Ενδιαφέρον ήταν για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης της 30/3 όπου υπήρξε απαρτία αλλά έλειπε ο «άνθρωπος των πρακτικών». Ο πρόεδρος εξήγησε ότι στην περίπτωση που αποφασίσουν να συνεχίσουν την συνεδρίαση, αυτό θα γίνει χωρίς την τήρηση πρακτικών, παρά μόνο χειρόγραφων με τη βοήθεια της γραμματείας. Το Δ.Σ. σύσσωμο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση κι έτσι κι έγινε...

Τα Νέα του Δημοτικού Συμβουλίου Βουλιαμγένης

 

Ενδιαφέρον ήταν για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης της 30/3 όπου υπήρξε απαρτία αλλά έλειπε ο «άνθρωπος των πρακτικών». Ο πρόεδρος εξήγησε ότι στην περίπτωση που αποφασίσουν να συνεχίσουν την συνεδρίαση, αυτό θα γίνει χωρίς την τήρηση πρακτικών, παρά μόνο χειρόγραφων με τη βοήθεια της γραμματείας. Το Δ.Σ. σύσσωμο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση κι έτσι κι έγινε.

Ιδιαίτερα προ ημερησίας θέματα δεν είχαμε. Μόνο ο πρόεδρος Διον. Κοντονής, μας μετέφερε την ευχάριστη είδηση ότι η ομάδα τένις της Βουλιαγμένης πήρε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Κρήτη.


“Κολοκυθιά” για το Λασίθι


Το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα τους συμβούλους ήταν η παράταση σύμβασης παραχώρησης – εκμίσθωσης του Δημοτικού αναψυκτηρίου «ΛΑΣΙΘΙ». Η μεν αντιπολίτευση δεν ήταν σύμφωνη με την παράταση και συγκεκριμένα ο Γ. Καμπάνης επεσήμανε ότι το συμφέρον του Δήμου είναι η δημοπράτηση. Αντιθέτως, η πλειοψηφία αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος υποστήριξε πολύ ένθερμα ότι πρέπει να δωθεί η παράταση ακόμα κι αν αυτό δεν στέκει νομικά, παρ’ όλο που η Μ. Κακογιαννάκου επέμενε ότι υπάρχει και από νομικής απόψεως λύση για το θέμα. Τελικά αφού έπαιξαν την κολοκυθιά (3 χρόνια, 4 χρόνια, εγώ λέω 6, ε, να κλείσουμε στα 5), «αποφανθήκανε» να δοθεί 5 χρόνια παράταση.


Ο Κασιδόκωστας σε ρόλο αναρχικού


Έδραξε της ευκαιρίας ο Δήμαρχος και αναφέρθηκε στο νόμο που κατάργησε η Κυβέρνηση, που υποχρέωνε τις επιχειρήσεις να εισπράτουν απ’ τους πελάτες το τέλος εκδιδομένων λογαριασμών που αντιστοιχεί σε 2% επ’ ωφελεία του Δήμου. Ο νόμος αυτός παλιότερα υποχρέωνε τις επιχειρήσεις για 5% και παρ’ ότι το είχαν μειώσει σε 2% ο Δήμος Βουλιαγμένης συνέχιζε να εισπράττει 5% σε συμφωνία πάντα με τις επιχειρήσεις.

Έτσι λοιπόν ενημέρωσε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να εισπράττουμε τα χρήματα αυτά π.χ. παίρνοντας μια απόφαση αύριο για φόρο περιβάλλοντος, αλλιώς ο Δήμος δεν μπορεί να αντέξει». Και συνέχισε «το θέμα είναι τι θα κρίνει το Δ.Σ. και όχι τι λένε οι νόμοι και η Κυβέρνηση. Αν βουλιάξουνε και οι Δήμοι, ούτε ο Κολοκοτρώνης δεν μας σώζει, τότε υπήρχαν ήρωες, τώρα υπάρχουν μόνο νταβαντζίδες».


Η ελεγχόμενη στάθμευση συζητιέται και στη Βουλιαγμένη, όχι μόνο για την πλατεία της, αλλά στο σύνολο. Δημοτικοί σύμβουλοι κι απ’ τις δύο πλευρές συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει σωστή κυκλοφοριακή μελέτη κι ότι πριν εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση θα έπρεπε να διορθωθεί αυτή.

Κι όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος αλλά και ο Πρόεδρος, ούτε σπίτι τους δεν μπορούνε να πάνε οι ίδιοι! Βέβαια τόνισε ο Γρ. Κασιδόκωστας ότι είχαν πει στους πολίτες να ενημερώσουν το Δήμο για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν με την κυκλοφοριακή μελέτη και πήγαν μόνο 5 άτομα.

(Σ.Σ. Παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε με τι τρόπο ενημέρωσε τους φορείς και τους πολίτες, έχει ένα δίκιο. Πολλές φορές ο κόσμος φωνάζει χωρίς να κάνει την απλή, αλλά ουσιαστική κίνηση να καταγγείλει το πρόβλημά του στο Δήμο).

Τελικά το Δ.Σ. ψήφισε θετικά για την ελεγχόμενη στάθμευση, αφού την ημέρα εκείνη έπαιρναν απόφαση για να ξεκινήσει η μελέτη κι όχι για την εφαρμογή του μέτρου.


Ανάπλαση Καβουρίου


Ένα άλλο θέμα που έφερε αναστάτωση ήταν η έγκριση διάθεσης ποσού για το έργο «Διάφορες κατασκευές και αναπλάσεις στην περιοχή του Μεγάλου Καβουρίου». Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δημ. Τζιώτης δήλωσε ότι δεν έπρεπε να εισαχθεί ένα τέτοιο θέμα προς συζήτηση, γιατί μια τέτοια απόφαση θα ακύρωνε προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για αναδάσωση της περιοχής. Είπε χαρακτηριστικά ότι «το Καβούρι το προστατεύουμε, κι αυτή η μελέτη ταιριάζει στο Ντουμπάι, όχι σ’ ένα φυσικό χώρο».


Ανατρέχοντας στην μελέτη τείνουμε να δικαιώσουμε τον Δημ. Τζιώτη αφού προβλέπονται ομπρέλες παιδική χαρά, πίστα skate board, ιατρείο, διάδρομο μέχρι το νησάκι κ.α. “ντυμένα” βέβαια με ωραίες πετρούλες και φωτισμούς που θα μετατρέψουν και αυτή τη παραλία σε πλαζ. (σε προσεχές φύλλο θα ασχοληθούμε εκτενώς με τη μελέτη).


Ο Δήμαρχος εδώ εμφανίστηκε νομοταγής και είπε ότι το Καβούρι λειτουργεί βάση νόμων, ότι η δεντροφύτευση έγινε, κι ότι δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται ένα πρόγραμμα σαν κι αυτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι εμείς να μη το δεχτούμε. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που λέει το Προεδρικό Διάταγμα»!

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 guests και κανένα μέλος