H προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού - 23η κατά σειράν - για τις 17.12.18 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Όλοι οι σύμβουλοι από τις πτέρυγες της μειοψηφίας ήταν απόντες. Και είναι η δεύτερη φορά φορά, που καταδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Το θέμα που έπρεπε να συζητήσει το Δ. συμβούλιο ήταν η Λήψη απόφασης για την «Υπογραφή Σύμβασης Εκχώρησης Απαιτήσεων από ανταποδοτικά τέλη κατ ́εφαρμογή του άρθρου 209 του ν. 3463/2006 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 43 ν. 4257/2014) για την εξασφάλιση υλοποίησης της Σύμβασης   (εφεξής   ΣΠΥ): “Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων - Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Σαρωνικού” και σύμβασης Μεσεγγύησης για την σύσταση Ειδικού Καταπιστευτικού   (Δεσμευμένου)   Λογαριασμού (escrow account) κατάθεσης του εκχωρούμενων απαιτήσεων   από   ανταποδοτικά   τέλη.   Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Σωφρόνη Γεώργιου για την υπογραφή των σχετικών Συμβάσεων Ενεχυρίασης Απαιτήσεων και Μεσεγγύησης».

Ίσως το θέμα να τους έπεσε “βαρύ” και δεν παρευρέθηκαν ή μπήκαν πρόωρα στην προεκλογική περίοδο, με τακτικές που έχουμε δει πολλές φορές σε Δήμους και δη σε περιόδους εκλογών, όταν σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν μεταπηδήσει σε άλλους συνδυασμούς και “πριονίζουν” την καρέκλα του παρόντος δημάρχου. Ένα τέτοιο τρανταχτό παράδειγμα είχαμε ζήσει στο Δήμο 3Β, στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, όταν οι μισοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν “περάσει” στην παράταξη της μειοψηφίας και ο δήμος δεν μπορούσε να συνεδριάσει με αποτέλεσμα να “λυμνάζουν” καυτά θέματα του Δήμου.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του δήμου Σαρωνικού, Μαρία Κόλλια, με σειρά ετών εμπειρία, εξήγησε ότι στην συνεδρίαση αυτή έπρεπε να συζητηθεί το θέμα των led προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση ενεχειρίασης των τελών από το δήμαρχο, γιατί έχει περιθώριο ένα 15θήμερο από την αρχική σύμβαση.

Τόνισε δε ότι: «Ωστόσο θέλω να τονίσω κάτι: η υποχρέωση, η μεγαλύτερη του δημοτικού συμβούλου είναι οι παραστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί μέσα από εδώ λειτουργεί ο δήμος. Εφόσον η παρουσία μας δεν υπάρχει στο Δ.Σ. ο Δήμος σταματάει η λειτουργεί. Όποιος το κάνει αυτό έχει την ευθύνη των πράξεών του και την ευθύνη σ’ αυτούς που θα απευθυνθεί να ζητήσει ψήφο γιατί θεωρώ ότι είναι προεκλογικό και τίποτα άλλο».

Ο Δήμαρχος Γ. Σωφρόνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συστηματική απουσία-αποχή των μελών της από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου συνιστά θεσμικό ατόπημα και στρέφεται ευθέως σε βάρος των κατοίκων της πόλης μας.

Στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα του Δήμου, όπως ο Προϋπολογισμός, το Τεχνικό Πρόγραμμα και η προώθηση σημαντικών έργων.

[...] Δεν θα ανεχθώ από κανέναν “να παίξει στα ζάρια”, το μέλλον του Δήμου μας. Κι όποιος το κάνει, θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει στους πολίτες».

Και νέα αναβολή...

Η πρόεδρος λόγω του επείγοντος του θέματος, κάλεσε την επομένη ημέρα, Τρίτη 18/12/18 και ώρα 16.45 την 24η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συβουλίου, η οποία και πάλι δεν πραγματοποιήθηκε διότι δεν προσήλθαν οι σύμβουλοι.

Aννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 guests και κανένα μέλος