Νεκρά ζώα - αλεπούδες, σκυλιά και...

Οργή και αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει τους πολίτες της περιοχής, για τις φόλες που γέμισαν τον Υμηττό ασυνείδητοι, άθλιοι και κακόβλοι πολίτες, αλλά ακόμη και στο κέντρο της Βούλας (επί της Βασ. Παύλου).


Ήδη οι φόλες έχουν προκαλέσει το θάνατο 12 ζώων, ενός δεσποζόμενου σκύλου και 12 αλεπούδων. Όπως προκύπτει από τον χάρτη που έχει εκδώσει η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Νότιου Υμηττού, η έκταση στην οποία εντοπίστηκαν νεκρά ζώα και δηλητηριασμένα δολώματα εκτείνεται από την Αιξωνή έως τα νότια του Κορωπίου (γύρω από την κορυφή Κακοβούλα, περιοχή Πευκώνα, πάνω από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη) και από τους δασικούς δρόμους πάνω από το νεκροταφείο Βούλας έως βόρεια της κορυφής Σταυραετός. 

Ήδη έχουν ασκηθεί μηνύσεις στα Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στο Α.Τ. Κορωπίου και έχει παραγγελθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο. Παράλληλα, νεκρά ζώα και δείγματα των δολωμάτων έχουν σταλεί για τις απαραίτητες κτηνιατρικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Πολλά από τα δολώματα έχουν περισυλλέγει από την φιλοζωική ομάδα Βούλας και άλλες εθελοντικές οργανώσεις αλλά επειδή είναι ιδιαίτερα τοξικές, συνίσταται μεγάλη προσοχή.

Επίσης έχουν αναρτήσει ανακοινώσεις που εφιστούν προσοχή.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των αστυνομικών αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση όσων δολωμάτων έχουν απομείνει στην περιοχή καθώς και για τη σύλληψη του δράστη και την απονομή δικαιοσύνης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 445 guests και κανένα μέλος