Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε το έντυπο του προγράμματος του Δημήτρη Δαβάκη.

Στο έντυπο περιλαμβάνονται περιληπτικά οι προτάσεις του συνδυασμού ΚΥΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Αυτές χωρίζονται σε 5 προγραμματικούς άξονες:
Άξονας 1: Διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου, νοικοκυρεμένη διαχείριση.

Ο Δήμος μας μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, αν τηρήσει βασικούς κανόνες διαφάνειας και ορθής διαχείρισης.

Την προηγούμενη πενταετία, ο δήμαρχος Κωνσταντέλλος πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό απευθείας αναθέσεων (πάνω από 470 σε πέντε χρόνια). Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται, αλλά για έκτακτες καταστάσεις, ενώ η πλειοψηφία των προμηθειών πρέπει να γίνεται με διαγωνιστικές διαδικασίες. Με τις διαγωνιστικές διαδικασίες εξασφαλίζεται η διαφάνεια αλλά και η βέλτιστη τιμή.

Το γεγονός ότι ο Δήμος έκανε περισσότερες αναθέσεις από διαγωνισμούς δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη σωστή διαχείριση των χρημάτων των δημοτών, αλλά ταυτόχρονα μας δείχνει ότι αν είχαμε κάνει περισσότερους διαγωνισμούς ο Δήμος μας θα είχε εξοικονομήσει πόρους, αφού θα είχε πετύχει σημαντικές εκπτώσεις στις προμήθειες.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής διαχείρισης που έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του τομέα καθαριότητας είναι το γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει σύμβαση ανεφοδιασμού του στόλου οχημάτων σε ένα βενζινάδικο στη Καλλιθέα, αναγκάζοντας τα οχήματα του δήμου μας να κάνουν καθημερινά 30 χιλιόμετρα παραπάνω για να ανεφοδιαστούν.

 

Άξονας 2: Προτεραιότητα στις βασικές υπηρεσίες και στην ποιότητα ζωής.

Ο Δήμος μας παρουσιάζει τραγικές ελλείψεις σε σειρά κρίσιμων τομέων και λειτουργιών.

Χρειάζεται πλήρης επαναπροσανατολισμός των προτεραιοτήτων του δήμου μας. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε από τις βασικές υποχρεώσεις του Δήμου στην καθαριότητα, στις συντηρήσεις δρόμων και δημοσίων χώρων, στο φωτισμό ώστε να φτάσουμε στα επίπεδα που αξίζουμε και δικαιούμαστε.

Προτείνουμε ένα έκτακτο πρόγραμμα που να πυκνώσει τα δρομολόγια αποκομιδής, να αυξήσει θεαματικά τους καθαρισμούς κάδων, καθώς επίσης να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης.

Χρειαζόμαστε άμεσα τρία έκτακτα συνεργεία καθημερινότητας, ένα σε κάθε δημοτική ενότητα για άμεσες δράσεις πάνω στη καθημερινότητα (συντηρήσεις σε φωτισμό, λακκούβες, δημόσιους χώρους).

Και επιτέλους, να λειτουργήσουμε μια δική μας πλατφόρμα εργασίας για να συνδέσουμε τους νέους και τους εργαζόμενους με τις επιχειρήσεις σε επίπεδο Δήμου.

Για μας, γραφείο εργασίας πρέπει να είναι μια ανοιχτή για όλους πλατφόρμα, με ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι βέβαια το γραφείο του δημάρχου με μια πελατειακή λογική.

Οφείλουμε μέσα σε δύο χρόνια να έχουμε αλλάξει πλήρως την εικόνα, ώστε να είμαστε πλέον ένας νοικοκυρεμένος Δήμος, με υπηρεσίες ανάλογες των τελών που αποδίδουμε στο δήμο μας.

 

Άξονας 3: Θωράκιση στην ασφάλεια της πόλης.

Η εγκληματικότητα στο δήμο μας έχει ανέλθει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Την επόμενη τετραετία αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση εξαιτίας των νέων εμπορικών και τουριστικών χρήσεων που έρχονται. Οφείλουμε πλέον να θέσουμε την ασφάλεια ως τη Νο. 1 προτεραιότητα για το δήμο μας.

