Όπως είχαμε προαναγγείλει, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 10/12/18 η ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στους κατοίκους της συνοικίας Πηγαδάκια, για το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Διαλογή στην Πηγή.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επεσήμανε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καινοτομεί και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ανακύκλωσης, σε αντίθεση με άλλους Δήμους της χώρας που πασχίζουν να υλοποιήσουν πρακτικές που σε άλλες χώρες θεωρούνται αυτονόητες.

Κι αυτό - όπως έιπε - γιατί λείπει η πολιτική βούληση απ’ τη μιά και η δυσκολία λήψης σημαντικών, αποφάσεων που συχνά θεωρούνται αντιδημοφιλείς. «Αν το πολιτικό κόστος τέτοιων αποφάσεων θεωρείτο το 1ο ανακυκλώσιμο υλικό, η χώρα μας θα μπορούσε να συναγωνιστεί πολλές από τις χώρες που αποτελούν πρότυπα ανακύκλωσης. Δυστυχώς, όμως, ο κόσμος διαχρονικά προτιμούσε να ακούει ευχάριστες κι όχι χρήσιμες ειδήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι το Πιλοτικό Πρόγραμμα συνδυάζει για πρώτη φορά διεθνώς δύο σύγχρονα συστήματα τα οποία ούτε μεμονωμένα δεν έχουν εφαρμοστεί ξανά στην Ελλάδα: το Benefit as you Save (Κερδίζω όσο Διαλέγω) και το “Πληρώνω όσο Πετάω”.

Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό αντίστοιχων μελλοντικών δράσεων σε όλη την έκταση του Δήμου, δήλωσε και τόνισε πως: «η καρδιά της αυτοδιοίκησης για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η διαχείριση των απορριμμάτων» και ότι καθήκον του κάθε δημότη είναι «να φροντίζει για το αυτονόητο, για να είναι -δηλαδή- η πόλη του καθαρή».

Ακολούθησαν εισηγήσεις, από εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις του Δήμου και έδωσαν χρηστικές πληροφορίες στους πολίτες.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, προσπαθώντας να εμβαθύνουν περισσότερο στο θέμα.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 238 guests και κανένα μέλος