Για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον τόπο όπου επέλεξε η Δημοτική Αρχή του Δήμου 3Β, έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις από τους κατοίκους των 3Β, αλλά ιδιαίτερα της Βάρης.

Γι’ αυτό ξεκίνησε ενημερωτικές εκδηλώσεις και στις τρεις ενότητες του Δήμου. Καλό θα ήταν βέβαια να είχαν προηγηθεί οι ενημερώσεις, γιατί πιθανόν να είχαν έρθει πιο “στρωτά” τα πράγματα.

Ετσι την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο θέατρο της Βάρης. Η συμμετοχή του κόσμου θεωρούμε ότι ήταν καλή, αν συνυπολίσει κανείς ότι ήταν καθημερινή με ανοιχτά τα καταστήματα.

Γενικά, η παρουσία του κόσμου, δεν ήταν εριστική. Μάλλον προβληματισμένος είναι ο κόσμος γιατί ακούγονται και λέγονται πολλά.

Και στα “πηγαδάκια” πριν ξεκινήσει η εκδήλωση διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων ήθελε ενημέρωση κυρίως. Βέβαια όπως παντού και πάντα υπήρχαν και κάποιοι - ολίγοι - που είχαν έρθει με απολύτως αρνητική διάθεση. Οι κάτοικοι δεν ήταν μόνο Βαριώτες, είχαν έρθει και από Βουλιαγμένη και από Βούλα.

Ο δήμαρχος έκανε μία εκτενέστατη ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και για το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου, που στερείται χώρους όπου μπορεί να χωροθετήσει ανακομιδή απορριμμάτων, αλλά ακόμη και μηχανοστάσιο.

Αυτό που υπήρχε στο Πανόραμα έχει κλείσει προ ετών καθότι ήταν παράνομο και αυτό που λειτουργεί σήμερα στη Βάρη είναι επίσης παράνομο. Δεν έχει και δεν μπορεί να έχει αδειοδότηση.

Παρουσίασε τους τρεις περίπου χώρους που δυνητικά μπορεί να χωροθετηθεί μονάδα επεξεργασίας και ανέφερε για την κάθε μία τις αποστάσεις από το τελευταίο σπίτι, που κυμαίνονται από 1200 έως 3000 μέτρα.

vari 15.3.1

Τόσο να σημειώσουμε είναι και το πρώτο νταμάρι του Κορωπίου, που επιχειρεί η Περιφέρεια να το μετατρέψει σε ΧΥΤΑ. Δεν ξεπερνάει τα 2000 χιλιόμετρα από τα πρώτα βαριώτικα σπίτια.

Η εξέλιξη της ενημέρωσης έγινε σε καλό κλίμα. Και πιστεύουμε ότι ο κόσμος διψάει για ενημέρωση. Και οι προβληματισμένοι και οι αρνητικά αποφασισμένοι.

Εκείνο που θεωρούμε λάθος της διοργάνωσης ήταν το ξενόγλωσσο βίντεο, το οποίο είχε και μεγάλη διάρκεια. Τουλάχιστον θα μπορούσαν να μπουν κάποιοι υπότιτλοι.

Ένα είναι γεγονός. Οτι πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών μας. Και αν δεν το κάνουμε εμείς, θα μας το επιβάλλουν οι άλλοι... Επομένως πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την περιοχή μας και να περάσουμε βεβαίως, μέσα μας τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης πρωτίστως στο σπίτι μας.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος θα συνεχιστούν.

Αννα Μπουζιάνη

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος