Εγκέλαδος 2019” στους πρόποδες του Υμηττού

Πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο Διεθνές Συνέδριο και άσκηση με τίτλο “Εγκέλαδος 2019”. το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου, στο Υπ. Μεταφορών και στην περιοχή του Δήμου Κρωπίας με σκήσεις ετοιμότητας.

Στο συνέδριο συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων θεσμικών οργάνων, φορέων, Δήμων και πολιτών και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού θεωρήθηκε η μεγαλύτερη άσκηση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, εδώ και δεκαετίες.

Την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου κήρυξε ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης το Σάββατο 9/3 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπ. Μεταφορών και Υποδομών. Βασικός συντονιστής και διοργανωτής ήταν η (Πυροσβεστική Υπηρεσία) Π.Υ Κρωπίας με τον νέο Διοικητή της, Πύραρχο, Μιχάλη Χάλαρη.

askhsh koropi 1Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου (10/3) αναλύθηκε η αναγκαία θεωρητική γνώση και εμπειρία όλων των φορέων που συμμετείχαν στην άσκηση ετοιμότητας διαχείρισης συνεπειών σεισμού που διεξήχθη στους πρόποδες του Υμηττού (Μπουρμπουτσάνα-κοντά στον οικισμό Βίλιζας-«Αλάνα Σέσι») στο Κορωπί και διήρκησε περίπου έξι ώρες. Όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν έζησαν σε πραγματικές εικόνες απεγκλωβισμού ατόμων από σιεσμό, από πυρκαγιά, από τρακάρισμα οχήματος το οποίο τυλίγεται στις φλόγες...

Η   συνεργασία της Π.Υ Κρωπίας με το Δήμο Κρωπίας, την ομάδα Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας υπό τον Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτριο Κιούση και τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Θοδωρή Γρίβα ήταν άρτια. Μαζί τους συμμετείχαν και άλλες 18 ομάδες πολιτικής προστασίας από διάφορους Ο.Τ.Α και Εθελοντικών Σωμάτων από την Αττική, την Εύβοια και την Ρόδο συγκροτώντας μιας ισχυρή δύναμη συνεργασίας και συντονισμού. Την ευθύνη επικοινωνίας μεταξύ των ομάδων επέμβασης και διάσωσης είχε η Ένωση ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Οι φωτογραφίες είναι από τα μέλη της ΕΟΔΚ (Πέτρος Λάιος, Δημ. Ντούνης) και pitsounaki.gr.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 293 guests και κανένα μέλος