Τρίτη 23 Ιανουρίου, ο Δήμος Κρωπίας, πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, για το 2018.

Μετά τις ευχές ακολούθησαν οι ερωτήσεις προ ημερησίας.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Κιούση, κατέθεσε τρεις ερωτήσεις - προτάσεις και ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και αν έχει έρθει ο Δήμος σε επαφή με το Δήμο 3Β, που υπέγραψε σύμφωνο συναντίληψης με τη Σχολή Ευελπίδων.

Ο Δήμαρχος Δημ. Κιούσης εξήγησε ότι έχει συζητήσει με το Δήμο 3Β και συζητάει.

Τόνισε ότι ο Δήμος 3Β μπορεί και έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με δύο Δήμους. Ο ένας είναι ο Δήμος Κρωπίας γιατί τα οχήματά του δεν περνούν μέσα από το οδικό δίκτυο του Δήμου 3Β.

«Ανοίγει ένας θετικός δρόμος για τη συνδιαχείριση με το Δήμο 3Β», κατέληξε ο δήμαρχος.

Ενημέρωσε επίσης ότι ο Δήμος έχει εξασφαλίσει ήδη 14 πράσινα σημεία, αλλά χρειάζονται άλλα 16, ιδιαίτερα στα νότια του Δήμου.

Η δεύτερη ερώτηση της αντιπολίτευσης αφορούσε την απαλλαγή τελών σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, κάτι που είχαμε αναδείξει κι εμείς στο προηγούμενο φύλλο, δημοσιεύοντας τη γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη, που απεφάνθη ότι μπορεί και μεταχρονολογημένα να καταθέσει ο ιδιοκτήτης αίτηση.

Σ’ αυτό βέβαια ο δήμαρχος αντέτεινε ότι δεν υπάρχει νομολογία, ούτε καμμία απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και οι υπηρεσίες έχουν δεμένα τα χέρια...

Η τρίτη αφορούσε πρόταση της μειοψηφίας, σε συνεργασία με την εταιρεία, για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών δράσεων στα σχολεία της περιοχής σχετικά με τη διαστημική τεχνολογία, μια που εταιρεία HELLAS SAT που δραστηριοποιείται στον τομέα των δορυφορικών συστημάτων και επικοινωνιών και διαχειρίζεται τον ελληνικό δορυφόρο στην τροχιακή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου στις 39° Ανατολικά. είναι εγκατεστημένη στην περιοχή Νησίζα (στη ζώνη εγκαταστάσεων δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα) στο Κορωπί και προσφέρθηκε να συνεργαστεί με το Δήμο.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. στην ημερήσια διάταξη ήταν η διάλυση της σύμβασης που αφορά στην εκπόνηση της μελέτης Πράξης Εφαρμογής «Παραλία-Άγιος Δημήτριος» Δήμου Καλυβίων Θορικού και του Δήμου Κρωπίας (Ν. Αττικής), λόγω υπέρβασης της χρονικής προθεσμίας και εφόσον το έργο έχει ολοκληρωθεί το οποίο ψηφίστηκε.

Η ηχορύπανση από το αεροδρόμιο, που όταν έχει νοτιά και νοτιοδυτικό άνεμο τα αεροπλάνα ίπτανται πάνω από το Κορωπί, καταστρατηγώντας τις συμβάσεις.

Αποφασίστηκε η δημόσια διαβούλευση επί του επικαιροποιημένου σχεδίου δράσης 2017.

Ακόμη εγκρίθηκαν δύο γήπεδα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την υποδοχή ανακυκλώσιμων υλικών και ογκωδών από τις πράσινες γωνιές.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος