στο Nέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με Δημάρχους και εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης από την Αττική και πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, (Κρήτη, Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα) πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που οργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με θέμα τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ομιλητές ήταν τέσσερις επιστήμονες: Βασίλης Χατζηγιαννάκης, Παναγιώτης Οικονόμου, Νικόλαος Σφυρής και Γιώργος Βιτσάκης, εξειδικευμένοι στα θέματα προσωπικών δεδομένων και γνώστες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, οι οποίοι και απάντησαν σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων εκ μέρους εκπροσώπων των διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων.

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης στη χρησιμότητα που είχε για τους Δήμους του λεκανοπεδίου η σημερινή Ημερίδα επικαλέστηκε την παρουσία των περίπου 200 αυτοδιοικητικών, αιρετών και υπαλλήλων, «γεγονός που δείχνει ότι συναισθάνονται όλοι τις αυξημένες ευθύνες τους έναντι του Ευρωπαϊκού Κανονισμού που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 25 Μαΐου 2018 τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη.»

H προστασία προσωπικών δεδομένων, βέβαια, είναι το θέμα των ημερών, μετά τη δημοσιοποίηση της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Γιατί μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τα προσωπικά μας δεδομένα τα έχουν κάνει χαρτοπόλεμο.

Απλά, τώρα, βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και «βγήκαμε από τα ρούχα μας!!!»

Ακούσαμε τον ιδρυτή του facebook να ζητάει συγνώμη για τη διαρροή 50 εκατομμυρίων χρηστών που τα προσωπικά τους δεδομένα έγιναν ...φειγ-βολαν... και χρησιμοποιήθηκαν για αλότριους σκοπούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook η εταιρία δηλώνει «σοκαρισμένη που εξαπατήθηκε» γα τη χρήση προσωπικών δεδομένων των χρηστών της από την Cambridge Analytica, και τονίζει ότι «κατανοεί τη σοβαρότητα του προβλήματος».

Να ‘τανε μόνο το Facebook που διαχειρίζεται προσωπικό μας δεδομένα, καλά θα ήταν... Δυστυχώς, τα κινητά, τα τάμπλετς, τα P.C., οι τράπεζες και ένα ατελείωτο και, έχουν μετατρέψει τα προσωπικά μας δεδομένα, κοινά, κοινότατα που τα χρησιμοποιούν, όπου τους εξυπηρετεί και τους βολεύει...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 258 guests και κανένα μέλος