sofronis introΜε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, στις 22 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε:

«Η 22 Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και των αρχών. Το νερό, ο διάφανος χρυσός, είναι η πηγή ζωής στον πλανήτη μας. Είναι προϋπόθεση της ανθρώπινης ύπαρξης, αναπόπαστο στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά και σημαντικό οικονομικό αγαθό.

Παρά τη σημασία του, το νερό στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σπαταλάται, την ώρα που πολλές περιοχές και ολόκληροι πληθυσμοί υποφέρουν από την λειψυδρία. Παγκοσμίως, η πρόσβαση στο νερό γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ενώ η ποιότητά του υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο. Σήμερα, πάνω από 1 δισεκατομύριο άνθρωποι στον πλανήτη μας δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές και χιλιάδες άτομα, τα περισσότερα παιδιά, πεθαίνουν κάθε μέρα από ασθένειες που σχετίζονται με μολυσμένα ύδατα.

Ο τόπος μας είναι από τους τυχερούς, που έχουν ευλογηθεί με άφθονο και καλής ποιότητας πόσιμο νερό. Ωστόσο, χρειάζεται προσπάθεια και υπεύθυνη διαχείριση για να μη μας λείψει ποτέ και συνεχίσει να είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι μια ευκαιρία να αντιληφθούμε ότι το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και ένας αναντικατάστατος φυσικός πόρος, τον οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε: με ορθολογική κατανάλωση, με αποτελεσματική προστασία των ποταμών, των λιμνών και των υδροφόρων οριζόντων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις επόμενες γενιές.»

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος