Το Let’s Do It Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση σε πολλές χώρες του κόσμου! Οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές - ως επί το πλείστον νέα παιδιά - που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Στην Ελλάδα ήρθε το 2011. Σήμερα η ιδέα αυτή έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι “ενώνονται” όλοι σε μία, την ίδια, μέρα! Μια εθελοντική δράση που γίνεται την ίδια ημέρα & την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας:

την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ώρα 10.00

Φέτος, η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά. Η θεματική του για φέτος είναι «Νεολαία και Εθελοντισμός», με τα Πανεπιστήμια, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας στο επίκεντρο. Δέστε τις ζώνες σας λοιπόν γιατί απογειωνόμαστε!

Από την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής συμμετέχουν οι Δήμοι:

Αχαρνών, Διονύσου, Κρωπίας, Μαραθώνος, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Παλλήνης, Σαρωνικού, Σπάτων - Αρτέμιδος, Ραφήνας-Πικερμίου.  

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Καθαρίζουμε την παραλία της Αγίας Μαρίνας, στο Πόρτο Ράφτη,

Με στόχο να ομορφύνουμε τον τόπο μας, διαδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και φέτος, στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let's Do It Greece», στην οποία συμμετέχει για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Συμμετέχουμε με τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της Αγίας Μαρίνας (με κατεύθυνση προς το πρώην “Kalua”). Σημείο εκκίνησης όλων μας, το προαύλιο της Εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας, στις 10 το πρωί!

Η φετινή δράση στο Δήμο, θα συμπεριλάβει, εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας, συμβολική δενδροφύτευση και θα διανεμηθούν ως αναμνηστικό δώρο για τους συμμετέχοντες συλλεκτικές πάνινες τσάντες, με έργα της Έκθεσης “Clean Art”, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Μαρκοπούλου, με το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και τον «Ορίζοντα Γεγονότων» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, με διάρκεια από το Σάββατο 21 Απριλίου έως την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 ( 9.30 π.μ. έως 12.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. έως 7.30 μ.μ.)

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα παραχωρήσει σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη, όπως επίσης και τα απαραίτητα απορριμματοφόρα και φορτηγάκια, για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Μαζί σας μπορείτε να φέρετε τα γάντια σας, καπέλο και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο πιστεύετε, ότι θα σας φανεί χρήσιμο.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Ο Δήμος Παλλήνης συμμετέχει με τα “σχολεία εν δράσει” και τις βραβεύσεις όλων των σχολείων της για την περιβαλλοντική τους δράση.

Βραβεύσεις σχολείων Παλλήνης για την περιβαλλοντική δράση τους

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας) από τις 10.30 έως 13.30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης όλων των σχολείων του Δήμου Παλλήνης για τη συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικές δράσεις:

― τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης σε 16 Δημοτικά Σχολεία, με τη συμμετοχή 3900 παιδιών και 200 εκπαιδευτικών,

― τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης junior σε 19 Νηπιαγωγεία, με τη συμμετοχή 900 νηπίων και 50 εκπαιδευτικών,

  • • Τις δράσεις ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ηλεκτρικών συσκευών, τηγανελαίου και μπαταριών στα 16 σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • • Τη συμμετοχή όσων σχολείων το επέλεξαν στην πανελλήνια καμπάνια "Let's do it Greece 2018", και ειδικότερα την Εβδομάδα Εθελοντισμού που θα διεξαχθεί από τις 23 - 27 Απριλίου.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά φέτος η SANITAS, η μάρκα προϊόντων οικιακής χρήσης, συμμετέχει ως εθνικός υποστηρικτής, παρέχοντας τα απαραίτητα εργαλεία στους συμμετέχοντες!

H SANITAS γίνεται μέρος αυτής της εθελοντικής οικογένειας κάνοντας την αποστολή τους ευκολότερη και πιο αποδοτική διανέμοντας γάντια και σακούλες απορριμμάτων στους 150.000 εθελοντές της δράσης!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος