Σε πολύ φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη, επίσημη, προεκλογική εκδήλωση της δημοτικής παράταξης στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, “Λαϊκή Συσπείρωση” στην αίθουσα Ιωνία στις 3.4.19.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Πασακυριάκος, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο 3B, μίλησε πάνω στα ζητήματα που βιώνει ο λαός σε τοπικό, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Γιατί το μέρος είναι κομμάτι του όλου, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αλληλένδετο κομμάτι της Κεντρικής Διοίκησης.

 

“Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος”

Σταχυολογώντας σημεία από την ομιλία τού Κώστα Πασακυριάκου, βλέπουμε ότι εστιάζεται στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι Δημότες, όπως άλλωστε πάντα κάνει ο Κ. Πασακυριάκος στα δημοτικά συμβούλια, όπως:

Δεν γίνεται να μη βλέπουμε το Κέντρο Υγείας Βάρης και το Ασκληπιείο Νοσοκομείο που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το λαό της περιοχής και να κρίνουμε το δήμαρχο από κάτι λουλουδάκια.

Δεν γίνεται να ζούμε διαλυμένους σε πλημμυρισμένους δρόμους στη Βάρη και να κρίνουμε το δήμαρχο από τα λαμπάκια των Χριστουγέννων

Δεν γίνεται να προχωρούν εκτεταμένα σχέδια παραχώρησης των παραλιών σε επιχειρηματικά συμφέροντα και να κρίνουμε το δήμαρχο αν έβαλε δέκα ομπρέλες σε μικρά τμήματα παραλιών.

Το θέμα των παραλιών θα το δούμε πολύ σύντομα μπροστά μας. Όταν ήρθε το μνημόνιο από την ΕΤΑΔ, που παραχωρούσε τις παραλίες στο Δήμο, υπήρχε ένα πανηγυρικό κλίμα, τότε εμείς λέγαμε ότι ανοίγει ο δρόμος για να γίνει η παραχώρηση εκτεταμένης εμπορευματοποίησης από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είσαι ανεξάρτητος όταν υποστηρίζεις επιχειρηματικούς ομίλους; Τα τελευταία πέντε χρόνια η Δημοτική Αρχή έχει συναινέσει στην πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πληρώνουν λιγότερα από το δημότη. Τέσσερις ημέρες πριν το Πάσχα ο δήμαρχος προχωράει στην ανάθεση των παραλιών της Βούλας σε επιχειρηματικούς ομίλους. «Πώς να μη λέει η κα Δούρου ότι “αν ήταν δημότης στην περιοχή θα ψήφιζε τον Κωνσταντέλλο”»!

Μετά τις εκλογές, θέλει λευκή επιταγή, για να προχωρήσει στην παραχώρηση όλου του παραλιακού μετώπου.

Να ποιο πρέπει να είναι ένα από τα κριτήρια της ψήφου.

 

Χρήσεις γης - μεγάλο θέμα

Άλλο ένα μεγάλο θέμα, που άμα το ανοίξουμε δεν θα τελειώσουμε είναι οι χρήσεις γης. Χρήσεις γης δεν είναι μόνο το γενικό πολεοδομικό σχέδιο και οι αποφάσεις που παίρνει ένας Δήμος. Είναι η αγοραπωλησία των ακινήτων και η αδυναμία κάποιων οικογενειών, που δεν μπορούν να κρατήσουν τα σπίτια τους. Αρα αλλάζει χαρακτήρα η περιοχή και αυτό συνδέεται και με τα παραλιακό μέτωπο και με το Ελληνικό..

 

Μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς

Kαταλήγοντας ο Κ. Πασακυριάκος τόνισε ότι “έχουν διοικήσει και διοικούν δεκαετίες. Και η παρούσα διοίκηση βλέπει έργα με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα και όχι το λαϊκό συμφέρον. Και λέμε και το λέμε ξεκάθαρα. Μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους πιστεύουν ότι δεν θα κάτσουν στ’ αυγά τους και είναι αρκετοί σήμερα εδώ”.

«Η υπερβολική εντιμότητα δημιουργεί προβλήματα»!!!

