ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ από μαθητές
 
Ο Δήμος Παλλήνης, στo πλαίσιo του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης 2017-2018, συνεχίζει το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) σε συνεργασία με την FREE- RECYCLE και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.
 
Τοποθετούνται ειδικοί κάδοι στα σχολεία του Δήμου, όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αφήνουν τις μικροσυσκευές που προορίζονται για ανακύκλωση. Με την συλλογή τους θα αποδίδονται οι πόντοι που αναλογούν στο σχολείο, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.followgreen.gr/pallini
 
Οι κάδοι παραμένουν στο κάθε σχολείο δυο εβδομάδες και επανέρχονται σε άλλες δύο χρονικές περιόδους μέσα στην ίδια σχολική χρονιά.
στο σχολείο 2 φορές μέσα στην σχολική χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με το "κυκλικό" πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί για όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.
 
Μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές χαρακτηρίζονται:
Συσκευές για στέγνωμα μαλλιών, βούρτσισμα δοντιών
Ρολόγια κάθε είδους και εξοπλισμός μέτρησης,
ένδειξης ή καταγραφής του χρόνου
Ζυγαριές
Υπολογιστές, εκτυπωτές και τα περιφερειακά αυτών
Αριθμομηχανές τσέπης και επιτραπέζιες
Συσκευές τηλεφώνου & φαξ, κινητά τηλέφωνα
 
Άλλα προϊόντα και είδη εξοπλισμού για τη μετάδοση ήχου, εικόνων ή άλλων πληροφοριών με τηλεπικοινωνιακά μέσα.
Μικρές ηλεκτρικές σκούπες, Ηλεκτρικά σίδερα, Φρυγανιέρες, Συσκευές τηγανίσματος, Καφετιέρες.
Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μικρές συσκευές που μπορούν να χωρέσουν ενδεικτικά σε μία σακούλα του supermarket.
 
Τις ογκώδεις οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, στεγνωτήρια ρούχων, ψυγεία, καταψύκτες, ηλεκτρικές κουζίνες, φούρνοι μικροκυμάτων, συσκευές ψύξης και θέρμανσης, κλιματιστικά, ανεμιστήρες κ.λ.π., μπορούν να τις απομακρύνουν μ’ ένα τηλεφώνημα στο 2108064402, καθώς η εταιρεία Free Recycle, με την οποία ο Δήμος Παλλήνης έχει συνάψει σχετική συμφωνία, τις παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ από το χώρο. Το ίδιο ισχύει και για συσκευές γραφείου, φωτοτυπικά, υπολογιστές και κάθε είδους ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές από εταιρείες, εκπαιδευτήρια, καταστήματα κλπ.
 
Ήδη έχει κλείσει η πρώτη περίοδος και αρχίζει η δεύτερη 8 - 19 Ιανουαρίου 2018, όπου ξεκινάει τη συλλογή η Β’ Ομάδα με τη συμμετοχή των σχολείων: 1ο, 2ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία, 6ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, Μουσικό Παλλήνης, 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Παλλήνης, Δημοτικό Ανθούσας και Γυμνάσιο Ανθούσας.
 
Συνολικά θα συμμετάσχουν εννέα σχολεία. Θα ακολουθήσει η Γ’ Ομάδα από 22 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου και η Δ’ Ομάδα από 5 - 16 Φεβρουαρίου για να επανέλθουν με νέα συλλογή την Άνοιξη.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ με ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ
 
Για μια ακόμη φορά μαθητές από σχολεία όλης της χώρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και ανακύκλωσαν εκατομμύρια πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες στα ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ από 1/10 έως 20/12/2017. Η ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση της νέας γενιάς.
 
 
anakiklosi spitaki
 
 
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν στα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα που βρίσκονται στα ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και να συγκεντρώνουν τα κουπόνια συμμετοχής του Διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου και σε συνεργασία με την «Αποστολή».
 
Τα τρία σχολικά τμήματα που επέστρεψαν τις περισσότερες συσκευασίες κερδίζουν τα πιο συναρπαστικά δώρα που θα μπορούσαν να φανταστούν!
 
Το Α3 από το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ανακύκλωσε 487.181 συσκευασίες και κερδίζει ταξίδι 4 ημερών στο Ροβανιέμι της Λαπωνίας με επίσκεψη στο χωριό του Άι Βασίλη και ένα Tablet.
 
To A3 από το Μαρούλειο Λύκειο Κατσικά Ιωαννίνων ανακύκλωσε 184.111 συσκευασίες και κερδίζει ταξίδι 4 ημερών στη Ρόδο και ένα Smartwatch.
 
To ΣΤ2 από το 13o Δημοτικό Σχολείο Ρόδου ανακύκλωσε 151.537 συσκευασίες και κερδίζει ένα ποδήλατο και μία Action Camera (όλα τα δώρα αφορούν σε όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων).
Τα παιδιά ανακύκλωσαν και απέδειξαν ότι η Ανακύκλωση είναι παιχνίδι, αλλά χρειάζεται κίνητρο!
 
ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 801 11 67890
 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 251 guests και κανένα μέλος