Κάτοικοι αντιδρούν για τις καντίνες

Γράφαμε στο φύλλο μας αρ. 1018/20.1.18 για τις καντίνες που κατασκευάζονται στο μεγάλο Καβούρι, αφού γκρεμίστηκαν οι παλιές που κουβαλούσαν πολλές “αμαρτίες”.

Πολλοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έθεσαν ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο της 15/1/18 για τις νέες κατασκευές που γίνονται σημειώνοντας ότι είναι τεράστιες. Βέβαια ο δήμαρχος απάντησε για το “τυπικό” της υπόθεσης πως το έργο έχει πάρει έγκριση από τους αρμόδιους φορείς, Περιφερειακό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, διεύθυνση ΟΡΣΑ (ρυθμιστικού σχεδίου του Οργανισμού Αθήνας), Αποκεντρωμένη διοίκηση, Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Περιφέρειας, Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου και είναι συμβατό με τα ισχύοντα διατάγματα για τις χρήσεις και τις επιτρεπόμενες κατασκευές για την περιοχή του Μεγάλου Καβουριού που βρίσκεται εκτός σχεδίου.

Για τις καντίνες έχουμε χύσει πολύ μελάνι εδώ και αρκετά χρόνια, από τις Δημαρχιακές θητείες του δημάρχου Βουλιαγμένης Γρ. Κασιδόκωστα και πάντα τα νέα ήταν προβληματικά, γιατί και παράνομες επεκτάσεις έκαναν και με τις πληρωμές στο Δήμο είχαν και έχουν θέματα...

Ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος έχει εκφραστεί με τα πλέον μελανά χρώματα για τις καντίνες που υπήρχαν, όπως: Οι καντίνες που στήθηκαν εκεί πριν από 30 σχεδόν χρόνια, ως αναψυκτήρια για την εξυπηρέτηση των λουομένων είχαν εξελιχθεί ουσιαστικά σε ψαροταβέρνες με κακόγουστες κατασκευές, με έλλειψη καθαριότητας και πολλά άλλα.

Σήμερα κατασκευάζονται δύο καντίνες πάνω από το δρόμο, αρκετά μεγάλες κατασκευές, με διαφορετικό υψόμετρο και σκαλοπάτια ένθεν και ένθεν.

Ο δήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει ότι οι νέες καντίνες είναι μικρότερες και καταλαμβάνουν λιγότερα τετραγωνικά. Τόνισε ότι η συνολική δόμηση στην παραλία είναι 246 τ.μ. Το εμβαδό των στεγάστρων είναι 210 τ.μ., η πλακόστρωση 485 τ.μ. και οι ομπρέλες που υπάρχουν σήμερα στην παραλία είναι περίπου 70.

Οι κάτοικοι του Καβουρίου αντιδρούν

Οι κάτοικοι βλέποντας τις νέες κατασκευές ξεσηκώθηκαν. Διαφωνούν με την έκταση που πήραν και μόνο καντίνες δεν μοιάζουν και άρχισαν τη συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών στην πλατφόρμα avaaz.org. με τίτλο: «Σώστε το μεγάλο Καβούρι» και το κείμενο που γράφει μεταξύ άλλων: «Η περιοχή στην οποία διαβιούμε, που έχει χαρακτηριστεί για την σπάνια μεσογειακή χλωρίδα της κι είναι ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου, ο οποίος συνδυάζει αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα, σημαντική εν δυνάμει ανασκαφική έρευνα, αλλά και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους θαλάσσια ακτή, κινδυνεύει να αλλοτριωθεί και να εξαλλαγεί σημαντικά, μέσα από βάναυσες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και προκλητικές αισθητικές αυθαιρεσίες» καταλήγοντας: «γι’ αυτό αντιστεκόμαστε έντονα σε κάθε μορφή αθέμιτη παραβίαση, απαιτώντας να σταματήσουν άμεσα όσες ενέργειες μας υποτιμούν, μας παρακάμπτουν, αυθαιρετούν εις βάρος μας και - ως κοινωνία - μας υποβαθμίζουν».

Ψηφίστε εδώ

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 232 guests και κανένα μέλος