Ολες οι αποφάσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκταση  έχει δασικό χαρακτήρα

Ο Δήμος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης, πέτυχε καταθέτοντας με τη Νομική τους υπηρεσία, ισάρριθμες ενστάσεις, έναντι των φερομένων ως ιδιοκτητών 161 αγροτεμαχίων του Συνεταιρισμού Καστελοριζίων, να χαρακτηριστούν ως Ενιαία δασική έκταση 124 στρεμμάτων στην περιοχή του Πανοράματος Βούλας.

Οι ενστάσεις κατατέθηκαν εμπρόθεσμα ενώπιον των Τριμελών Επιτροπών του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογία.

Με την αποδοχή των ενστάσεων του Δήμου επιπλέον επετεύχθη:

― Να διαγραφούν οι εγγραφές στους κτηματολογικούς πίνακες, στους οποίους παρουσιάζονται οι νυν φερόμενοι ιδιοκτήτες ως ιδιοκτήτες κατατετμημένων γεωτεμαχίων, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ευρύτερη ενιαία δασική έκταση.

― Να αντικατασταθεί ο εσφαλμένος σχετικός χάρτης με αυτόν που προσκόμισε ο Δήμος 3Β.

― Να εγγραφεί η επίδικη έκταση υπέρ του Δημοσίου, καθότι κατά τη σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αυτή δεν δύναται να αποδοθεί στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Καστελλοριζίων και κατ' επέκταση στους νυν φερόμενους ιδιοκτήτες.

Οι εν λόγω ενστάσεις συζητήθηκαν ενώπιον των Τριμελών Επιτροπών του Κτηματολογίου και όλες οι αποφάσεις που εκδόθηκαν επί αυτών δικαίωσαν τα επιχειρήματα που συμπεριέλαβε ο Δήμος 3Β στα 161 υπομνήματα που κατέθεσε ενώπιον των Επιτροπών προς υποστήριξη των ισχυρισμών του.

Ολες οι αποφάσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκταση των 124 στρεμμάτων έχει δασικό χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 216 του Ν.4173/1929, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, και τα συμβόλαια μεταβίβασης από τον Συνεταιρισμό των Καστελλοριζίων στα μέλη του είναι απολύτως άκυρα, αφού δεν επισυνάπτεται σε αυτά η απαιτούμενη άδεια του Υπουργού Γεωργίας και επομένως τα 161 ΚΑΕΚ πρέπει να ενοποιηθούν και να αποδοθούν στο φερόμενο πλέον (σύμφωνα με το Κτηματολόγιο) Οικοδομικό Σύλλογο Καστελλοριζίων Ελλάδος ΣυνΠΕ.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 1826 επισκέπτες και κανένα μέλος