μια πληθώρα από «εργαλεία», γνώσεις, τεχνικές και βιωματικές μεθόδους που απώτερο σκοπό τους έχουν να αναπτύξεις εκείνες τις δεξιότητες, τα προσόντα και τις δυνάμεις (πρακτικές, ψυχικές και συναισθηματικές) που είναι απαραίτητες για να φέρεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς στην ζωή σου, φανερώνοντας σου πως έχεις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ και ΕΠΙΛΟΓΕΣ που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.


ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Η Ακαδημία PCMI και οι εισηγητές της,

Νίκος Σαπουντζής M.B.A, Msc, & Μαρία Γούσιου


Λεπτομέρειες και πληροφορίες

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.pcmi.gr

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 470 guests και κανένα μέλος