Πρέπει να διεκδικήσουμε την επαναλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων Βάρης και Βούλας, που δυστυχώς έκλεισαν την προηγούμενη περίοδο επί θητείας Κωνσταντέλλου (με την ανοχή του δημάρχου).

Και οφείλουμε να προσλάβουμε με ανοιχτές και διάφανες διαδικασίες μια εταιρία φύλαξης που να καλύπτει με περιπολίες και μέσα επικοινωνίας κάθε γωνία του δήμου (στα πρότυπα άλλων δήμων που ήδη το έχουν εφαρμόσει επιτυχώς).

Αξονας 4: Η μεγάλη μάχη για τον οικιστικό μας χαρακτήρα και το περιβάλλον.

Την επόμενη τετραετία αναμένεται ένα «τσουνάμι» μεγάλων και μικρών επενδύσεων, για τις οποίες είμαστε πλήρως απροετοίμαστοι για να υποδεχθούμε από πλευράς υποδομών και πλαισίου λειτουργίας.

Η πόλη μας κινδυνεύει να μετεξελιχθεί από τόπο κατοικίας και προάστιο σε ένα κέντρο επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς.

Το « επενδυτικό μπουμ» μπορεί να εξελιχθεί σε μια μεγάλη φούσκα, ανάλογη αυτής που συνέβη σε όλα τα παράλια της Αττικής τη δεκαετία του ‘80.

Ο Δήμος μας οφείλει να λάβει άμεσες δράσεις :

  • Να βάλουμε όρια βιωσιμότητας στις μεγάλες επενδύσεις.
  • Να εφαρμόσουμε τα ευρωπαϊκά όρια, να εξασφαλίσουμε τις υποδομές που χρειάζονται έγκαιρα, όχι κατόπιν εορτής.
  • Να προχωρήσουμε άμεσα σε δική μας μελέτη βιώσιμης ανάπτυξης στο Δήμο μας, να θέσουμε περιβαλλοντικούς όρους στις μεγάλες επενδύσεις, να μην δεχθούμε καμία αλλαγή στις χρήσεις γης, να προστατέψουμε τον ορεινό όγκο του Υμηττού και τις περιοχές ΝATURA, αλλά και το Ασκληπιείο.
  • Να απαιτήσουμε επίσης, αντισταθμιστικά οφέλη τέτοια, που να κατευθυνθούν σε βασικές υποδομές αλλά και σε κοινωνικές παροχές.

Δεν θα δεχτούμε αποκλεισμούς από τις οργανωμένες παραλίες μας για τους κατοίκους.

 

Άξονας 5: Δημοτική συγκοινωνία Σύνδεση με το Μετρό, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού

Η πόλη μας στερείται των πλέον βασικών υποδομών για τη λειτουργία κάθε σύγχρονης πόλης.

Διαθέτει μια άστοχα, πρόχειρα και σπάταλα σχεδιασμένη δημοτική συγκοινωνία, δεν διαθέτει δημοτικό κολυμβητήριο, σύγχρονο γυμναστήριο και σύγχρονο χώρο πολιτισμού.

Ζούμε σε μια πλούσια πόλη από πλευράς ΕΝΦΙΑ και δημοτικών τελών, με φτωχές υποδομές.

Για αυτό προτείνουμε άμεσα να βάλουμε σε προτεραιότητα τετραετίας, τις ακόλουθες υποδομές και προγράμματα :

 

Δημοτική Συγκοινωνία: Σύνδεση με το σταθμό «ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ».

Η ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς οφείλει να είναι μια από τις μεγάλες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Διοίκησης, ώστε να μειώσουμε τα κυκλοφοριακά φορτία και την περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Ως πρώτο βήμα σε αυτή τη κατεύθυνση προτείνουμε τη πυκνή σύνδεση του δήμου μας με το Σταθμό «ΜΕΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ».

Με κόστος 120.000 ευρώ ανά έτος (έναντι 250.000 ευρώ που μας κοστίζει σήμερα η υφιστάμενη δημοτική συγκοινωνία), μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δημοτική γραμμή συγκοινωνίας, που να καλύπτει τις κεντρικές περιοχές της Βάρης, Βάρκιζας, Βούλας, Βουλιαγμένης με το Μετρό στο σταθμό «Ελληνικό», ανά 20 λεπτά!

