Kυρία Πατέλη, είστε ένα καταξιωμένο άτομο στον επιχειρηματικό κλάδο, με πολλές περγαμηνές, γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δη με το Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης;

Ζούμε με τον σύζυγο μου και τα δύο παιδιά μας εδώ και χρόνια, από επιλογή, στο Δήμο ΒΒΒ και είμαστε δεμένοι με το τόπο και τους κάτοικους. Σίγουρα η συμμετοχή μου δεν έχει να κάνει με προσωπική προβολή ούτε με προσπάθεια ικανοποίησης προσωπικών συμφερόντων, αλλά με διάθεση πραγματικής και ανιδιοτελούς προσφοράς. Σε κάθε περίπτωση εξάλλου η ανασύσταση και ο εμπλουτισμός ενός δημοτικού συμβουλίου από νέο αίμα με πετυχημένη διαδρομή και φρέσκιες ιδέες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Με ποια κριτήρια κάνατε την επιλογή στο πρόσωπο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου;

Έχοντας εμπνευστεί από το δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο σαν δημότης αρχικά, ήταν για μένα μεγάλη τιμή η πρόταση του να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του.

Ο Δήμαρχος μάς έχει αποδείξει ότι έχει τα προσόντα, το όραμα, την δυνατότητα συνεργασίας με όλες τις συνιστώσες για το συμφέρον του Δήμου και η ανανέωση της τετραετίας είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη μας.

 

Τι θα μπορούσατε να πείτε στον ψηφοφόρο για να σας επιλέξει;

Ερώτηση δύσκολη για κάποιους.... Επειδή όμως εγώ έχω μάθει στα δύσκολα, θεωρώ ότι όλη η διαδικασία είναι μια ακόμη πρόκληση για μένα. Μία πρόκληση που είμαι πεπεισμένη ότι θα τα καταφέρω και εδώ. Εχω ήδη ξεκινήσει την ενεργή μου προετοιμασία και είμαι κοντά στους δημότες. Οι τομείς που μπορώ να προσφέρω αξιοποιώντας την εμπειρία μου είναι πολλοί. Έχοντας προωθήσει την Οικολογική Στρατηγική ενός παγκοσμίου κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας της Fiat θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη σε αρμονία με τον άνθρωπο και την τοπική κοινωνία, την ασφάλεια του δημότη, την οργάνωση δράσεων για τη βελτίωσή της καθημερινότητας μας.

 

Εχετε συγκεκριμένες προτάσεις για να πείσετε;

Η οδική ασφάλεια, η αφύπνιση της οδηγού - πεζού από την νηπιακή ηλικία είναι από τις μεγάλες μου ευαισθησίες... Η οργανωμένη ανταπόκριση στο έργο των φιλοζωικών ομάδων η ενίσχυση του έργου των εθελοντών, αλλά και η συνεργασία με φορείς τοπικούς και διεθνείς σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις είναι το ελάχιστο από τα θέματα που μπορώ να συνεχίσω την δραστηριότητα μου.

Η δημιουργία μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης χώρο πολιτισμού, όπου θα μπορούν όλοι να διαβάζουν αλλά και να δανείζονται βιβλία, προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού είναι επιτακτική ανάγκη στην εποχή μας και τολμώ να πω ότι θα προσπαθήσω να προωθηθούν τέτοιες ιδέες.

Στα πλαίσια αυτά ο δήμος μπορεί να διοργανώσει αγώνες σύγχρονου και αρχαίου θεάτρου, μαθήματά ρητορικού λόγου και τέχνης καθώς και διαγωνισμούς με συμμετοχή όμορων δήμων, αλλά και γιατί όχι πανελλήνιας εμβέλειας...

 

Εχετε να αντιμετωπίσετε “ογκόλιθους” συναγωνιστές στο συνδυασμό. Πώς το αντιμετωπίζετε;

Η πόλη των 3Β είναι μια ευλογημένη γωνιά της χώρας μας και κυριολεκτικά πρέπει να ανήκει σε όλους. Είθισται στην τοπική αυτοδιοίκηση, συγκεκριμένοι άνθρωποι να κατέχουν την ίδια θέση επί σειρά τετραετιών. Σαφώς η προηγούμενη εμπειρία εκτιμάται και είναι σεβαστή, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε νεοεισερχόμενα δυναμικά στελέχη από την αγορά, να συνδράμουν την κοινή προσπάθεια. Εξάλλου, είναι θεμιτή η ανανέωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς εξαρτήσεις, δεσμεύσεις και αποκλεισμούς.

Νομίζετε ότι βοηθά η μακρόχρονη πορεία σας στον ιδιωτικό τομέα;;;

Και μόνο το πέρασμα κάποιου επαγγελματία από τον ιδιωτικό τομέα είναι από μόνο του μια εγγύηση. Πόσο μάλλον όταν αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα, όπως στην περίπτωση μου και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά. Εκεί δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας και ασυνέπειας, ή κριτική και η αξιολόγηση είναι καθημερινή. Οι στόχοι ορατοί, άμεσοι και μετρήσιμοι! Οι αριθμοί σε ακολουθούν παντού!

Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ και έτσι θα συνεχίσω. Δώστε μου τη δύναμη με την ψήφο σας και δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την πόλη μας.

Έχω ήδη πει στον εαυτό μου:

Κορίνα ξεκινάμε δυνατά.....!!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κορίνα Πατέλη - Μπελ μετά από σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου, έχει ασχοληθεί στην επαγγελματική της καριέρα με τουρισμό και πολλά χρόνια στον κλάδο της Eπικοινωνίας και Μάρκετινγκ.

Επίσης ως Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στην εταιρεία FCA Greece (θυγατρική του παγκόσμιου κολοσσού Fiat Chrysler Automobiles) υλοποίησε τη Στρατηγική Επικοινωνία του συνόλου των μαρκών (Fiat-Alfa Romeo, Lancia, Abarth). Διαχειρίστηκε σύνθετα και πολύπλοκα έργα με απαιτήσεις για αποτελεσματική διαχείριση πόρων και συντόνισε ομάδες δεκάδων συνεργατών.

Οργάνωσε την Οικολογική Στρατηγική μεγάλου ομίλου στην Ελλάδα, από την οποία ο όμιλος κατέκτησε σειρά βραβείων σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς για την μείωση εκπομπών ρύπων CΟ2.

Εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία εργάστηκε ως Δ/ντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ για 14 χρόνια στον Όμιλο εταιρειών Κiriacoulis Μediterranean (ηγέτη στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού και με δυναμική παρουσία στην ανάπτυξη μαρινών).

Πλέον ως γνώστρια της επικοινωνίας και με έφοδο την περιβαλλοντικής της ευαισθησίας, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και να προσφέρει στην πόλη που ζει με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

Τη συνέντευξη πήρε η Αννα Μπουζιάνη

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 307 επισκέπτες και κανένα μέλος