Ξεκίνησε 30 Ιανουαρίου - στην Λεωφ.  Βασ. Κωνσταντίνου

Μετά από 1.5 χρόνο γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, παρεμβάσεων του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση εδέησε και ξεκίνησε το πολυπόθητο έργο αποχέτευσης ομβρίων στην πόλη του Κορωπίου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν 30 Ιανουαρίου 2019 και αφορούν στο νότιο άκρο της πόλης, οδός Βασιλ. Όλγας και Λεωφ. Β Κωνσταντίνου συνολικού μήκους 1050 μέτρων. Προβλέπονται εργασίες στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας (αυτό της ανόδου προς το κέντρο της πόλης) από τη λεωφ. Β.Κωνσταντίνου, στη συμβολή της Λεωφόρου Μαρκοπούλου με τη λεωφόρο Κορωπίου-Αεροδρομίου και έως τη συμβολή της με την οδό Βασιλίσσης Όλγας για μήκος 850 μέτρων.

Όλοι γνωρίζουν τη σημασία και την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου για τη αποστράγγιση μεγάλων τμημάτων του κέντρου της πόλης και της κεντρικής λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου, που σε κάθε βροχή πλημμυρίζουν καταστήματα και κατοικίες.  

Το έργο αυτό μελετήθηκε το 2011 - με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου -   εκπονήθηκε μελέτη για περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων και εγκρίθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης το 2012. Επικαιροποιήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2016. Ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός διεξήχθη το Καλοκαίρι του 2016. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 8.154.900,00 εκ. ευρώ, και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

 

σημείωη σύνταξης: Αχ, αυτή η γραφειοκρατία! Εφτά χρόνια για τα αυτονόητα. Και μια που μιλάμε για έργα, αυτό το έργο της ένταξης στο σχέδιο πόλης στο Κίτσι, που παραμένει σε κάποιο γραφείο χωμένος κάτι χρόνια τώρα για την τελική υπογραφή τί γίνεται;;;

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 353 guests και κανένα μέλος