Συγκέντρωση – Εκδήλωση για τη διάσωση των ρεμάτων της Αττικής, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν στις 17 Ιανουαρίου φορείς και κινήματα ενάντια στην οριστική καταστροφή των εναπομεινάντων ρεμάτων της Αττικής.

Στόχος τους, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, είναι να αποτρέψουν τον εγκιβωτισμό των φυσικών κοιτών των ρεμάτων και την τσιμεντοποίησή τους, όπως προβλέπεται από τα έργα που δρομολογούνται από την Περιφέρεια και το Υπ. Μεταφορών, γιατί αυτό «θα εξαφανίσει και θα εκθέσει τις πόλεις μας περισσότερο στους κινδύνους της πλημμύρας και της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Mια Πρωτοβουλία που οργανώθηκε από τα μέλη των Δικτύων πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης, Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης), Μικρογεωγραφίες, ΡΟΗ - πολίτες υπέρ των ρεμάτων, Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Αττικής (Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Αττικής) για τη διάσωση των ρεμάτων όπως Πικροδάφνη, Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, ο Ποδονίφτης, ο Ερασίνος με πρόταγμα ότι όλα τα ρέματα, είναι ΖΩΗ και δεν πρέπει να αφήσουμε να καταστραφούν καθώς είναι πολύτιμες παρακαταθήκες για τις πόλεις μας και τις επόμενες γενιές!

Εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων επέδωσαν ψήφισμα προς τα αιρετά στελέχη της Περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών, Αγγέλικα Σαπουνά και Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Χρήστο Καραμάνο και δεν συμμετείχαν σε συζήτηση - τονίζουν οι συλλογικότητες - σε αντίθεση με την Περιφέρεια που σημειώνει σε δελτίο ότι συναντήθηκαν με αντάλλαξαν απόψεις.

Η Περιφέρεια τονίζει ότι η προστασία της ζωής των πολιτών καθώς και το φυσικό περιβάλλον και των οικοσυστημάτων, αποτελεί πρωταρχικό μέλημά της.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 201 guests και κανένα μέλος