Επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος ο Δημήτρης Τζιώτης

Ένα πρωτότυπο όνομα που δεν συνηθίζεται, «Γαλάζια Δημοκρατία», είναι το όνομα του νέου συνδυασμού που κατεβαίνει στο στίβο δημοτικών εκλογών στο Δήμο 3Β, με επικεφαλής τον Δημήτρη Τζιώτη.

Σε μία “κλειστή” εκδήλωση, με επίσημη καλεσμένη την ΕΒΔΟΜΗ, παραβρεθήκαμε την περασμένη Κυριακή 31 Μαρτίου σε κατάστημα, στη Βούλα, όπου ο Δημήτρης Τζιώτης, παρουσίασε τους βασικούς άξονες που θα κινηθεί ο συνδυασμός και επίσης αυτοσυστήθηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι (μέρος αυτών) με έναν μικρό λόγο ο καθένας.

Μια μεγάλη παρέα, νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι στην πολιτική οι περισσότεροι, με οράματα για μία πόλη καθαρή, με φυσικό περιβάλλον και καθαρές θάλασσες εξ ου και το όνομα “γαλάζια”.

Όπως ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τζιώτης, για το όνομα του συνδυασμού: Γαλάζια γιατί ο Δήμος 3Β διαθέτει μία πολύ μεγάλη ακτογραμμή, που πρέπει να διαφυλαχθεί το φυσικό της περιβάλλον και να αναπτυχθούν θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες. Και δημοκρατία, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που θα λειτουργήσουμε· η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αν θέλουμε να δούμε την έννοια της αξίας Ελλάδα, μία λέξη είναι: η Δημοκρατία. Και αυτή την αναγέννηση της Δημοκρατίας πρέπει να θέσουμε σαν στόχο μέσα στο Δήμο.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα, αν εκλεγώ, είναι να δώσω όλες τις εξουσίες του δημάρχου, στο πλησιέστερο προς τον πολίτη επίπεδο.

Η Δημοκρατία να γίνει καθημερινό παράδειγμα μέσα στο δήμο.

Δημοκρατία, όπως εξήγησε ο Δημ. Τζιώτης, γιατί όλα στο Δήμο γίνονται “στα κρυφά”. Ποιο είναι το σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο; Γιατί είναι στο γκρίζο;

Εμείς, δήλωσε, θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας για τις θάλασσές μας, για τις ακτές μας. Θέλουμε να το κοινωνήσει ο πολίτης. Εμείς θα παίξουμε με ανοιχτά χαρτιά και θα τα βάλουμε όλα πάνω στο τραπέζι.

Είμαστε σε έναν ευλογημένο τόπο. Η ριβιέρα είναι ένας μεσογειακός προορισμός.

Η Βάρη είναι η πύλη των Μεσογείων και την έχουμε αφήσει ανεκμετάλλευτη. Θα μπορούσε να γίνει ένας τόπος με παραδοσιακά προϊόντα, η Βάρη και τα Βλάχικα, με μεσογειακή διατροφή, γι’ αυτήν που μιλάει σήμερα όλος ο κόσμος.

Τί είναι η Βούλα, μία κηπούπολη. Αυτός είναι ο σκοπός που δημιουργήθηκε και πρέπει να σεβαστούμε τον όρο κηπούπολη. Εδώ πρέπει να δείξουμε τι δυναμική έχει και πως μπορεί να έχει τη μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα ανάπτυξης, πολλαπλάσια, για μια πράσινη Βούλα, από μία γκρι.

Η Βάρκιζα είναι ένας τόπος μαγικός, η παραλία της είναι μαγική και τη φτιάχνουν τα φυσικά χαρακτηριστικά της, έτσι. Αυτά πρέπει να αναδείξουμε. Η παγκοσμιότητά της ως οικονομία αυτής της παραλίας είναι τα φυσικά της στοιχεία.

Το αυτονόητο θα κάνουμε και αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Αυτό το αυτονόητο είναι σημαντικό να το δείξουμε, γιατί ζούμε σε μια εποχή του παραλόγου, που εγώ δεν θα χρειαζόμουν, ούτε εσείς για να δείξουμε στην κοινωνία το αυτονόητο.

Αν δεν ήξερα και δεν ήμουν βέβαιος ότι η πρότασή μου αυτή δεν είναι η καλύτερη που έχω κάνει ποτέ, δεν θα μου ήταν ενδιαφέρον να ασχοληθώ και να συμμετέχω στις εκλογές. Κάθε στόχος που θέτω μοιάζει αδύνατος, αυτός είναι ο λόγος που με γοητεύει.   Είμαι βέβαιος ότι η πρότασή μας, θα συζητηθεί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αμυνθούμε στα συμφέροντα που θέλουν να εκμεταλλευθούν τον τόπο μας, παρά να τα θέσουμε σε εθνικό επίπεδο, να συζητηθούν σε όλη την Ελλάδα.

 

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τζιώτης

Τελείωσε το Κολέγιο Φιλοθέης, πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διοίκηση επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολέγιο, σπουδές στη διαχείριση πολιτικών εκστρατειών στη Σχολή Φλέτσερ, στο Πανεπιστήμιο Ταφτς στη Βοστόνη, και μεταπτυχιακά στη διαχείριση Ολυμπιακών Αγώνων. Θεωρείται σπεσιαλίστας σε μια δραστηριότητα που δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα: το rebranding, ή αλλιώς ανανέωση της εικόνας προσώπων, επιχειρήσεων, προϊόντων, κομμάτων και... χωρών. Δούλεψε με τους Παπανδρέου, δούλεψε και με την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, αν κριθεί από τον ευρύ κύκλο εργασιών του προτού κλείσει τα 45 του χρόνια. Ανήκει σε ένα γκρουπ προσώπων που προωθούν την καινοτομία και το ντιζάιν, χωρίς πολιτικούς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 341 guests και κανένα μέλος