Κι ο δρόμος έμεινε ...σκαμένος

Tμήμα του δρόμου Γούναρη, Κύπρου στη Γλυφάδα σταμάτησε η ασφαλτόστρωσή του, από διαφωνία συνόρων των δύο όμορων Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης. Και σταμάτησε απότομα, την ώρα που η υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας προετοίμαζε το τμήμα του δρόμου για να το ασφαλτοστρώσει, ήρθε ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης και τους σταμάτησε με το αιτιολογικό ότι η μισή οδός ανήκει στο δικό του δήμο.

Το έργο σταμάτησε, ο δρόμος έμεινε “τραυματισμένος” και συνεχίστηκαν ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν από τους δύο δημάρχους.

 

Ο Δήμος Γλυφάδας με ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων:

Την τελευταία τριετία υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης των δρόμων του και παράλληλα επισκευή ή αντικατάσταση των πεζοδρομίων.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 13.6.18, από τις 10 περίπου το βράδυ, ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τελευταίο εκκρεμές (από την άποψη της οδοποιίας) κομμάτι της οδού Γούναρη - από τη διασταύρωση με την Παπανδρέου μέχρι εκείνη με την Κύπρου. Αφού δηλαδή ολοκληρώθηκαν, όπως ήταν απαραίτητο, πρώτα τα αντιπλημμυρικά έργα στο συγκεκριμένο κομμάτι της Γούναρη, ο Δήμος Γλυφάδας ξεκίνησε την καινούργια ασφαλτόστρωση στο σύνολο του οδοστρώματος, με όλες φυσικά τις νόμιμες άδειες και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια πεζών και οδηγών.

 

Ακολούθησε ένα εξόχως προβληματικό για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα περιστατικό: Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ήρθε αργά τη νύχτα στη Γούναρη για να σταματήσει το έργο, επειδή, όπως υποστήριζε, ο μισός δρόμος του ανήκει. Συνοδεία δύο αντιδημάρχων του, ο κ. Κωνσταντάτος κάλεσε την Αστυνομία, και έφτασε να απειλήσει τα συνεργεία, που είχαν ξεκινήσει το φρεζάρισμα, με αυτόφωρο. Η παρεμπόδιση των εργασιών στο σύνολο του οδοστρώματος κατεγράφη από την Τροχαία και από την Αστυνομία που προσήλθαν στο σημείο και διαπίστωσαν προφανώς ότι υπήρχαν όλες οι νόμιμες άδειες.

Για να πέσουν οι τόνοι και να μην κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ δύο γειτονικών Δήμων, η ασφαλτόστρωση της Γούναρη (από το ύψος της Παπανδρέου μέχρι την Κύπρου) θα συνεχιστεί από το Δήμο Γλυφάδας στο μισό του δρόμου ΜΟΝΟ.

Και καταλήγει ο Δήμος Γλυφάδας: Είναι προφανές ότι ο Δήμος Γλυφάδας δεν επιδιώκει καμία απολύτως αντιδικία με κανέναν άλλον Δήμο, πόσο μάλλον με το γειτονικό του. Είναι επίσης προφανές ότι ο Δήμος Γλυφάδας είναι διατεθειμένος να συνεχίσει, με ίδιες δαπάνες, ολόκληρο το έργο, για να μην παρουσιάζει ο δρόμος αυτό το αστείο θέαμα, αλλά και για να διασφαλίζεται η ασφάλεια πεζών και οδηγών. Αρκεί, φυσικά, να εκλείψουν οι εντάσεις και οι απειλές.

 

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης απαντά

 Ανακοίνωση - απάντηση στο Δήμαρχο Γλυφάδας, εξέδωσε και ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει μάθει να κάνει έργα στο …σκοτάδι - Γιατί αποκρύψατε το έργο από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Παπανικολάου;

... Σε ανακοίνωση του, κατηγορεί τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ότι αντέδρασε αδικαιολόγητα, σε εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιεί ο δήμος Γλυφάδας, νύχτα και αιφνιδιαστικά, δίχως να έχει ενημερώσει ως όφειλε τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, αφού μέρος των εργασιών, καλύπτουν και δρόμο που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Οφείλει να γνωρίζει ο κ. Παπανικολάου και η Τεχνική του Υπηρεσία, ότι για να κάνουν συνεργεία άλλου δήμου, οποιεσδήποτε εργασίες σε όμορο δήμο χρειάζεται αυτονόητα έγγραφη άδεια από τον οικείο Δήμαρχο και τις Τεχνικές του Υπηρεσίες.

...Εάν ο Δήμος Γλυφάδας είχε ενημερώσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπουλης, για το συγκεκριμένο έργο δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, και θα συναινούσαμε στο έργο ασφαλτόστρωσης, αρκεί φυσικά οι προδιαγραφές του έργου να είναι οι ανάλογες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Για ποιο λοιπόν λόγο ο Δήμος Γλυφάδας δεν έστειλε μία απλή αίτηση εργασιών στον Δήμο Ελληνικου-Αργυρούπολης;

Για ποιο λόγο διάλεξε τον δρόμο των εντυπώσεων και της έντασης, ξεκινώντας ένα έργο αυθαίρετα μέσα στο σκοτάδι, το οποίο είναι υψηλής επικινδυνότητας και ασφάλειας;

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος