Όλοι μαζί να περιορίσουμε τα απορρίμματα

 Αυτό που όλοι εφοβούντο, αλλά το άφηναν να ...προσπεράσει έγινε. Ο ΧΥΤΑ Φυλής έκλεισε εκτάκτως όταν δημιουργήθηκε καθίζηση.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής μετά από καθίζηση που υπέστη η Β’ φάση της χωματερής με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται μεταφορά των απορριμμάτων προς τον χώρο από τους δήμους καθώς επίσης και ανακυκλώσιμων υλικών στους χώρους του ΚΔΑΥ Κορωπίου.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις των αρμοδίων πως η ζημιά θα αποκατασταθεί εντός 2-3 ημερών, ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της εγκατάστασης και παραμένει άγνωστος ο ακριβής χρόνος που θα χρειαστούν οι εργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι κάτοικοι  να προσπαθήσουν να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους, ούτε ανακυκλώσιμα, έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, παρακαλεί, με αφορμή τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της μη λειτουργίας του ΧΥΤΑ, να θυμηθούμε τις καλές πρακτικές που οφείλουμε να εφαρμόζουμε όλοι στη διαχείριση των οικιακών μας απορριμμάτων όπως αυτές έχουν καθιερωθεί από σχεδόν το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Μειώνουμε την ποσότητα των οικιακών μας απορριμμάτων μειώνοντας την υπερκατανάλωση περιττών αγαθών.

Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων μας, σπάμε τις χάρτινες συσκευασίες, συμπιέζουμε τις πλαστικές φιάλες και τα μεταλλικά κουτιά κ.ο.κ.

Εφαρμόζουμε τη διαλογή στην πηγή όσο γίνεται περισσότερων ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών, (πλαστικές, χάρτινες και γυάλινες συσκευασίες, μπαταρίες, είδη ρουχισμού, κλαδέματα κ.α.) Θυμίζουμε πως όσο δεν λειτουργεί η χωματερή δεν αποθέτουμε στους μπλε κάδους ανακυκλώσιμα υλικά αλλά αν μειώσουμε τον όγκο τους διευκολύνεται η αποθήκευση τους σε χώρους εντός του σπιτιού μας.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου 3Β ευχαριστεί τους κατοίκους της πόλης για τη μέχρι σήμερα ανταπόκριση τους στη δύσκολη αυτή κατάσταση και ζητάει να δείξουμε όλοι κατανόηση καθώς είναι υποχρέωση όλων μας η προάσπιση της δημόσιας υγείας.  

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 214 guests και κανένα μέλος