Πονοκέφαλος η ελεγχόμενη στάθμευση στη Βούλα, που έχει δρομολογηθεί και ψηφίστηκε (16/3/09), εν τέλει από την πλειοψηφία, ενώ καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις Αποστολάτου – Τσιριγώτη με δήλωση, ότι όχι μόνο την καταψηφίζουν αλλά θα την προσβάλλουν στο Τμήμα αναστολών...

Ελεγχόμενη στάθμευση στη Βούλα

 

Πονοκέφαλος η ελεγχόμενη στάθμευση στη Βούλα, που έχει δρομολογηθεί και ψηφίστηκε (16/3/09), εν τέλει από την πλειοψηφία, ενώ καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις Αποστολάτου – Τσιριγώτη με δήλωση, ότι όχι μόνο την καταψηφίζουν αλλά θα την προσβάλλουν στο Τμήμα αναστολών.

Η εφαρμογή είναι πιλοτική και θα γίνει επανεξέταση σε 6 μήνες. Η πρόταση του Π. Θανόπουλου ήταν για 3 μήνες.


Μακρά η συζήτηση μέχρι τις μεγάλες ώρες της νύχτας, διαξιφισμοί, επισημάνσεις, ερωτήσεις και παρατηρήσεις.


Ο Α. Αποστολάτος διαπίστωσε ότι ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος έχει αμφιβολίες για την επιτυχία του συστήματος. Ολη η μελέτη έχει γίνει στο πόδι, χωρίς καμία ενημέρωση στους φορείς. Τόνισε ότι πρέπει να γίνει η διάνοιξη της Βασ. Παύλου μέχρι το τέλος, γιατί μετά την Αυλώνος δεν διασταυρώνονται δύο οχήματα.

Τόνισε δε ότι οι «τροποποιητικές προτάσεις που κατέθεσε ο Δ. Κιούκης δείχνουν ότι δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση ούτε μέσα στο συνδυασμό σας».


Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη μίλησε για «μελέτη στο πόδι, με πάρα πολλά κενά.

…Οι προτάσεις είναι αποσπασματικές και δεν έγινε καμία διαβούλευση».

Την χαρακτήρισε εισπρακτική, αφού δεν έχει ένα χρόνο ελεύθερης στάθμευσης και δεν περιορίζεται μόνο επί της Βασ. Παύλου.


Σ.Σ.: Και πράγματι δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση, αφού η πρόταση εστάλη στους φορείς δύο ημέρες πριν από την τελευταία συνεδρίαση για την ελεγχόμενη στάθμευση!


Ο Γιάννης Σκουμπούρης μίλησε για άτολμη πρόταση που δεν δίνει ριζικές λύσεις. Θεωρεί παράλειψη την απουσία ελεγχόμενης στάθμευσης στην παραλία.

Ο Π. Θανόπουλος τόνισε ότι: «έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην πλατεία, είναι ασφυκτική. Δεν χωράει αμφιβολία». Ψήφισε δε την ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ ο Γ. Σκουμπούρης έδωσε λευκό.

Δεκτή έγινε η πρόταση του Αγγελου Αποστολάτου και τον Πέτρου Θανόπουλου - και ψηφίστηκε ομόφωνα – για τη διάνοιξη της Βασ. Παύλου μέχρι το τέλος της. Για πρώτη φορά ψηφίζεται πρόταση της μειοψηφίας και μάλιστα ομόφωνα!


Μίλησαν ακόμη, ο Γιάννης Δημητριάδης και ο κ. Βαβούρης από την «Πολιτεία», και ο Κ. Τσιριγώτης από την «Κάτω Βούλα». Η «Πολιτεία»   είναι η συνοικία που την αφορά άμεσα, γιατί όλοι οι δρόμοι που εφαρμόζεται το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) είναι εκεί.

 

 

Εγκαταλείπεται το 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο;

 


Το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο κατά πως φαίνεται πρέπει να το ξεχάσουν οι Βουλιώτες, αφού η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής επί μία δεκαετία οδηγεί στην εγκατάλειψή του.

