Για λόγους που χρίζουν ανάλυσης, φαίνεται πως το αξίωμα του Δημάρχου δεν είναι πλέον τόσο ελκυστικό, όπως προ ολίγων ετών. Και να σκεφθεί κανείς ότι οι Δήμαρχοι, μετά τις συνενώσεις των Ο.Τ.Α. με το νόμο «Καλλικράτη», είναι όσοι περίπου και οι βουλευτές. 325 Δήμαρχοι στο σύνολο των 13 Περιφερειών της Ελλάδος. Ο δε Δήμος 3Β (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη) είναι ένας εκ των μεγαλυτέρων καθ’ ότι καταλαμβάνει από πλευράς εκτάσεως και οικονομικού εύρους την 22η θέση. Θα λέγαμε, μάλιστα, πως το αξίωμα του Δημάρχου είναι σημαντικότερο από αυτό του απλού βουλευτή, μιας και ο Δήμαρχος έχει εκτελεστική αρμοδιότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που αυτός εισηγείται· που «νομοθετεί» δηλαδή μέσω των συμβούλων του.

Στο Δήμο 3Β όλα έδειχναν μέχρι προ τινος ότι ο νυν Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που στις εκλογές του 2014 είχε εκλεγεί οριακά (με 8 ψήφους διαφορά από τον Σπυράγγελο Πανά) και μετά από απόφαση δικαστηρίου, ότι τώρα θα έκανε «έναν περίπατο» προς την ανανέωση της θητείας του, ελλείψει, ουσιαστικά, δεύτερου δυνατού αντιπάλου.

Η ανακάλυψη του Δούκα!

Είχαμε «κλείσει» την ύλη όταν πληροφορηθήκαμε εγκύρως ότι έγινε οργανωμένη πρόταση, από δυσαρεστημένους κατοίκους, προς τον πρώην Υπουργό Πέτρο Δούκα, ν’ αναλάβει τη διεκδίκηση της δημαρχίας!

Ο Πέτρος Δούκας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αφού τους ευχαρίστησε θερμά, δεσμεύθηκε να εξετάσει σοβαρά την πρόταση και να ανακοινώσει συντόμως την απόφασή του.

Στην περίπτωση που ανακοινωθεί, όπως αναμένεται, προ των εορτών η υποψηφιότητα του Πέτρου Δούκα, τα πράγματα γίνονται άκρως ενδιαφέροντα και ο «περίπατος» μετατρέπεται σε δύσβατο «Γολγοθα» για το δήμαρχο.

Θα έχουμε ένα ωραίο ντέρμπι...

Ποιος είναι ο Πέτρος Δούκας

Πρώην Υφυπουργός Οικονομικών (επί θητείας του το δημόσιο έλλειμμα μειώθηκε από 8,2 που το παρέλαβε το 2004, σε 3,1 το 2007) και επιτυχημένος Υφυπουργός Εξωτερικών επί οικονομικών θεμάτων της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ο Πέτρος Δούκας είναι διδάκτωρ των οικονομικών του Παν/μιου της Ν. Υόρκης, με σπουδές στα Οικονομικά, Διεθνείς Σχέσεις, Διοίκηση Επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικά στα Πανεπιστήμια G. Washington, Columbia (MBA) και N.Y. University. Μεταξύ άλλων υψηλόβαθμων θέσεων εργασίας στους τομείς των γνωστικών του αντικειμένων, το 1986, είχε αναλάβει Γενικός Διευθυντής της Citibank για την Ελλάδα, ενώ μεταξύ άλλων το 1996 ίδρυσε την εταιρεία Capital Partners Α.Ε. το 2004 εκλέχτηκε βουλευτής Αττικής και το 2007 επανεξελέγη.

Έχει ένα ξεχωριστό συγγραφικό έργο και ένα σημαντικό του βιβλίο, 950 σελίδων, είναι το: «Οικονομικές θεωρίες, Αρχές Διοίκησης και Αρχαία Ελληνική Σκέψη», που έχει εκδοθεί πολλαπλώς, (από την 6η έκδοση αντλήσαμε στοιχεία του βιογραφικού του, όπως προαναφέρθηκαν).

Έπεται συνέχεια...

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 guests και κανένα μέλος