Κινδυνεύει το παραλιακό μέτωπο να περάσει σε ιδιωτικά χέρια

 

Για άλλη μια φορά το παραλιακό μέτωπο της Βούλας, βρέθηκε στο “μάτι του κυκλώνα”, αφού η εταιρεία “φάντασμα” ΜΕΕΚΒ (Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας), που βρίσκεται υπό εκκαθάριση πάνω από 50 χρόνια(!!!) και άγνωστη στο ευρώ κοινό μέχρι το 2011, που ανέλαβε τον καλλικρατικό Δήμο 3Β ο τότε δήμαρχος Γρ. Κασιδόκωστας και γνωστοποίησε το θέμα, διεκδικεί γη και ύδωρ...

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ΜΕΕΚΒ διεκδικεί ένα μεγάλο κομμάτι του παραλιακού μετώπου της Βούλας (από το Ασκληπιείο μέχρι το ΝΑΟΒ) και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο αρχικά και την ΕΤΑΔ σήμερα.

Εκτοτε ακούμε για δίκες και νέες δίκες επιτυχίες και αποτυχίες του Δήμου και ο χορός καλά κρατεί.

Βέβαια τα “λεφτά είναι πολλά” και τα “κοράκια” ακόμη περισσότερα. Και κατά έναν περίεργο τρόπο όπου διεκδικείται δημόσια γη από ιδιώτες, στα δικαστήρια, συνήθως κερδίζουν οι ιδιώτες!!!

Αυτή την εβδομάδα μάθαμε λοιπόν ότι την απόφαση που είχε κερδίσει στο Εφετείο το δημόσιο και ο Δήμος, μετά από προσφυγή της ΜΕΕΚΒ στον Αρειο Πάγο, επεστράφη στο Εφετείο για να δικαστεί εκ νέου. Δεν έχουμε στα χέρια μας την απόφαση, ούτε και ο Δήμος, όπως απάντησε στην υπογράφουσα ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος σε ερώτησή της στη συνεδρίαση της 7/5/18 με τον απολογισμό του Δήμου, όπου ζήτησε να γίνει μία συνεδρίαση ενημέρωσης της σχετικής υπόθεσης, κάτι που ζήτησαν και σύμβουλοι της μειοψηφίας.

O δήμαρχος απάντησε ότι σήμερα ο μόνος που έχει δυνατότητα να αντιδικεί με τη ΜΕΕΚΒ είναι η ΕΤΑΔ. Και ο δήμος εκείνο που κάνει είναι να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερα στοχεία ούτως ώστε να μπορεί να κερδίζει τα δικαστήρια. Το δικαστήριο το κέρδισε η ΕΤΑΔ στο Εφετείο. Η ΜΕΕΚΒ προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και ο Αρειος Πάγος ανέπεμψε την απόφαση πάλι στο Εφετείο για τυπικούς λόγους. “Ποιοι είναι οι τυπικοί λόγοι θα τους μάθουμε σε λίγο καιρό”. Οσον αφορά την ενημέρωση προχωράμε με μεγάλη διακριτικότητα γιατί πράγματα που ακούστηκαν εδώ σε δημοτικό συμβούλιο, τα είδαμε σε δικογραφία της ΜΕΕΚΒ.

Όσον αφορά το καφέ Νότος έχει τελεσιδικήσει υπέρ του Δήμου, η απαίτηση της ΜΕΕΚΒ, για 12 εκατ. €.

Η υπόθεση αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή για τη Βούλα, γιατί αν χάσει το παραλιακό της μέτωπο θα αλλάξει τελείως ο χαρακτήρας της πόλης. Φανταστείτε οικοδομές εκεί που σήμερα κάνετε περίπατο... Θα είναι μία τραγική εξέλιξη...

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 231 guests και κανένα μέλος