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων. Κάποιοι πήραν το λόγο και αυτοπαρουσιάστηκαν. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο γνωστός τ. δημοτικός σύμβουλος και τ. πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, Γιάννης Νιτερόπουλος, ο οποίος εντυπωσίασε με τα λεγόμενά του: «Εχοντας απογοητευθεί πλήρως με την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο, είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ πλέον με τα κοινά. Η σταγόνα δε που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν διεκδικώντας την εκλογή σαν συμπαραστάτης του δημότη ο σημερινός δήμαρχος, με το συνδυασμό του οποίου συμμετείχα στις προηγούμενες εκλογές, μου είπε ότι “η υπερβολική εντιμότητα δημιουργεί προβλήματα” στέλνοντάς μου έτσι το μήνυμα ότι δεν θα με στηρίξει. Και πράγματι δεν με στήριξε.

Με τις τελευταίες όμως εξελίξεις και αναλογιζόμενος τον αγώνα που δίνει ο Κώστας Πασακυριάκος, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα για το ήθος και τις αξίες που υπηρετεί, θεώρησα σωστό να συστρατευθώ με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” την οποία στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος».

 

OI YΠΟΨΗΦΙΟΙ

Αλεξανδρίδης Θεόφιλος - Εκτελωνιστής, Αμπαδογιάννης Γιώργος - Γεωπόνος, Βαλαής Παύλος - Δικηγόρος, Βαγενάς Κώστας - Εργαζόμενος Ιντρακόμ, Γεωργόπουλος Δημήτρης - Ασφαλιστής, Γεωργόπουλος Νίκος - Βαλκανιονίκης στο Στίβο, Συνεργάτης εφημερίδας ΕΒΔΟΜΗ, Γεωργοπούλου Πηγή - Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας - Ανεργη, Γκόγκου Αγγελική (Αγγέλα) - Συνταξιούχος - Δικηγόρος, Δούκας Νικόλαος, Δροσόπουλος Χρήστος, Ηλιοπούλου Σοφία - Δικηγόρος, Κεϊβάνη Αμάντα - Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Καρρέρ Αρης - Δημοσιογράφος, Κετσιετζής Γαβριήλ, Κεχράκος Νίκος - Καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Καλαμποκά Γεωργία - Εκπαιδευτικός, Κολιαράκης Ανδρέας - Ποιητής, Κουτσαύτη Σταματίνα (Μπέτυ) - Ανεργη, Λαγωνίκα Ευθυμία - Οικονομολόγος, Λαζαρίδου Αλεξάνδρα - Νοσηλεύτρια στο Ασκληπιείο Βούλας, Λεντωβάς Γιώργος, Λεντωβά Νικολέτα - Δημόσιος Υπάλληλος, Λιαγκάκης Γιώργος - Προπονητής ποδοσφαίρου - Ιδιωτικός Υπάλληλος, Λυκούρη Δήμητρα - Εκπαιδευτικός, Μανταλβάνου Χριστιάνα - Δημοσιογράφος,Μάρκος Κωνσταντίνος - Βιοτέχνης,Μπρούζος Στέλιος - Μαθηματικός, Νιτερόπουλος Γιάννης - Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου 3Β, πρώην πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, Συνταξιούχος τραπεζικός, Ξουράφης Γιώργος - Μαθηματικός, Ξαπλαντέρη Νίκη - Νοσηλεύτρια, Παπαθανασίου Νίκος - Μηχανικός, Παραδέλης Στράτος - Συνταξιούχος υπάλληλος ΙΚΑ, Μέλος της Επιτροπής του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό, Παπαθανασίου Ειρήνη - Εκαπιδευτικός, Πετσιάς Γιώργος - Οικοδόμος, Ρούμπης Κώστας - Διευθυντής Ακτινολογικού του Ασκληπιείου Βούλας, Σακελλαρίου Ελένη - Συνταξιούχος Φαρμακοποιός, Συγγραφέας, Σιάτρα Παρασκευή (Βιβή)- τραπεζοϋπάλληλος, Σπανολιός Γιώργος - Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Σπόντας Δημήτρης - Εργαζόμενος στο Δήμο Αλίμου, Συριανός Σπύρος - τραπεζοϋπάλληλος, Τακούδης Βασίλης - Εργαζόμενος ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ, Τραγουλιάς Χρήστος - Εργαζόμενος στον ΟΤΕ, Φραγκέας Ανδρέας - Εκπαιδευτικός, Χαραμής Γιώργος - Πολιτικός Μηχανικός, Χριστοπούλου Τρανταλίδου Φωτεινή Κλειώ - Φοιτήτρια, Χριστοφιλάκης Παναγιώτης - Ψυκτικός.

pasakiriakos 1

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος