Αθλητικό Κέντρο Σπάτων, Γυμναστήριο Αχαρνών & Ρέμα Ραφήνας

 

Την έγκριση τριών ακόμα έργων της Ανατολικής Αττικής αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου, μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Αρχικά εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος για το έργο «Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στο Ο.Τ. Γ334 στην Αρτέμιδα», συνολικού προϋπολογισμού 595.000,00€ (με ΦΠΑ). Το αθλητικό κέντρο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο πλαίσιο του έργου, αποτελείται από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7, ένα γήπεδο αντισφαίρισης, ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης, καθώς και ένα υπαίθριο γυμναστήριο. Το έργο που θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, περιλαμβάνει επίσης την εξωτερική περίφραξη του οικοπέδου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Eπίσης, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αχαρνών για τη μελέτη με τίτλο «Μελέτη ολοκληρωμένης παρέμβασης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών», συνολικού προϋπολογισμού 232.063,52€ (με ΦΠΑ). Σκοπός της μελέτης είναι η επικαιροποίηση της ασφάλειας των χρηστών του γηπέδου, αθλούμενων και θεατών (εξυπηρετεί 4.450 καθήμενους θεατές), η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του και η εξασφάλιση των προϋποθέσεων έκδοσης πιθανόν αδειοδοτήσεων που θα χρειασθούν τα επόμενα χρόνια. Το γήπεδο του Αχαρναϊκού – Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών χτίστηκε το 1953 και λόγω του χρόνου λειτουργίας του, έχουν επέλθει φθορές που καθιστούν επιβεβλημένο τον έλεγχο στατικής επάρκειας των εγκαταστάσεων του γηπέδου, καθώς και τη στατική του ενίσχυση και αποκατάστασή του. Η μελέτη θα εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών.

Τέλος, αποφασίσθηκε η σύναψη προγραμματικής με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Μελέτη οριοθέτησης – διευθέτησης ρεμάτων και προσαρμογής ρυμοτομικού σχεδίου σε περιοχές του Δήμου Ραφήνας», συνολικού προϋπολογισμού 1.041.798,52€ (με ΦΠΑ).

Η μελέτη αφορά στην αναθεώρηση της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης που ισχύει σύμφωνα με το ΦΕΚ 114 Δ΄/1976 και το ΦΕΚ 130 Δ΄/1970, σε συνδυασμό με την οριοθέτηση και τη διευθέτηση των ρεμάτων εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής των οικοδομικών συνεταιρισμών Άγιος Σπυρίδων και Διώνη.

Σκοπός της μελέτης είναι η προσαρμογή του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αγίου Σπυρίδωνα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με Οριοθέτηση – Διευθέτηση Ρεμάτων και στόχος η ολοκλήρωση των έργων υποδομής (δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας) στην περιοχή μελέτης που διακόπηκαν έπειτα από την απόφαση αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης εργασιών στις παραρεμάτιες ζώνες της εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής του συνεταιρισμού Αγίου Σπυρίδωνα Πικερμίου.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 254 guests και κανένα μέλος