Σε ερώτηση του Π. Θανόπουλου για την πορεία του, ο αντιδήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, ενημέρωσε ότι από τον ΟΣΚ πήραν την απάντηση, ότι με τα χρήματα που θα χρειαστούν να απαλλοτριώσουν το χώρο για το 3ο γυμνάσιο – Λύκειο, φτιάχνουν 200 αίθουσες στην Περιφέρεια.

Ετοιμαστείτε λοιπόν οι γονείς, να στέλνετε τα παιδιά σας, για Γυμνάσιο – Λύκειο στη …Θήβα.

Βέβαια αν η απαλλοτρίωση είχε γίνει πριν δεκαπέντε χρόνια που συζητιέται το θέμα, ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Οι υπάρχουσες αίθουσες είναι υπερπλήρεις και πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

 

Οδηγίες για το πως θα εφαρμοστεί  η Ελεγχόμενη Στάθμευση

 


Θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, ξεκινάει δειλά δειλά και επίσημα (με πρόστιμα και κάρτες) θα εφαρμοστεί από τον Απρίλιο.

Η Β’ φάση δεν θα μας απασχολήσει σήμερα, αφού σε τρεις μήνες θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις, οπότε θα επανέλθουμε.

Η Α’ φάση μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή και διαθέτει 366 θέσεις.

Όπως μας ενημερώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος οι στόχοι από την εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) είναι:

–  Η αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης

–  H βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και η αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

–  Η ανταποδοτική αξιοποίηση των εσόδων του συστήματος για τη χρηματοδότηση έργων που θα βελτιώνουν το ΣΕΣ.


Α’ ΦΑΣΗ

Βασ. Παύλου (από Ζεφύρου έως Αυλώνος), 111 θέσεις

Πλαστήρα (από Διγενή έως Αγ. Ιωάννου), 22 θέσεις

Πάρκινγκ Ρ1 (Βασ. Παύλου) 50 θέσεις

Πάρκιγνκ Ρ2 (Βασ. Παύλου) 6 θέσεις

Παρκινγκ Ρ3 (Βασ. Παύλου) 21 θέσεις

Αγ. Ιωάννου (από Ναυσικάς έως Κονδύλη) 59 θέσεις

Διγενή (από Μ. Ασίας έως Πλαστήρα) 26 θέσεις

Ζεφύρου από Ελ. Βενιζέλου έως Δημοκρατίας) 37 θέσεις

Μικράς Ασίας (από Αγ. Ιωάννου έως Διγενή) 24 θέσεις

Ποσειδώνος (από Πλαστήρα έως Κονδύλη) 10 θέσεις.

 

Εποπτεία – Διαχείριση

 

Η παρακολούθηση του συστήματος θα γίνεται από την υπηρεσία μηχανογράφησης του Δήμου. Για τον έλεγχο της τήρησης της στάθμευσης αρμόδια είναι η Δημοτική Αστυνομία. Την αρμοδιότητα είσπραξης των εσόδων έχει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Την ευθύνη για τη συντήρηση του χώρου τα συνεργεία του Δήμου και την ευθύνη συντονισμού για την καλή λειτουργία ο Δήμαρχος.

Το σύστημα θα λειτουργεί:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 09.00 έως 21.00

Σάββατο 09.00 έως 15.00

Κυριακή και επίσημες αργίες ελεύθερα.

Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης στις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 3 ώρες.

Η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων θα γίνεται μόνο κατά τις ώρες 06.00-08.00 και 15.00 – 17.00 καθώς και μετά τις 20.00.


Οι τιμές ανά ώρα

Τέλη στάθμευσης ανά θέση στο χώρο που λειτουργεί το ΣΕΣ καθορίζονται ως εξής:

Τα πρώτα 20 λεπτά δωρεάν. Μετά το πέρας η χρέση θα είναι:

30 λεπτά-1 ώρα    1.00 €

1 – 1,5 ώρα    1.50€

1,5-2 ώρες    2.00€

2 – 2.5 ώρες    4.00€

2.5 – 3 ώρες    6.00€

Απαλλάσονται του τέλους στάθμευσης οι μόνιμοι κάτοχοι, που θα πρέπει να εκδώσουν σχετική κάρτα. Τα δίκυκλα τα οποία επιτρέπεται να σταθμεύσουν στις ειδικές θέσεις που προβλέπονται και τα οχήματα που έχουν κάρτα κατοίκου ΑΜΕΑ.


