O “Σαρωνικός Αύριο” είναι σήμερα εδώ και θα είναι και αύριο εδώ. Αυτό ήταν το μήνυμα του δημάρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη, μπροστά σε ένα ιδιαίτερα πολυπληθές ακροατήριο που κατέκλυσε τον πολυχώρο “Ανθέλεια” στο Λαγονήσι, την περασμένη Κυριακή 17 Μαρτίου.

Ο δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα έργα που έγιναν στο Δήμο, παρά το ζοφερό κλίμα της οικονομικής κρίσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι από την Κεντρική Κρατική Διοίκηση με την περιοστολή των πόρων που τους έχουν κόψει σε ποσοστό 60%, αλλά και από το Νόμο “Κλεισθένη”.
 
Δεν μακρυγόρησε αναλύοντας το έργο της δημοτικής του αρχής, τόνισε όμως ότι «σήμερα, μπορούμε να κοιτάζουμε τους συμπολίτες μας στα μάτια, ξέροντας ότι τιμήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Είμαστε αυτοί που καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας στο σύνολό του, παρά την απουσία κρατικής χρηματοδότησης, παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε σε κάθε μας βήμα. Είμαστε αυτοί που δώσαμε με συνέπεια και ευθύνη τη μάχη της καθημερινότητας, υλοποιώντας πάνω από 150 έργα και παρεμβάσεις, για να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Αυτό το έργο καλούμαστε να συνεχίσουμε. Και θα το συνεχίσουμε. Η δημιουργική πορεία που ξεκίνησε το 2014 δεν μπορεί να ανακοπεί. Ο Δήμος Σαρωνικού δεν γυρίζει πίσω.»
 
 
 
 
Σημείωσε ότι στις προσεχείς εκλογές «θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπίες: αυτή της στασιμότητας, της απραξίας και του λαϊκισμού, με αυτή της ευθύνης, της δημιουργίας και της σύνθεσης».
 
Αναφέρθηκε στο σχέδιο του Συνδυασμού «Σαρωνικός Αύριο» για την επόμενη τετραετία, τονίζοντας ότι «θα είναι η βάση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας με τους Δημότες, οι οποίοι ξέρουν ότι και αυτή τη φορά θα το υλοποιήσουμε στο σύνολό του. Έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε πάνω από όλα τον τόπο μας. Ότι στην προσπάθεια να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, δεν μας σταματάει κανείς και τίποτα. Με πίστη, με επιμονή, με πείσμα, μέρα με τη μέρα, καταφέραμε σε 4,5 χρόνια ό,τι δεν κατάφεραν σε δεκαετίες οι προηγούμενοι».
 
Δεν απέφυγε τις αιχμές κατά του επί σειρά ετών δημάρχου, σήμερα Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής και υποψήφιο δήμαρχο - πάλι - για το Δήμο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου χαρακτηρίζοντας “αποτυχημένη» τη θητεία στα χρόνια της Δημαρχίας του, καθώς επίσης και αυτής του Αντιπεριφερειάρχη. Τον κατηγόρησε δε ευθέως για την στάση του στο Αποχετευτικό πρόβλημα της περιοχής, αλλά και στη θέση του για την εγκατάσταση φωτισμού Led στα κοινόχρηστα του Δήμου.
Τέλος ζήτησε να του δώσουν αυτοδυναμία «προκειμένου να μην υπάρξουν εμπόδια στην ανάπτυξη του τόπου».
 
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν, οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής Β. Οικονόμου και Γ. Βλάχος. Το Μ. Βορίδη εκπροσώπησε συνεργάτης του καθώς και τον βουλευτή Θ. Μπούρα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
 
 
 
Οι 75 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 
Αλφαβητικά: Ακούσογλου Σάββας, Αλεξόπουλος Βασίλης , Αποστολοπούλου Μαργαρίτα, Αποστόλου Αποστόλης, Γκέραλης Σάββας, Γκίνης Σταμάτης, Γκουντάρας Γρηγόρης, Γρηγορόπουλος Κωνσταντίνος, Γριζιώτης Αλέκος, Διαμαντά Ντόρα, Δούρος Παναγιώτης, Καρούμπαλη Ακριβή, Κεσίδης Σάββας, Κόλλια Μαρία, Κορωναίος Μιχαήλ, Κώνστας Μάνθος, Λαμπρόπουλος               Αποστόλης, Λιοδακάκης Δημήτρης, Μποστανίτης Αντώνης, Μπουκοβάλας Ηλίας, Παναγιωτοπούλου Τερέζα, Παπασταμέλου-Γκούμα Κατερίνα, Πιερράκου Μαρία, Ποντικάκη Αλεξάνδρα, Σαρρής Σοφοκλής, Συριανάκη Μάρθα, Τζαβίδας Γρηγόρης, Τσελέμης Δημήτρης, Τσιρώνη Φωτεινή, Φρουζάκη Κωνσταντίνα, Χανδρινού Ίνα , Χαρακόπουλος Στέφανος, Χαρίτος Μανώλης, Χατζηβογιατζή-Καρβούνη Ευθαλία, Χατζηκυριάκος Αβραάμ
 
 
 
 
Οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι
 
 
Υποψήφιοι Τοπικού Συμβουλίου Αναβύσσου
Δαμιανού Δέσποινα, Ζουμπουρλής Μιλτιάδης, Καστρίτσης Γεώργιος, Κετέογλου Όλγα, Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Χατζηκωστής Νικόλαος, Χατζημιχαηλίδου Κατερίνα
 
Υποψήφιοι Τοπικού Συμβουλίου Καλυβίων
Γιαννακού-Ευσταθίου Τζένη, Γιαννούλας Κωνσταντίνος, Γκόγκα Ρουμπίνη, Ζουγανέλης Νικόλαος, Κατραμάδου Δήμητρα, Κοκτσίδης Ιωάννης, Κολαξής Γεράσιμος, Κοντού Μαρία, Λάζαρη     Λαμπρινή, Λαζαρίδου -Ντάφη Ελισάβετ , Μπιτχαβά Μαριάνθη, Μπουλαμάτση Κωνσταντίνα, Ντρένιου Σπυριδούλα (Ρούλα), Παπαδημητρίου Ελεωνόρα, Σκοπελίτης Άγγελος, Τσακάλης Φώτης
 
Υποψήφιοι Τοπικού Συμβουλίου Κουβαρά
Γκίνη Αγγελική, Γκίνη Σπυριδούλα , Κίτσος Γιάννης, Μητρογιάννης Δημήτρης, Μητρογιάννης Ευάγγελος, Σόφος Δημήτρης
 
Υποψήφιοι Τοπικού Συμβουλίου Παλαιάς Φώκαιας
Βούκουτα Αθανασία, Καστριώτης Παναγιώτης, Μενεγάκης Αδάμ, Μύρικνα Γαρυφαλλιά, Παπουτσής Νάσος
 
Υποψήφιοι Τοπικού Συμβουλίου Σαρωνίδας
Γαλάνης Νικόλαος, Δημητρίου-Χατζηκωνσταντίνου Ζωή, Λιούτας Νικόλαος, Μπουζέας Άκης, Νικολοπούλου Φανή, Παπαγεωργίου Αθανάσιος
 
 
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 527 επισκέπτες και κανένα μέλος