Συγκοινωνιακή κάλυψη θα πρέπει, επιτέλους, να υπάρξει (με μικρό λεωφορείο - mini bus - για να μην εγκλωβίζεται) στο Πανόραμα Βούλας.

Επίσης, οφείλουμε να απαιτήσουμε από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Μεταφορών, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους ένα Μaster Plan διαχείρισης των αυξημένων κυκλοφοριακών ροών στη παραλιακή, δεδομένης της τουριστικής ανάπτυξης που έρχεται, με έμφαση στην ανάπτυξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται απαραίτητη η επαναλειτουργία της γραμμής ΟΑΣΑ Πειραιάς - Βάρκιζα.

 

Ελεύθερο Wi-Fi στο δήμο μας!

Ο Δήμος μας οφείλει να μπει επιτέλους στη νέα εποχή παρέχοντας ψηφιακές ευκολίες στους δημότες. Βασική είναι η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους δημοσίους χώρους, μέσω ενός εκτενούς και υψηλής ταχύτητας δικτύου WiFi.

Δημοτικός πολυχώρος πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Κυρίαρχη έλλειψη είναι η απουσία ενός πολιτιστικού πολυχώρου υψηλών προδιαγραφών που να μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικά δρώμενα (θέατρο -μουσική-εικαστικά, κ.α.), συνέδρια, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις. Οι υπάρχοντες χώροι είναι απολύτως ανεπαρκείς για ένα σύγχρονο δήμο (Γυάλινο Βάρκιζας, αίθουσα «Ιωνία» Βούλας).

Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και από δωρεές, ή και αντισταθμιστικά οφέλη.

Αποτελεί ένα όραμα, το οποίο πρέπει να γίνει προτεραιότητα για την επόμενη διοίκηση του Δήμου.

 

Δημοτικός θερινός κινηματογράφος

Στο βωμό της άκρατης τσιμεντοποίησης της πλατείας Βούλας χάσαμε πριν μερικά χρόνια τη φυσική παρουσία της «Βιολέττας» και του «Πλανήτη», μαζί με τις παιδικές μας αναμνήσεις και την ξεγνοιασιά μιας άλλης εποχής. Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός θερινού κινηματογράφου την επόμενη μέρα.

 

Δημοτικό κολυμβητήριο

Αποτελεί παράδοξο να είμαστε ο μόνος παραλιακός Δήμος της νότιας παραλίας της Αθήνας που δεν διαθέτει δημοτικό κολυμβητήριο την στιγμή μάλιστα που έχουμε μια τεράστια παράδοση στον κολυμβητικό και ναυταθλητικό αθλητισμό.

Επίσης παράδοξο είναι, το γεγονός ότι, ο Δήμος μας απεμπολεί ευκαιρίες για να αποκτήσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που θα μπορούσε να έχει από τις τεράστιες επενδύσεις που γίνονται.

Η χωροθέτηση του κολυμβητηρίου μπορεί να γίνει στο χώρο του κάμπινγκ ή της Β´ Πλαζ Βούλας, επαναδιαπραγματευόμενοι τους όρους των συμβάσεων.

 

Νέο δημοτικό γυμναστήριο.

Ένα κλειστό γυμναστήριο, ένα κολυμβητήριο και ένας σύγχρονος χώρος εκδηλώσεων αποτελούν τις ελάχιστες βασικές υποδομές, που πλέον διαθέτουν όλοι σχεδόν οι δήμοι της χώρας, εκτός από τον δικό μας.

Η κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου με σύγχρονες προδιαγραφές και θέσεις πάρκινγκ οφείλει λοιπόν, να είναι μια βασική προτεραιότητα σε υπάρχοντες χώρους, αξιοποιώντας την τράπεζα γης.

Όλα τα παραπάνω είναι ρεαλιστικές προσεγγίσεις και εφικτές προτάσεις, χωρίς μεγαλοστομίες για φαραωνικά έργα και αποτελούν τη δέσμευσή μας.

Το όραμά σας, δέσμευσή μας!

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος