Ο δήμαρχος πριν ξεκινήσει η συζήτηση των ορισμένων θεμάτων στη συνεδρίαση της 5/11/18, αναφέρθηκε σε ένα θέμα που “σέρνεται” πάνω από ένα χρόνο, και αφορά την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιόδου 2011-2014.

Προφανώς ο δήμαρχος θέλησε να απαντήσει στους δικούς του συμβούλους που από καιρό “ξύνονται” γιατί δεν βγάζει το θέμα προς τα έξω... Πάντα υπάρχουν οι ...φίλοι. Βέβαια δεν έχει φτάσει ακόμη στις αίθουσες των δικαστηρίων!

Ενημέρωσε λοιπόν το σώμα ότι: Με δύο αποφάσεις του ΔΣ., η τελευταία 285/17, διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές και στις ελεγκτικές αρχές ο φάκελος με τα ευρήματα των επιθεωρητών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, όσον αφορά τη διαχείριση της Σχολικής Eπιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την περίοδο 2011 - 2014.

Στις 12/10/18 διαβιβάστηκε προς το Δήμο 3Β, το υπ 176267/28.9.18 έγγραφο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το οποίο αναφέρει ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά της δημοτικής συμβούλου και προέδρου τότε της Σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαρίας Χόβρη - Σίνα για υπαιξέρεση από την υπηρεσία και Απιστία στην υπηρεσία.

Η υπόθεση εκκρεμεί για προσδιορισμό
ενώπιον του τριμελούς Πλημελιοδικείου Αθηνών.
 

Και κατέληξε ο δήμαρχος: «Οπως βλέπουν όλοι οι καχύππτοι και όσοι έχουν ασκήσει κριτική καλής πίστης και κακής πίστης, ο Δήμος ως όφειλε, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για τη διαφύλαξη της νομιμότητας, χωρίς να επιθυμεί να κρύψει το παραμικρό, χωρίς να κατηγορεί ή χωρίς να βάζει στον ανεμιστήρα λάσπη...

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, εμείς δεν είμαστε δικαστήριο, και δεν επιθυμούμε να γίνουμε. Οφείλουμε όμως να δίνουμε τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα ως ο ρόλος μας, οφείλει».

Η Μ. Σίνα απάντησε έντονα θιγμένη, γιατί το έμαθε εκείνη την ώρα! Τόνισε ότι “θα λάμψει η αλήθεια και τότε να δώ που θα πάτε να κρυφτείτε”. Ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα του Δ.Σ. αλλά του διέφυγε να ενημερώσει την ...“πρωταγωνίστρια”.

Είπε και κάποια άλλα η Μ.Σ. για τα εκατομμύρια από τις καντίνες, για χρέη συμβούλου που δεν πληρώθηκαν, γιατί έρχεται προεκλογική περίοδος και είναι πρώτη σε ψήφους και θέλουν να τη μειώσουν...

Ο δήμαρχος απάντησε προσπαθώντας να την “ηρεμήσει” λέγοντας: πως το ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στην ίδια γι’ αυτά τα δύο αδικήματα δεν σημαίνει ότι έχει καταδικαστεί.

«Δεν χρειάζεται να συγχιζόμαστε λέγοντας από εδώ κι από κει διάφορα, ποιος είναι πιο πολύ παράνομος...»

Έχω μία απορία: Αποδεδειγμένους εγκληματίες, πιασμένους “επ’ αυτοφόρω” η τηλεόραση τους παρουσιάζει με φλουταρισμένο ή φιλτραρισμένο πρόσωπο, ανώνυμους... με τον χαρακτηρισμό “ο 35άρης”, ώστε να καθίστανται όλοι οι “35άρηδες” ύποπτοι, και μια αναπόδεικτη διαχειριστική ανωμαλία την κάνουμε βούκινο;

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 416 guests και κανένα μέλος