O μέχρι προχθές (Πέμπτη) υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Τζιώτης με τον ευρηματικό τίτλο του δημοτικού συνδυασμού «Γαλάζια Δημοκρατία» αποσύρεται στο παρά πέντε, από τη διεκδίκηση «κάθε εξουσίας» όπως δηλώνει, «γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια» όσους ανθρώπους τον πλαισίωσαν και τον ακολούθησαν.

Καμμία ευθύνη· κανένα συναίσθημα υπευθυνότητας!

Σημεία των καιρών: o tempora, o mores: (Ω καιροί, ώ ήθη)! Ακριβώς στις “12:00”, ώστε να μην υπάρχει χρόνος αντίδρασης... Αιφνιδιασμός· έτσι που και η υπόνοια του προσχεδιασμού να ευσταθεί. Κρίμα! Ντροπή, πλήγμα για τη δημοκρατία. Πώς θα πιστέψουν οι νέοι – ξαφνιάζονται οι γέροι – σ’ αυτή τη «δημοκρατία’! Τη «δημοκρατία» πρόσχημα, εργαλείο. Εργαλείο για κάθε σκοπιμότητα, αήθεια, ανομία.

Το «φαινόμενο» χρήζει ευρύτερης ανάλυσης και θα γίνει κάποια στιγμή. Προς το παρόν, πάω δύο εβδομάδες πίσω, στην ΕΒΔΟΜΗ, σε μια πρόχειρη, δημοσιογραφική ανάλυση που είχα κάνει, σε μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση που είχε δει το φως της δημοσιότητας (αρ. φ. 1081/20.4.19, σ. 7). Εκεί κατέληγα: «...Ο Γρ. Κωνσταντέλλος έχει δείξει μιαν ιδιαίτερη μαχητικότητα, μετά πάθους θα έλεγα, και μια ιδιαίτερη ικανότητα ή τύχη· ν’ απομακρύνει πιθανούς επίφοβους αντιπάλους. Σταχυολογούμε:

• Ο τέως Δήμαρχος, επί σειρά τετραετιών αυτοδιοικητικός και πρώτος υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2014, Σπύρος Πανάς αδρανοποιείται και όλως «παραδόξως» αποσύρεται! (σ.σ. κέφι του και καπέλο του).

• Ο εμφανισθείς τον περασμένο Δεκέμβριο επικίνδυνος αντίπαλος του Κωνσταντέλλου, πρώην Υπουργός Πέτρος Δούκας, που αγκαλιάζεται από πολλά στελέχη της Ν.Δ., αιφνιδίως αποσύρεται ...για να διεκδικήσει το μακρινό δήμο Σπάρτης!

• Ο φέρελπις υποψήφιος Δήμαρχος Δημοσθένης Δόγκας με την τόσο έντονη παρουσία, ...αποσύρεται κι εκείνος, για να διεκδικήσει μια θέση περιφερειακού συμβούλου!

Το παράδειγμά του ακολουθεί και ο Δημήτρης Κιούκης, που είχε διεκδικήσει και στο παρελθόν τη Δημαρχία.

Να δούμε αν, όλως συμπτωματικώς, ...προαχθούν κι άλλοι, για να μη σταθούν εμπόδιο στην εκλογή του επίζηλου αυτού τίτλου, του Δημάρχου του δήμου ΒΒΒ...».

Και πριν ο αλέκτωρ... “ελάλησε” στις 14:00 της Παρασκευής, “καθ’ οδόν προς το τυπογραφείο” δήλωση «παραίτησης διεκδίκησης κάθε εξουσίας» του Δημ. Τζιώτη!

Τη δημοσιεύουμε αυτούσια για να την παραδώσουμε στην κρίση των πολιτών ΒΒΒ.

Κώστας Βενετσάνος


 

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αυτές οι εκλογές στο Δήμο μας είναι οι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε άλλον Δήμο σε όλη την Ελλάδα. Μετά από μία δεκαετία κρίσης έρχεται η ανάπτυξη, με επίκεντρο την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αυτή είναι μία μεγάλη προοπτική και ένας μεγάλος κίνδυνος. Η προοπτική βρίσκεται σε ένα ολιστικό σχέδιο για τη Ριβιέρα, που είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα εκπονήσει το κράτος. Η μοναδική λύση που υπάρχει είναι να το εκπονήσουμε εμείς, με τη συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων. Να συνεργαστούμε με όλους τους Δήμους και να υποβάλουμε από κοινού προς όλα τα κόμματα έναν ολοκληρωμένο νόμο – πλαίσιο για μία Αθηναϊκή Ριβιέρα προς όφελος του λαού και όχι των συμφερόντων. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να βρούμε όσα μας ενώνουν και όχι όσα μας χωρίζουν. Η μεγάλη αλλαγή είναι να ενωθούμε και όχι, για άλλη μία φορά, να χωριστούμε.

Ο κίνδυνος είναι αυτό το σχέδιο για τη Ριβιέρα, όπως και στο 2004, να μην εκπονηθεί ποτέ για την επόμενη μέρα. Αυτό που θα μείνει από την ανάπτυξη να είναι μόνο μπετόν, όπως οι λευκοί ελέφαντες των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κίνδυνος είναι η ανάπτυξη να δημιουργήσει άλλη μία φούσκα, όπως του χρηματιστηρίου. Να μην γίνει καμία σωστή επένδυση και να μην μείνει τίποτα στην κοινωνία.

Δυστυχώς, ενώ η μεγάλη πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας, κανένα κόμμα δεν παίρνει θέση και σε κανέναν Δήμο δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για αυτό που έρχεται. Οι εκλογές ευτελίζονται σε μία καταστροφική αντιπολίτευση. Προτάσεις ουσιαστικές δεν υποβάλλονται.

Ο κίνδυνος για την περιοχή μας δεν βρίσκεται ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις. Η καταστροφική αντιπολίτευση είναι ο εύκολος τρόπος για τη συλλογή ψήφων. Ο μεγάλος κίνδυνος για τη Ριβιέρα και την περιοχή μας βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, η αδράνεια και οι αποφάσεις του οποίου μπορούν να καταστήσουν το Δήμο μας τσιμεντούπολη. Ο μοναδικός τρόπος για να τον αντιμετωπίσουμε είναι να ενωθούμε και να επιβάλουμε εμείς τις λύσεις που απαιτούνται. Το πρόγραμμα της Γαλάζιας Δημοκρατίας είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Διαμορφώνει μία νέα οικονομία με βάση την πρωτογενή παραγωγή της Μεσογαίας και στόχο τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής πράσινης οικονομίας. Αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιάσουμε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ, με σκοπό τη δημιουργία ενός Ιδρύματος που θα αναλάβει τη συνολική στρατηγική και διαχείριση του έργου. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα μπορεί και πρέπει να δημιουργηθεί χωρίς να χτιστεί ούτε ένα μέτρο τσιμέντο. Ο δημόσιος χώρος πρέπει να αποδοθεί στην κοινωνία για να επιστρέψουμε τη φύση στον άνθρωπο.

Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη των πράξεων μου και παραιτούμαι από τη διεκδίκηση κάθε εξουσίας, βγάζω τον εαυτό μου από το μικροπολιτικό παιχνίδι, με μοναδικό γνώμονα αυτό το όραμα να εισακουστεί από όλες τις παρατάξεις και να γίνει πραγματικότητα.

Τώρα αρχίζουμε.
Δημήτρης Τζιώτης

* Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 359 guests και κανένα μέλος