Κρίσεις και επικρίσεις

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου 3Β πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15/1/18 σε πανηγυρικό κλίμα με το κόψιμο της παραδοσιακής βασιλόπιτας, την οποία κόβει ο εκάστοτε πρόεδρος του Δ.Σ. Φέτος την έκοψε ο νυν πρόεδρος Νίκος Ψαλλίδας.

Πολλές οι ερωτήσεις προ ημερησίας από τα έδρανα της αντιπολίτευσης μιας και ήταν μεγάλο το διάστημα που δεν είχαν συνεδριάσει.

Ανάμεσα στα ερωτήματα από συμβούλους ήταν και οι κατασκευές των καντινών στο Μεγάλο Καβούρι. Οι επικεφαλής παρατάξεων Δημ. Δόγκας, Θ. Ματόπουλος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Δ. Κιούκης κατέθεσαν ερωτήσεις ότι γίνονται μεγάλες κατασκευές στο Μ. Καβούρι. O Σπ. Πανάς ανέφερε ότι το περιβαλλοντικό αρχαιολογαικό πάρκο πρέπει να αναδειχθεί και τόνισε ότι όλο το διάστημα που το έφτιαχνε οι καντινιέρηδες «με κατηγορούσαν και με απειλούσαν».

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε, αφού παρουσίασε δορυφορικές εικόνες του χώρου και των κατασκευών, και έδωσε στοιχεία για την πορεία τους.

Εξήγησε ότι το έργο έχει πάρει έγκριση από τους αρμόδιους φορείς, όπως: Περιφερειακό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, διεύθυνση ΟΡΣΑ (ρυθμιστικού σχεδίου του Οργανισμού Αθήνας), Αποκεντρωμένη διοίκηση, Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου της Περιφέρειας, Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου και είναι συμβατό με τα ισχύοντα διατάγματα για τις χρήσεις και τις επιτρεπόμενες κατασκευές για την περιοχή του Μεγάλου Καβουριού που βρίσκεται εκτός σχεδίου.

Σε ότι αφορά το παρελθόν της περιοχής, ο Δήμαρχος παρουσίασε αεροφωτογραφίες της παραλίας ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2008, οι οποίες έδειχναν τον όγκο των κατασκευών, της πλακόστρωσης και των στεγάστρων που υπήρχαν.

Για τις καντίνες έχουμε χύσει πολύ μελάνι εδώ και αρκετά χρόνια, από τις Δημαρχιακές θητείες του δημάρχου Βουλιαγμένης Γρ. Κασιδόκωστα και πάντα τα νέα ήταν προβληματικά, γιατί και παράνομες επεκτάσεις έκαναν και με τις πληρωμές στο Δήμο είχαν θέματα... και μέχρι σήμερα οι μισθωτές έχουν δικαστική διένεξη με το Δήμο χρωστώντας περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι υπήρχαν τρεις καντίνες όταν ανέλαβε και η παρούσα δημοτική αρχή. Η μία κατεδαφίστηκε πριν ένα και πλέον χρόνο. Ηταν πάνω στον αρχαίο δρόμο που αποκαλύφθηκε. Οι επόμενες δύο κατεδαφίστηκαν πρόσφατα με την άμεση ανέγερση δύο νέων καντινών.

Είχε επιχειρήσει ο Γρ. Κασιδόκωστας να τις μεταφέρει πάνω από τον παραλιακό πεζόδρομο, αλλά τον σταμάτησε τότε η αρχαιολογία.

Βέβαια, είναι λάθος να λέμε καντίνες γιατί ποτέ δεν λειτούργησαν έτσι. Από καντίνες έγιναν τεράστιες κατασκευές με κακοτεχνίες και ασχήμια στο περιβάλλον, που τις βραδυνές ώρες γίνονταν ρεστοράν...

Σήμερα λοιπόν κατασκευάζονται δύο καντίνες πάνω από το δρόμο, αρκετά μεγάλες κατασκευές, με διαφορετικό υψόμετρο και σκαλοπάτια ένθεν και ένθεν.

Ο δήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει ότι οι νέες καντίνες είναι μικρότερες και καταλαμβάνουν λιγότερα τετραγωνικά. Τόνισε ότι η συνολική δόμηση στην παραλία είναι 246 τ.μ. Το εμβαδό των στεγάστρων είναι 210 τ.μ., η πλακόστρωση 485 τ.μ. και οι ομπρέλες που υπάρχουν σήμερα στην παραλία είναι περίπου 70.

Συναθροιζόμενα τα τετραγωνικά κάλυψης με τις εγκαταστάσεις βλέπουμε ότι είναι 941 τ.μ. χωρίς να υπολογίζεται η κάλυψη χώρου των 70 ομπρελών (αν μείνουν τόσες).

Το θετικό είναι ότι οι καντίνες θα συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων της περιοχής καθώς και τα W.C. και τα αποδυτήρια που θα τοποθετηθούν στις καντίνες, κάτι που δεν υπήρχε και θα είναι ελεύθερα για το κοινό.

Επίσης θα αντικατασταθεί ο φωτισμός και θα απαγορευθεί η κυκλοφορία τροχοφόρων στον πεζόδρομο.

 

Οι παλιοί μισθωτές χρωστάνε εκατομμύρια

Το άξιο προσοχής είναι ότι ο Δήμος βρίσκεται σε δικαστική οικονομική διαφορά της τάξεως των 3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου με την κοινοπραξία που είχε τις καντίνες, η οποία έκλεισε.

Ο Δήμος προχώρησε σε νέο διαγωνισμό, βρέθηκαν οι νέοι εκμισθωτές που υπέγραψαν σύμβαση εκμίσθωσης για τις νέες καντίνες που κατασκευάζονται.

Αλλά όλως περιέργως πάνω στις υπό κατασκευή καντίνες υπάρχει περίτεχνη πινακίδα η οποία γράφει:

«ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

Φυσάει «Μαΐστρος» Θαλασσάκι μου...

Σας περιμένουμε στο νέο περιβάλλον»

kantines tampelaΟ καθένας που θα διαβάσει αυτή την πινακίδα, δεν μπορεί παρά να σκεφθεί ότι στις νέες καντίνες μπαίνουν οι ίδιοι παλιοί εκμισθωτές, που όπως γράφουμε χρωστάνε πολλά εκατομμύρια στο Δήμο. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, όταν μάλιστα επιχειρηματίας που χρωστάει στο δημόσιο δεν μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς;

Ίσως μας το πει η Πυθία...

Το δήμαρχο που ρωτήσαμε, δεν ήταν σε θέση να μας απαντήσει, καθ’ ότι οι νόμοι έχουν πολλά παραθυράκια...

Εμείς πιστεύουμε ότι για άλλη μια φορά ο Δήμος, δηλαδή οι δημότες, γιατί αυτοί πληρώνουν θα βρεθεί πάλι χαμένος. Τα χρήματα που του χρωστάνε δεν θα τα πάρει ποτέ και κάποιοι ποντικοί θα έχουν εισχωρήσει και πάλι στο τυρί...

Κατά τα άλλα όταν ολοκληρωθούν οι νέες καντίνες και λειτουργήσουν πιστεύουμε ότι θα έχει άλλη εικόνα το Καβούρι.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος