Συνδιάσκεψη της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Σαρωνικού

με συμμετοχή από τους 13 Δήμους της Ανατολικής Αττικής

-------

Παρουσία του Δημάρχου Σαρωνικού, Γιώργου Σωφρόνη, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Μαρτίου η συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Γονέων των 13 Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.

Σκοπός της συνδιάσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων των Ενώσεων Γονέων, ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου για την ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής, καθώς και η καταγραφή προβλημάτων που αφορούν τα σχολεία της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Κατά το χαιρετισμό του, ο Γ. Σωφρόνης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι οριζόντιες περικοπές πόρων από την κεντρική εξουσία, έχουν επηρεάσει σημαντικούς τομείς όπως είναι η Παιδεία. «Πλέον πρέπει να στηριζόμαστε στις καλές προθέσεις, στο φιλότιμο και στη μεταξύ μας συνεργασίας, για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης για τα παιδιά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία του Δήμου με την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, με σκοπό την επίλυση προβλημάτων και τη διεκδίκηση παρεμβάσεων, για τη κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό.

Ενημέρωσε, τέλος, τους παρευρισκόμενους για τη συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους Κρωπίας, Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής, με σκοπό τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου διεκδικήσεων, ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου της Ανατολικής Αττικής.

Στη συνδιάσκεψη της Ένωσης Γονέων συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού, Ηλίας Μπουκουβάλας και Μανώλης Χαρίτος.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 412 επισκέπτες και κανένα μέλος