Κάρτα μόνιμου κατοίκου

Κάρτα μόνιμου κατοίκου έχει δικαίωμα να κατέχει κάθε  πολίτης που διαμένει μόνιμα στους δρόμους που εφαρμόζεται το ΣΕΣ και είναι κάτοχος επιβατικού αυτοκινήτου. Δεν χορηγείται σε επαγγελματικά οχήματα οφέλιμου φορτίου πάνω από έναν τόνο. Η κάρτα ισχύει για συγκεκριμένο όχημα και δεν μεταφέρεται σε άλλο. Κάθε οικογένεια δικαιούται μόνο μία κάρτα για κτίσματα που έχουν χτιστεί μετά το 1980. Για τα κτίσματα πριν από το 1980 δικαιούνται δύο κάρτες ανά διαμέρισμα και μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης εντός της ιδιοκτησίας/κατοικίας.

Στην ίδια κάρτα μπορεί να αναγράφονται οι αριθμοί κυκλοφορίας δύο οχημάτων ιδιοκτησίας της οικογένειας.

Η κάρτα εκδίδεται από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, και έχει ισχύ για ένα χρόνο.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση κάρτας μόνιμου κατοίκου είναι:

Αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας του Ι.Χ.

Αντίγραφο συμβολαίου οικίας ή ενοικίασης.

Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ.

Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται η τρέχουσα διεύθυνση κατοικίας, ότι τα προσκομισθέντα στοιχεία είναι αληθή και ότι ο αιτών δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης παρά την οδό ή στο κτίριο.

Για την εξυπηρέτηση ορισμένων επαγγελματικών αναγκών μπορεί ο ενδιαφερόμενος να προμηθευθεί θέση διαγραμμισμένη πληρώνοντας 1600 ευρώ.

 

Διανομή – Προμήθεια καρτών

 


Η είσπραξη τελών στάθμευσης θα γίνεται με κάρτες που θα μπορεί να προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος από το ταμείο του Δήμου, το ΚΕΠ και τα περίπτερα.

Την κάρτα ο οδηγός πρέπει να έχει τοποθετήσει σε εμφανές σημείο μέσα από το παρμπρίζ του οχήματος, όταν έχει σταθμεύσει σε ΣΕΣ.

Οι παραβάσεις από τους κατόχους των ΙΧ θα βεβαιώνονται με κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας και το πρόστιμο είναι 20 €.

 

Hλεκτρονικοί πίνακες με πολλά ευρώ


Για την επικινδυνότητα της ηλεκτρονικής πινακίδας στο τρίγωνο απέναντι από το Ασκληπιείο μίλησε ο Π. Θανόπουλος, προ ημερησίας. Ετσι όταν ήρθε η ώρα για να ψηφίσουν τον καθορισμό τελών των ηλεκτρονικών πινάκων (με πολλά, πολλά ευρώ), έβαλαν το θέμα των υψηλών τιμών και της ασφάλειας η Ηλέκτρα Τσιριγώτη, Νανά Καραγιάν καθώς και η Αννα Βενετσάνου από το ακροατήριο. Η Ν. Καραγιάν αναφέρθηκε στην στήριξη των επιχειρηματιών που πρέπει να δώσει ο δήμος στην οικονομική κρίση που διανύουμε. Η Ηλ. Τσιριγώτη μίλησε ακόμη για την αισθητική της πόλης που αλλοιώνεται με τους ηλεκτρονικούς πίνακες, όταν μάλιστα κατεβάσαμε πινακίδες ιδιωτών.

Άννα Μπουζιάνη

Δές και σχετικό άρθρο του Γιάννη Δημητριάδη (στην κατηγορία άρθρα)

 

Διδάγματα (με αφορμή το Γηροκομείο)

 


Για τις αμετροέπειες, την ασέβεια και τον πανικό του Δημ. Συμβούλου Δ. Κιούκη απέναντι στις ενέργειες και το ενδιαφέρον του υπογράφοντος για το Γηροκομείο, που με κάθε σεμνότητα παρουσιάσαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, δεν θ’ ασχοληθούμε.

