ένα νέο μηχάνημα, σύγχρονων προδιαγραφών, κατασκευής 2018, 16 τομών

Ο νέος Αξονικός Τομογράφος βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018. Πρόκειται για ένα νέο μηχάνημα, σύγχρονων προδιαγραφών, κατασκευής 2018, 16 τομών και πολλαπλών δυνατοτήτων. Ο Αξονικός αυτός, έχει πλήρη εγγύηση συνολικής λειτουργίας για δύο έτη και δέκα τουλάχιστον έτη για τα απαραίτητα ανταλλακτικά και αναλώσιμα εξαρτήματα.

Με την αποξήλωση του παλαιού μηχανήματος, πραγματοποιήθηκαν έργα επέμβασης στη θωράκιση ακτινοβολίας του χώρου, καθώς και ριζική ανακαίνιση των κύριων και βοηθητικών χώρων του Τμήματος Αξονικού Τομογράφου.

To παλιό πλέον τομογράφο, να θυμίσουμε, ότι ήταν δωρεά της αείμνηστης Γεωργίας Καρατζά από τη Βουλιαγμένη.

Για την εγκατάσταση του νέου αξονικού μάς ενημέρωσε η διοίκηση του Ασκληπιείου Νοσοκομείου, στο δελτίο της οποίας σημειώνεται ακόμη:

Η προμήθεια του νέου μηχανήματος, είναι αποδοχή δωρεάς του Αθανασίου Μαρτίνου (ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ), ύψους 180.000€. Το Νοσοκομείο, με δικό του προϋπολογισμό, θα χρηματοδοτήσει συμπληρωματικό εξοπλισμό του νέου Αξονικού Τομογράφου, αξίας 50.000€.

Με την εγκατάσταση του Νέου Αξονικού, λύνεται οριστικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Νοσοκομείο την τελευταία επταετία, στην οποία προέκυπταν σοβαρές βλάβες και διακοπές λειτουργίας κατά διαστήματα του παλαιού αξονικού, χρονολογίας 2004, καθώς δεν υπήρξαν συμβόλαια συντήρησης και σε αυτόν, αλλά και στον λοιπό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η παρούσα Διοίκηση θεωρεί προτεραιότητα να εξασφαλίσει με Συμβόλαια Συντήρησης, από μηδενική βάση, το σύνολο του εξοπλισμού του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, υλοποιείται ένα αίτημα πολλών ετών των Νοσοκομείων, που αφορά κεντρικούς διαγωνισμούς. Η συνεργασία Υπουργείου Υγείας, 2ης Υ.Πε. και Περιφέρειας Αττικής, κατέληξε στην 184/2017 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της 1ης & 2ης Υγειον. Περιφέρειας για την «Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού Νοσοκομείων», προϋπολογισμού 40.600.000,00 €, από ίδιους πόρους.

Το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, από την υλοποίηση της παραπάνω Απόφασης, θα αποκτήσει μηχανολογικό εξοπλισμό συνολικού ύψους 1.400.000,00 € και συγκεκριμένα:

ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ 64 ΤΟΜΩΝ, ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΟΝΣΟΛΑ,

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΧΥΤΗ ΔΙΠΛΟΥ ΑΥΛΟΥ                     550.000 €

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ και ΑΚΤΙΝΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ         300.000 €

10 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ                400.000 €

10 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ                        150.000 €

Τέλος, η Διοίκηση θα ήθελε να ευχαριστήσει το Ιατρο-Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, που συνέβαλλαν ουσιαστικά στην ολοκλήρωση του έργου, εν μέσω θέρους, καθώς και τα Νοσοκομεία Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. Νίκαιας "Άγιος Παντελεήμων", Γ.Ν. Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» και Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ», για την υποστήριξή τους σε περιστατικά που έχρηζαν Αξονικής Τομογραφίας.

Καταλήγοντας, η Διοίκηση ευχαριστεί θερμά τον δωρητή Αθανάσιο Μαρτίνο για την συνολική του προσφορά στο Νοσοκομείο.

Θεόδωρος Αθ. Ρούπας

Διοικητής & Πρόεδρος Δ.Σ.

Ρουμπίνη Ηλ. Τσαμασίρου

Αναπληρώτρια Διοικήτρια

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 389 επισκέπτες και κανένα μέλος