Ανάπτυξη με έργα και υποδομές ειδικού χαρακτήρα άμεσης προτεραιότητας

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το διήμερο Επιχειρηματικό Συνέδριο με θέμα «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ», που διοργάνωσαν ο Δήμος Λαυρεωτικής, η ΔΑΝΕΤΑΛ και η ΔΕΥΑΤΗΛ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής το περασμένο τριήμερο (8-10/6).

Στόχοι του Φόρουμ ήταν:

Η κατάθεση και η εξειδίκευση πρακτικών προτάσεων για την ανάπτυξη της Λαυρεωτικής με έργα και υποδομές ειδικού χαρακτήρα άμεσης προτεραιότητας, που θα ενισχύσουν την τοπική οικνομία, θα αξιοποιήσουν τα τοπικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και θα συμβάλουν στην αξιοποίηση της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού, του φυσικού περιβάλλοντος, των υποδομών και της επιχειρηματικότητας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Η ανάδειξη σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Η ενεργή εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας και επιχειρηματικότητας ως θεμελιώδης συνιστώσα για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Η ανάδειξη των επενδυτικών σχεδίων του Δήμου Λαυρεωτικής, για τα οποία αναζητείται ήδη και ιδιωτική χρηματοδότηση.

Στις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ συμμετείχαν όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι   δημόσιοι - ιδιωτικοί επιχειρηματικοί - επιμελητηριακοί - ακαδημαϊκοί φορείς, καταθέτοντας χρήσιμες πρακτικές προτάσεις και επισημάνσεις.

Θεματολογία του Συνεδρίου: Λιμάνι Λαυρίου και Υποδομές, Λαυρεωτική και Κυκλική Οικονομία, η Λαυρεωτική ως «Έξυπνος Δήμος», Εξοικονόμηση Ενέργειας/Οδοφωτισμός, Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας: Κίνητρα- Προοπτικές, Χωροταξικός και Πολεοδομικό Σχεδιασμός στη Λαυρεωτική για Επενδύσεις, Τουρισμό και Αειφορία, Προοπτικές Real Estate, Οδικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο και Logistics, Αξιοποιώντας μια μοναδική Πολιτισική Κληρονομιά.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς που ήταν ομιλητής σε 3 θεματικές ενότητες του Συνεδρίου τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα από τέτοιες ανοικτές, δημόσιες, διαφανείς διαδικασίες με τεκμηριωμένες προτάσεις και σαφείς σχεδιασμούς, συνομολογούν ΠΟΛΙΤΕΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο τη νέα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

...ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να μην επικαλούμαστε διαρκώς την δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, παραμένοντας μοιραίοι, άβουλοι και ανενεργοί. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να μη γενικολογούμε εξαπατώντας και αυταπατώμενοι ότι δήθεν η ανάπτυξη θα έρθει χωρίς οργανωμένο και εξειδικευμένο σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένο επενδυτικό περιεχόμενο, χωρίς την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων, χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να μην αναθέτουμε στην κεντρική και την περιφερειακή διοίκηση, αλλά σε συνεργασία μαζί τους, να συγκροτήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο.»

Το Συνέδριο χαιρέτισε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Χαιρετισμό και ομιλία έκανε επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζαχαρίας Πελέκης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΝΕΤΑΛ Χάρης Ζαγουρής ανέφερε πως: «Η Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ. θα προχωρήσει στην ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ των κοινόχρηστων χώρων και των ακινήτων της με στόχο την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την δημιουργία ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της ΔΕΥΑΤΗΛ Αντώνης Κωστάλας δήλωσε: «Το έργο της ύδρευσης και αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.A.ΤΗ.Λ. είναι συνεχές και αποτελεί για όλους εμάς όχι απλό καθήκον αλλά ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην τοπική μας κοινωνία».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 249 guests και κανένα μέλος