Πτώση σοβά από οροφή αίθουσας εν ώρα μαθήματος


Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, εν ώρα μαθήματος, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας, έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι σοβάς από την οροφή της αίθουσας υπολογιστών δίπλα από έναν μαθητή.
Η διεύθυνση του Σχολείου ενημέρωσε άμεσα τη Δημοτική Αρχή του Δήμου 3Β, αφού υπεύθυνοι είναι οι Δήμοι για τις συντηρήσεις των σχολικών συγκροτημάτων, και μετέβη άμεσα ο Δήμαρχος με τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.


Όπως σημειώνουν στο δελτίο Τύπου, «διαπιστώθηκε ότι λόγω κακοτεχνίας στην κατασκευή (το 1985) δεν είχε γίνει σωστά το πρώτο στάδιο της επίστρωσης πριν την κατασκευή της επίχρισης της οροφής, με αποτέλεσμα τμήμα αυτής να αποκολληθεί και να πέσει. Παρά τους μακροσκοπικούς ελέγχους που υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία και προβλέπονται από το πρωτόκολλο επισκευών πριν από την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου μας, δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη που θα μπορούσε να κινήσει υποψίες για την κακοτεχνία καθώς δεν υπήρχε ίχνος υγρασίας και η οροφή δεν είχε φουσκώσει σε κανένα σημείο.
...Σημειώνουμε πως κατά τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του συγκροτήματος αξίας περίπου 150.000€.   
... Μετά από επικοινωνία του Δημάρχου με τη διευθύντρια του Σχολείου, επιβεβαιώθηκε πως από το συμβάν δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός παιδιού. αλλά ένας μικρός μαθητής που βρισκόταν κοντά στο σημείο της πτώσης τρόμαξε και για καθαρά προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε σε παιδίατρο για να διαπιστωθεί αν υπάρχει τραυματισμός.
Τέλος, ο Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς του μικρού Σπύρου για να ενημερωθεί προσωπικά και επιβεβαίωσε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και διαβεβαίωσε τους γονείς πως προσωπικά έχει αναλάβει την επίβλεψη όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να μην επαναληφθεί αντίστοιχο περιστατικό».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος