«Kανένας, ποτέ, δεν βγήκε κερδισμένος, βάζοντάς τα με το Θεό», αυτή τη φράση μου ‘χε πει – μάλιστα, λίγο απειλητικά – ο μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.λπ., Παύλος, όταν τον συνεβούλευσα φιλικά, ν’ αποδεχθεί αναβολή συζήτησης παραχώρησης - πάλι ακινήτου περιουσίας -, 5 στρεμμάτων, από το Δήμο Βούλας, για ανέγερση Μητρόπολης Γλυφάδας κλπ., επί δημάρχου Γ. Μάντεση.

Το ίδιο πάνω – κάτω «συνεβούλευσε» και τώρα ο μακρινός μας Μητροπολίτης Καρπενησίου, Γεώργιος το Δήμαρχο ΒΒΒ Γρ. Κωνσταντέλλο, με επιστολή του της 4/4/19, για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.λπ. Αντώνιου, που γράφει:

...«Εν όψει προεκλογικής περιόδου, θέλετε σίγουρα να δείξετε στους ψηφοφόρους σας το ενδιαφέρον σας για την περιοχή, γεγονός θεμιτό....»

Σ.Σ. Καθόλου «θεμιτό», λέμε εμείς. Κατανοητό, μάλιστα. Αλλά, ασχέτως προεκλογικής περιόδου, και η εκκλησία, και ο Δήμος και οι εφημερίδες συνεχίζουν να λειτουργούν. Δεν μπορούμε λοιπόν ν’ απαντούμε στην όποια κριτική μάς ασκείται μ’ αυτή την εύσχημη, αλλά καταφανή προσπάθεια απομείωσης του κυρίου θέματος. (Στο ίδιο βέβαια σφάλμα έχει υποπέσει και ο δήμαρχος).

Και συνεχίζει ο Μητροπολίτης: «Είναι φανερό από τα λόγια σας (Παραπολιτικά του 90..1 fm) πως δεν επιθυμείτε ως μητροπολίτη σας τον εκλεγμένο (...) και πως το δεύτερο μεγάλο ενδιαφέρον σας είναι αυτά που αποκαλείτε “φιλέτα” της περιοχής».

Έμμεσα μάλιστα, στη συνέχεια, του εξαπολύει υποκρυπτόμενη, από άμβωνος απειλή, (για ν’ αποδειχθεί προφανώς πως «ποτέ κανένας δεν κέρδισε, βάζοντάς τα με το Θεό».

Βέβαια εδώ οι αρχιερείς κάνουν το λάθος να ταυτίζουν τους εαυτούς τους με το Θεό, ενώ οι ίδιοι έρχονται συχνά σε σύγκρουση με τα θεϊκά λόγια: «Μη θησαυρίζετε, θησαυρούς επί της γης...», και πολλά – πολλά άλλα, που τακτικά τα παραβαίνουν κατάφωρα.

Ο Δήμαρχος όμως δεν τα άφησε αναπάντητα. Με μακροσκελή τρισέλιδη επιστολή του, απαντά και δικαιολογεί τους λόγους και τις ενέργειές του, ως προς την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.λπ., Αντωνίου – χωρίς όμως ν’ αποκολλάται, από το γνωστό υπεροπτικό και ασεβές ύφος του, ακόμη κι όταν απευθύνεται σε αρχιερείς, διανθισμένο με ειρωνείες και ιταμό τρόπο: «...αντιπαρέρχομαι σκοπίμως το ύφος της (επιστολής) που δεν συνάδει προς την πνευματικότητα ενός ιεράρχη και σας ευχαριστώ που ασχολείστε και πάλι με τη Μητρόπολή μας και τους ιερείς της, έχοντας προφανώς επιλύσει όλα τα προβλήματα της δικής σας Μητροπόλεως».

Μπαίνει όμως και στην ουσία του θέματος: «...Οι αναφορές μου στις πρόσφατες Αρχιερατικές Εκλογές και στην εγκατάσταση στην περιοχή μας του Τιτουλαρίου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου ως “εκλεγμένου” Μητροπολίτη Γλυφάδας, αφορούν μόνο τη νομιμότητα της διαδικασίας εκλογής του, την αντίθετη με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είναι και νόμος του Ελληνικού Κράτους (Ν. 590/1977, άρθρο 25, παραγρ. 2)».

Και συνεχίζει ο Δήμαρχος ακάθεκτος: «Όσο για τις επιδιώξεις του εν λόγω Αρχιερέα (του Αντωνίου) στα όρια του Δήμου μας, έχω προσωπική αντίληψη από την πεντάχρονη θητεία μου, των γνωστών επιχειρηματικών του ενεργειών, αλλά και των μεγαλόπνοων επενδυτικών σχεδίων του (...)

 


 

Σ.Σ. Και επ’ αυτών συμφωνούμε και είμαστε διατεθειμένοι να συμπαραταχθούμε, ως ανυποχώρητοι συμμαχητές.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μητροπολίτη Καρπενησίου και του Δημάρχου ΒΒΒ Γρ. Κωνσταντέλλου

 

Κώστας Βενετσάνος

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 guests και κανένα μέλος