Όσοι μένετε στη Βουλιαγμένη θα έχετε διαπιστώσει την απουσία στάθμευσης στα πάρκινγκ, που έχει μισθώσει ο Δήμος 3Β και δίνει το δικαίωμα στους μισθωτές να τα κλείνουν με μπάρες αποστερώντας έτσι τη δυνατότητα, να κατέβει ο κάτοικος και να σταθμεύσει για να κάνει ένα θαλασσινό μπάνιο, για παράδειγμα.

Στις μισθώσεις που ανανέωσε ο Δήμος 3Β, το Μάρτιο του 18, όρισε ένα ποσοστό 20% χώρων για δημότες και ΑμεΑ κάτι που καταστρατηγείται από τους επιχειρηματίες με διάφορα “κόλπα” και θα συνεχίσει να καταστρατηγείται, όπως επεσήμαναν και κάποιοι σύμβουλοι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι - δυστυχώς - η ιδιωτική πρωτοβουλία κοιτάει πως να εκμεταλλευθεί - πέρα από τα όριά της- αυτό που διαχειρίζεται. Είτε αυτό είναι κατάστημα, παραλία, χώρος στάθμευσης. Το βλέπουμε και το ζούμε στο πετσί μας καθημερινά. Γι’ αυτό η εκάστοτε δημοτική αρχή, πρέπει να έχει ως προτεραιότητα την ποιότητα ζωής των κατοίκων - δημοτών της και δευτερευόντως, την ακόρεστη επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. Δεν είμαστε κατά της λελογισμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Εκείνο που πρέπει να επισημάνω είναι ότι τα πάρκινγκ στο “Αγνάντι” και στο “Λάμπρο” , μπορεί να είχαν ανάδοχο από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Βουλιαγμένης, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος, αλλά ποτέ δεν έβαλαν μπάρα και πάντα μπορούσαμε να σταθμεύσουμε για να κολυμπήσουμε, χωρίς να πρέπει να καταβάλλουμε το χαράτσι των 4 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (5/11/18), το Μάρτιο του 2018   έγινε μία ανανέωση σε όλα τα παραδοσιακά πάρκινγκ της Βουλιαγμένης. Μπροστά από το Divani, στον κόλπο Μαλτσινιώτη, το πάρκινγκ κάτω από το Ιθάκη, και το πάρκινγκ στο “Αγνάντι” και στο “Λάμπρο”. Όλα αυτά έχουν πριν δύο χρόνια δημοπρατηθεί ή τώρα, και έχουν αναδόχους.

Στις μισθώσεις αυτές έχει οριστεί το 20% των θέσεων να διατίθεται στους δημότες, κάτι που βεβαίως δεν λειτούργησε την καλοκαιρινή περίοδο. Ποιος μπορεί να ελέγξει τον επιχειρηματία αν τηρεί τις θέσεις που είναι για τους δημότες, ήταν η εύστοχη ερώτηση του Παν. Σωτηρόπουλου για να εισπράξει την απάντηση από το δήμαρχο «με βιβλίο εισόδου - εξόδου» άλλως πως δεν μπορείς να το ελέγξεις.

Ο επικεφαλής της “ΡΙ.ΚΙ.Π.” Θάνος Ματόπουλος τόνισε: «Δεν συμφωνούμε στη δημοπράτηση και εμπορευματοποίηση δημοτικών ακινήτων, που σκοπός τους είναι να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων δημοτών όσο και αυτών που επισκέπτονται την πόλη. Γι’ αυτό έχουμε πει όχι σε όλες τις συμβάσεις αυτές», ενώ ο επικεφαλής της “Λ.Συσπείρωσης”, Κώστας Πασακυριάκος επεσήμανε ότι “ανοίγει ο ασκός του Αιόλου”.

Ο δήμαρχος παρουσίασε έναν κανονισμό με 16 άρθρα που ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τον υπερψήφισε κατά πλειοψηφία, καταψηφίζοντας οι Ματόπουλος, Δόγκας, Πασακυριάκος.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι οι μισθωτές έχουν ενημερωθεί και αν δεν δεχθούν τον κανονισμό θα καταγγελθεί η σύμβαση.

 

Αννα Μπουζιάνη

 

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 416 επισκέπτες και κανένα μέλος