Με έναν mini απολογισμό έργου, ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου (13.11.18), ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με την παράταξή του «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλη για να Ζεις».

Αρχικά επιβεβαίωσε την κάθοδό του στην “αρένα” των δημοτικών εκλογών, με το συνδυασμό του. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, σημειώνοντας ότι διαθέτει ένα υψηλό επίπεδο ενότητας η παράταξή του, και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων συμβούλων θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

konstantelos syn.T

Σημείωσε δε ότι ζητάει αυξημένο ποσοστό για να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο του και είναι αισιόδοξος γι’ αυτό.

Προηγήθηκε η εικόνα με ένα 15λεπτο βίντεο που “ρολάριζε” με ταχύτητα φωτός... τα έργα της παρούσας δημοτικής θητείας. Ο λόγος που “έτρεχε” το βίντεο, ήταν όπως σημειώθηκε από το δήμαρχο, “ο μέγιστος αριθμός των έργων, που θα έπρεπε να παίζει ώρες για να τα παρουσιάσει όλα”.

Ακολούθησε ο λόγος, με την παρουσίαση του έργου από τον ίδιο το δήμαρχο, τα οποία όπως επεσήμανε με στόχο τα 100 έφτασαν τα 140! Έργα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως:

― Δημοτικός φωτισμός,

― Κατασκευή και πιστοποίηση 47 παιδικών χαρών,

― Συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων,

― Ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων,

― Οδοποιία σε πολλές περιοχές του Δήμου,

― Κατασκευή και συντήρηση δικτύου πεζοδρομίων

 

Η διαχείριση απορριμμάτων στη Σχολή Ευελπίδων

Πρωτοβουλίες για τη αντιμετώπιση της διαχείρισης απορριμμάτων με μεθόδους διαλογής στην πηγή.

Eπί του συγκεκριμένου ενημέρωσε ότι η μελέτη για τη διαχείριση απορριμμάτων από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει ολοκληρωθεί, καταλήγει σε δοκιμασμένη τεχνολογία, αυτό όμως που είδαμε είναι ότι το περιβαλλοντικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που εμείς ως δημοτική αρχή ψάχνουμε.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από όλες τις διεργασίες που γίνονται, που είναι κλειστού τύπου, μη ρυπογόνες από τhν Ευρωπαϊκή νομοθεσία κ.λπ. καταλήγουμε να έχουμε ένα 38 με 40% των απορριμμάτων που θα διαχειριστούμε, αφού έχουν υποστεί καθαρισμό. Μιλάμε για ένα κλάσμα βιομάζας επεξεργασμένης, που όμως πρέπει να οδηγηθεί σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Για μας αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο. Το ποσοστό που θα θέλαμε να πάει για υγειονομική ταφή δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15 με 18%.

Ζήτησα λοιπόν από το Πολυτεχνείο να αναζητήσουν τεχνολογία που να έχει τη δυνατότητα να πάει σ’ αυτά τα ποσοστά, που όμως θα είναι εγκατεστημένη και δοκιμασμένη, και βρισκόμαστε σε αναμονή.

Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί Επιτροπή με το Υπ. Εθν. Αμύνης για τη χωροθέτηση χρήσεων εντός των 4,5 στρεμμάτων στο χώρο της Σχολής Ευελπίδων, ούτως ώστε να προχωρήσουμε στη χωροθέτηση και την κατασκευή όλων των εγκαταστάσεων (αμαξοστάσια, μηχανοστάσια του δήμου κλπ.).

Σε ερώτησή μας, αν έχει εξασφαλιστεί ο χώρος της Σχολής Ευελπίδων γι’ αυτή τη διαχείριση καθώς και άλλων επικουρικών εγκαταστάσεων του Δήμου, η απάντηση ήταν θετική δηλώνοντας: «Εμείς πάμε να μισθώσουμε χώρο εκεί. Το διάταγμα που προβλέπει παραχώρηση αυτών των εκτάσεων είναι με αντάλλαγμα, όχι απαγορευτικού τύπου».

 

Ριβιέρα και ανάπτυξη...

«Πώς οραματίζεστε την Ριβιέρα κύριε Δήμαρχε. Έχετε προχωρήσει σε κάποια ενιαία συγκεκριμένη μελέτη, γιατί είναι θολό το τοπίο. Βλέπουμε μία υπερανάπτυξη στην περιοχή με εκτοπισμό του δημότη. Δεν βλέπουμε πρόταγμα του δημότη», ήταν η ερώτηση από την Αννα Μπουζιάνη της ΕΒΔΟΜΗΣ.

Ο δήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη, γιατί πρέπει να βγουν τα έξοδα συντήρησης. Δεν έδωσε κάποιο στίγμα για την παραλία, τουναντίον μείναμε με την εντύπωση ότι επιβεαιωνόμαστε για τον εκτοπισμό του απλού δημότη, γιατί όπως πολλές φορές έχει δηλώσει είναι υπέρ της ανάπτυξης. Μόνο που η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι μόνο για τους ...έχοντες.

«Δεν θα μπω στην άποψη και το έχω πει δημοσίως στο Δ.Σ. ότι θα πρέπει να έχουμε το κράτος ή το δήμο να δημιουργεί, να πληρώνει και να συντηρεί εγκαταστάσεις, χωρίς από τις εγκαταστάσεις αυτές να έχει να λαμβάνει τουλάχιστον αυτά τα χρήματα που του κόστισε η επένδυνση και τα λειτουργικά», απάντησε ο δήμαρχος.