Έξεστιν του συγκεκριμένου ανδρός ασχημονείν.

Θα σταθούμε όμως πολύ σοβαρά σ’ αυτά τα οποία είπε ότι αυτός έκανε γιατί είναι διδακτικά.

Είπε λοιπόν ο Δ. Κιούκης: «Είχα πάει στη γιορτή του Μπούρα και του το είπα· ήρθαν και στην πίτα οι συνεργάτες του και τους έδωσα το φάκελο για να ενημερωθούν. Εστειλα fax από το Δήμο και από το προσωπικό μου».


Διερωτώμεθα (ρητορικά) μετά απ’ αυτά τα οποία είπε στον Υπουργό – και τα οποία δεν έχουμε λόγους ν’ αμφισβητούμε – πώς γίνεται κι ο Υπουργός Θανάσης Μπούρας να ‘χει πλήρη άγνοια του προβλήματος του Γηροκομείου;


Πέντε ερωτήματα τουλάχιστον μου έκανε ο άνθρωπος:

– Δεν είναι του Δήμου;    – Είναι της ΚΕΔ;

– Το θέλει ο Δήμαρχος;

– Ενδιαφέρεται ο Δήμαρχος;

– Έχει κάνει κάποια ενέργεια ο Δήμος;


Εδώ είναι το δίδαγμα: Πολλοί πιστεύουν ότι με το που είπαν σ’ έναν Υπουργό ένα θέμα τους, σε μια κοινωνική εκδήλωση, ο Υπουργός το κατέγραψε ανεξίτηλα στη μνήμη του και έσπευσε την επαύριον στις υπηρεσίες του να ενεργήσει. Λάθος. Λάθος μέγα!

– Τον Υπουργό πρέπει να τον δεις στο γραφείο του.

– Να του αναπτύξεις σύντομα και με τεκμηρίωση το πρόβλημά σου.

– Να του αφήσεις υπόμνημα μιας σελίδας και φάκελο με τα στοιχεία και την τεκμηρίωση των ισχυρισμών σου.

– Να επιδιώξεις εκείνη τη στιγμή να το χρεώσει σε υπηρεσιακό παράγοντα.

- Να μη δεχθείς να σε παραπέμψει σε υπάλληλο της ιεραρχίας, αν είσαι πολιτικό πρόσωπο (Δήμαρχος κλπ)*.

- Σε εύλογο χρονικό διάστημα να επανέλθεις για να δεις την πορεία της υπόθεσής σου και τέλος... κάτι ακόμη που δεν τ’ αποκαλύπτω. Είναι ας πούμε «επαγγελματικό μυστικό ενός… «δημοσιογράφου» ή ενός πρώην Αντιδημάρχου που έχει επιλύσει στη θητεία του μια ντουζίνα τουλάχιστον μεγάλα θέματα του Δήμου του.

Κ. Βενετσάνος


–––––––––––––––––

* Θυμάμαι όταν επισκέφθηκα τον Άκη Τσοχατζόπουλο (Υπ. Δημοσ. Έργων) μαζί με δύο συμβούλους της αντιπολίτευσης (Ανδρικόπουλο, Καρούση), προσπάθησε να με παραπέμψει σε υπηρεσιακό παράγοντα για το θέμα της επιτάχυνσης κατασκευής της Λεωφ. Βουλιαγμένης (σταμάταγε στου Σκλαβενίτη).

­– Αντιδήμαρχε, να πάτε να δείτε τον κύριο τάδε...

– Υπουργέ μου, εγώ είμαι πολιτικό πρόσωπο και, ασχέτως διαμετρήματος συνομιλώ με πολιτικά πρόσωπα. Δικός σας υπάλληλος είναι, φωνάξτε τον.

Και τον φώναξε και συσκεφθήκαμε 40 λεπτά και επιταχύνθηκε η κατασκευή κατά ενάμιση χρόνο.

Αυτά για την ιστορία και την διδακτική πλευρά της.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 189 guests και κανένα μέλος