Η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Κερατέας»

Μετά την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, o Ρόλος των Τοπικών Κοινοτήτων, άλλαξε σημαντικά. Πλέον, οι Τοπικές Κοινότητες, αποκτούν ουσιαστικό ρόλο στους ενοποιημένους Καλλικρατικούς Δήμους.

Ενώ πριν ο ρόλος τους ήταν αποδυναμωμένος και καθαρά συμβουλευτικός προς το Δημοτικό Συμβούλιο, πλέον αναζωογονείται με αποφασιστικές αρμοδιότητες και με μια πιο άμεση και ενεργή σχέση με την τοπική κοινωνία. Θεσπίζονται μορφές άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής, όπως συνελεύσεις κατοίκων, τοπικά δημοψηφίσματα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, αποφασίζει ποια έργα και δράσεις θα εκτελεστούν στην κοινότητα, από το ποσοστό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που προορίζονται για επενδυτικές ανάγκες του δήμου, που της αναλογούν, κ.α. Τέλος οι πρόεδροι των συμβουλίων συμμετέχουν όχι μόνο στα Δημοτικά συμβούλια αλλά και σε επιτροπές του Δήμου για θέματα που αφορούν την Κοινότητα.

Αναγνωρίζοντας αυτό το νέο ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Κοινότητα μέσα σε ένα δήμο, η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Κερατέας θέτει υποψηφιότητα για την τοπική κοινότητα Κερατέας θέλοντας να δείξει ότι οι ενεργοί πολίτες της πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις των θεμάτων που αφορούν την πόλη τους.

Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από ανεξάρτητους ενεργούς πολίτες, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, επιτυχημένους επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων της Κερατέας. Πολίτες που καθημερινά αφουγκράζονται τις ανάγκες της πόλης και ο καθένας από τη δική του, προσπαθεί να συμβάλει για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Πολίτες που γνωρίζουν τα προβλήματά της, τις πιεστικές ανάγκες της καθημερινότητας αλλά συνάμα γνωρίζουν και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας και δεν διστάζουν να συγκρουστούν για να τις διεκδικήσουν…

Ευελπιστούμε να είμαστε η φωνή του πολίτη στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ώστε να τον φέρουμε όσο γίνεται πιο κοντά σε αυτά, κάνοντας τον πιο ενεργό και συμμετοχικό.

Έμβλημα του Συνδυασμού είναι το δέντρο της ελιάς, ο καρπός του οποίου στηρίζει την τοπική οικονομία και οι ρίζες του είναι τόσο βαθιές όσο η ιστορία και η παράδοση του τόπου μας. Με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να δείξουμε τις αρχές της Πρωτοβουλίας μας που είναι, η ομαδικότητα, η αλληλοβοήθεια και η ευσυνειδησία ως υπεύθυνοι πολίτες. Σκοπός μας να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη, πιο δημιουργική και φιλική για όλους. Προστατεύουμε τα ζώα που είναι μέρος της κοινωνίας μας, παλεύουμε για να μην εγκαταλείπονται και να μην κακοποιούνται και προσδοκούμε την ευαισθητοποίηση των δημοτών για θέματα που αφορούν τον τόπο μας και την καθημερινότητα.

Την ανεξάρτητη προσπάθεια αυτή έχουν αναγνωρίσει και οι δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες άφησαν ελεύθερο χώρο σε πολίτες που δεν ανήκουν σε αυτές να έχουν φωνή στα θέματα του Δήμου μέσα από το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κερατέας.

Η αμέριστη στήριξη του ψηφοδελτίου μας θα είναι και η δύναμη μας στον αυριανό αγώνα που θα δώσουμε μετά την εκλογή μας, για την Κερατέα που αγαπάμε όλοι. Για εμάς δεν παίζει ρόλο ποιος ή ποια θα εκλεγεί αλλά η ευκαιρία που δίνεται σε μια ανεξάρτητη ομάδα πολιτών να έχουν λόγο στα κοινά. Ζητάμε την στήριξή σας ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να προσφέρουμε μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος, στην πόλη που ζούμε όλοι μαζί.

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Κερατέας, γεννήθηκε από πολίτες που σκέπτονται και δρουν ως ομάδα και έτσι ακριβώς θα υπηρετήσουν τους πολίτες της Κερατέας και των Οικισμών της μέσα από το επόμενο Τοπικό Συμβούλιο. Για να ακούγεται η φωνή όλων μας, να αναδεικνύονται τα προβλήματα τα οποία θα τίθενται από εμάς στο Δήμο μας, δίνοντας λύσεις, με φροντίδα και κοινωνική αλληλεγγύη, με ήθος, δημιουργία, διαφάνεια και νέες ιδέες.

Καλούμε τους δημότες και συμπατριώτες μας να ανταποκριθούν θετικά για την επίτευξη του στόχου μας που δεν είναι άλλος από μια καλύτερη ΚΕΡΑΤΕΑ για εμάς και τα παιδιά μας.

Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (κατά αλφαβητική σειρά)

  • Αντωνίου Ιωάννα του Γεωργίου, Ελεύθερη επαγγελματίας - Μέλος Δ.Σ Φιλοζωϊκού Σωματείου «ΠΡΟΚΡΙΣ» Κερατέας
  • Βασιλείου Ιατρού Βασιλική του Νικολάου, Φοροτεχνικός - Αντιπρόεδρος Α.Ο. «ΝΙΚΗ» Κερατέας
  • Ζορμπάς Απόστολος του Σταματίου, Επιχειρηματίας - Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κερατέας
  • Λιανού Τυχερή (Ρούλα) του Πέτρου, Επιχειρηματίας Κερατέας
  • Λιάπη Σταματίνα (Μάτα) του Δημητρίου, Οικονομολόγος σε δημόσια υπηρεσία
  • Λιούμης Κωνσταντίνος του Ιωάννη, Φαρμακοποιός
  • Μυλωνάς Αντώνης του Δημητρίου, Χημικός Οινοποιός - Επιχειρηματίας Κερατέας
  • Μωραΐτης Νεκτάριος (Άκης) του Γεωργίου, Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.
  • Ορφανίδη Δέσποινα (Ντέπη) του Γεωργίου, Εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Κερατέας - Οικίστρια
  • Παπαθανασίου Σταμάτιος του Σωτηρίου, Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. – Πρόεδρος Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας
  • Παπασωτηρίου Ελευθέριος του Χρήστου, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
  • Παυλίδου Εύα του Θεόδωρου, Χημικός Μηχανικός σε δημόσια υπηρεσία
  • Ρουμπάνη Ελένη του Νικόλαου, Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
  • Χατζηδιαμαντής Γιώργος του Ανδρέα, Μηχανολόγος Μηχανικός - Αντιπρόεδρος Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 288 guests και κανένα μέλος