Ναι, αλλά ο πολίτης γι’ αυτό πληρώνει φόρους και δημοτικά τέλη. Για να μπορεί να απολαμβάνει τα κοινωνικά, κοινόχρηστα αγαθα και ένα ανθρώπινο περιβάλλον, λέμε εμείς. Όχι περιβάλλον με 50 ευρώ την ξαπλώστρα και 5 ευρώ το πάρκινγκ για καφέ, και 12 ευρώ η λίμνη για να κολυμπήσεις!

 

Ποιοι αντιδρούν στη Βάρη;

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί δικαιολογημένες τις φωνές διαμαρτυρίες στη Βάρη ή προέρχονται από αντιπολιτευτικούς κύκλους που πιθανόν να κατέβουν στις εκλογές, απάντησε: Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι· οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν διατελέσει υποψήφιοι. Οι μισοί είναι ενός συνδυασμού, οι άλλοι μισοί είναι ενός άλλου συνδυασμού. Άνθρωποι που τους έχει ξεχάσει η ιστορία. Πέρασε το τρένο και το χάσανε.

Υπάρχει μία άλλη προσέγγιση, όπου στα πλαίσια της διεργασίας των εκλογών αυτοί οι οποίοι έχουν συμμετάσχει με ζωτικό ρόλο στην εικόνα αυτής της πλήρους εγκατάλειψης της Βάρης, σήμερα να γίνονται τιμητές, ενώ οι ίδιοι ολιγώρησαν και παράτησαν την περιοχή επί δεκαετίες.

Οι απόντες σύμβουλοι...

bouziani annaΚαθοριστική ήταν η ερώτησή μας, αν στο νέο ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει και τους συμβούλους εκείνους που έλαμψαν με την μόνιμη σχεδόν απουσία τους από τις συνεδριάσεις.

Ο Δήμαρχος, μετά από κάποιες ...“πιρουέτες” απάντησε ότι θα το δούμε όταν καταθέσει το ψηφοδέλτιο στο Πρωτοδικείο.

Σχολίασε αρνητικά κάποια κίνηση που ακούγεται ότι ετοιμάζεται στη Βάρη, για να διεκδικήσει το Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Σημειωτέον ότι με το νόμο “Κλεισθένη” που θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές έχουν πιθανότητα να εκλεγούν σύμβουλοι με πολύ μικρά ποσοστά ψήφων.

Με το νόμο θα ασχοληθούμε προσεχώς.

Με την ολοκλήρωση του απολογισμού του ο Γρ. Κωνσταντέλλος, παρουσίασε νέους υποψήφιους με μεγάλο αριθμό γυναικών.

Την παρουσίαση των νέων υποψηφίων   χώρισε σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά δέκα πρόσωπα, που όπως είπε δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η άλλη αφορά δεκαέξι πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο παρελθόν με άλλους συνδυασμούς ή ακόμα και σε άλλους δήμους και οι οποίοι επέλεξαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους συμπορευόμενοι με το συνδυασμό του Γρ. Κωνσταντέλλου.

 

Oι δύο λίστες

Στην πρώτη συμμετέχουν:

Αναστασιάδης Ζάχος – Αθλητής Υδατοσφαίρισης, Υπεύθυνος επιχείρ. εστίασης (Βουλιαγμένη)
Γαλανόπουλος Αντώνης – Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος του τ. Δήμου Βούλας
Αγγελή – Κιούκη Λένα – Εκπαιδευτικός (Βούλα)
Κουσαθανάς Αντώνης – Επιχειρηματίας (Βουλιαγμένη)
Κούτρας Φώτης – Συνταξιούχος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (Βάρη)
Λαμπροπούλου Μυρτώ – Επιχειρηματίας
Πατέλη – Bell – Κορίνα – Σύμβουλος Επικοινωνίας
Σαχατζιάν Άρτεμις – Κοινωνιολόγος Δημοτική Υπάλληλος
Τριβυζά Χαρά – Συντ/χος Λογίστρια (Βάρη)
Χριστώνη Δήμητρα – Νοσηλεύτρια, Αισθητικός
 
 
Η δεύτερη ομάδα:
 
Αγιάμπασης Αντώνης – Οικονομολόγος (Βούλα)
Αλεξόπουλος Γιώργος – Οικονομολόγος
Αντωνίου Ασπασία - Φιλόλογος
Βουγιουκλή Μαρία – Επιχειρηματίας
Δρόσος Χαράλαμπος – Εργολάβος (Βάρη)
Ζαχαράτος Νίκος – Επιχειρηματίας πρ. Αντιδήμαρχος Βούλας
Κακογιαννάκος Δημήτρης – Εκπαιδευτής Θαλάσσιου Σκι (Βουλιαγμένη)
Κικίλιας Κυριάκος – Οικογενειακός Ιατρός πρ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 3Β
Κόνσουλας Παναγιώτης – Οικονομολόγος Πολιτικός Επιστήμων,
Λυκιαρδοπούλου – Ροδοπούλου Βαλεντίνη – Σύμβουλος Διατροφής (Βουλιαγμένη)
Παπανικολάου Κώστας – Συνταξιούχος
Πλίτση – Λογοθέτη Κατερίνα – Κτηματομεσιτικός Σύμβουλος
Ριφιώτης Χρήστος – Ορθοπεδικός Χειρουργός – Πρόεδρος Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης
Ρουσσάκης Θύμιος – Επαγγελματίας (Βούλα)
Σουτόγλου Δήμητρα – Πρώην Αντιδήμαρχος Βάρης, Έμπορος
Φιορέντζης Φαίδονας – Ηλεκτρονικός Συνταξιούχος ΟΤΕ
 
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Μαζικών Μέσων εθεσαν κι άλλες ερωτήσεις.
 

Aννα Μπουζιάνη

sun typou

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 282 guests και κανένα μέλος